A Tóra tanításai szerint, tényleg nem birtokolhatnak a zsidók semennyi földet?
Nem az összes zsidó, hanem csak a léviták, vagyis Lévi törzse. Ők ugyanis amolyan papi kaszt voltak, és emiatt a speciális szerepük miatt nem kaptak területet Kánaán földjéből.
Ha a Tóráról, a töténelmi / Bibliai Izraelrõl van szó, akkor Ozmium vásza helyes.
Kés~¨obb, a szórványban, különbözõ országokban élõ zsidók nem a Tóra miatt, hanem az országok törvényei miatt sokáig nem vehettek, legfeljebb bérelhettek földet.
++++++++++++++
A sakkozó nevű felhasználó által adott linkeket nem ajánlom, azok ugyanis a vallásos és vallástaln zsidók túlnyomó többségének álláspontjával és a Tórával is ellentétes rögeszméket mangráznak.
+++++++++++
Karlowy nevű felhasználó válasza megint 1 nagy linkség. Általában, ha zsidókról van szó, az echo tv hazudik. Persz legtöbbször, bármirõl.
Persze, mindig van benne néhány kötõszó, ami igaz, de az egész, a lényege úgy hazugság, ahogy van.
Azt nem értem, miért van az, hogy akármit linkelek, az hazugság. Ha ennyiféle ember mondja, hogy igenis folyik valami ellenünk, akkor csak lehet benne valami. Pl. a pofa, aki beszél, nem tűnik linknek. A Török miniszter is link? Meg mindenki aki mást mond? Ha meg valaki Magyar dolgokról beszél, az mind rossz, Hungarista, stb.
https://www.youtube.com/watch?v=OsmWauc1EVw
https://www.youtube.com/watch?v=gcitZBjY_rU
Itt egy halom videó Kalmár tanárúrtól:
Nem mindenki rossz, de vannak csoportok, akik le akarják rántani az embereket.
"Azt nem értem, miért van az, hogy akármit linkelek, az hazugság"
Én se.
1 5let: talán nem nézed + elég alaposan. Alaposabban + kéne nézned elõbb. Pl keresztreferenciák.
"nem tűnik linknek"
de mégis az. a nácik, amikor 44. márciusban bejöttek, bementek az ortodoxia központjába, mindent megnéztek, a maceszüzemet is MOSOLYOGVA. még meg is dícsérték, hogy milyen rendes, csak csinálják tovább, mondt´+ak. MOSOLYOGVA. nem tüntek barátságtalannak.
"A Török miniszter is link?"
csak, ha nyilatkozik. egyébként nem ismerem.
pl.: 5 éve, amikor az Izraeli Honvédségnek az odaküldött gyilkos gengszterek közül nénányat nem sikerült megakadályozni abban, hogy "shib" ( mártír ) legyen ( mer saját bevallásuk szerint azé mentek ), akkor Erdogan jáccta a sertésettet, ahelyett, hogy elismerte vóna, h az akció nem jött be. és ez csak 1 példa a sok közül.
más: korábban assaddal együtt üvöltött, nemrég meg "patronálta" a daest. mos meg persze azokra mond mindenfélét.
"Nem mindenki rossz, de vannak csoportok, akik le akarják rántani az embereket."
ez mélységesen igaz. ilyen pl Karlowy nevű felhasználó, mer annyira hülye nem lehet, hogy ne tudná mit csinál.
Nekünk zsidóknak valóban nem volt földünk.
Volt ugyebár Júdea ,de az teljesen más ,ellentétbe Izrael ,"zsidó" (*cionista) államához.
Egyébkén szerintem ezt a kijelentést Yisroel Dovid Weiss rabbitól hallhattad ,a Neturei Karta egyik szóvivőjétő ,Moshe Beck és Yisroel Hirsch rabbik mellet.
De igazábol sok olyan vallásos ,vagy épp vallástalan zsidó van (köztük jó magam) és szervezetek (pl. Neturei Karta,Israel vs. Judaism,IJAN...stb) akik elítélik Izrael államát és a cionizmust.
Üdv!
A Neturei Karta egy törpe kisebbség, legfeljebb, ha 5000-en vannak világszerte, de többek szerint csak néhány százan. Pénzt tarhálnak Izrael és a zsidódág ellenégeitõl, így elmentek ahmadinejad holokauszttagadó konferenciájára, s€ggnyaló látogatóba abu mazenhez ( mahmud abbas ), régebben arafathoz.
Épp ezért velük még a többi anticionista zsidó ( kb 200 ezer ) sem áll szóba. Ha ortodox zsinagógába mennek, ott nem hívják fel õket a Tóra elé.
Persze, akinek a billentyûzetén kifér egy ilyn szövegrész: "ellentétbe Izrael ,"zsidó" (*cionista) államához", az valószínûleg soha semmit nem fog megérteni.
" zsidó van (köztük jó magam) "
aki elhiszi, úgy kell neki. valójában nyilvánvaló, hogy egyike vagy a Magyarországon élõ(sködõ) "palesztinoknak".
ne érts félre, azért, mert arabnak született valki, természetesen nem fogom utálni. DE az, hogy hazudik és ostobaságokat, sõt aljas hazugságokat próbál terjeszteni, az undorító.
Üdv!
" ilyen pl Karlowy nevű felhasználó, mer annyira hülye nem lehet, hogy ne tudná mit csinál." Hihihi! Jófej vagy. Amúgy tudom, hogy hülye vagyok, meg sokan azok, csak nem ismerik be, vagy nem is tudják. Dolgoztam egyszer a budafoki úti csokigyárban, amit megvásárolt a Jacob's. Furcsa volt, hogy a milkát is ott csomagolják/csinálják. Aztán bezárták azt is. Gondolom, hogy ne legyen konkurencia. Rengeteg gyárat azért vettek meg, hogy bezárhassák 1-2éven belül, és itt munkanélküliség legyen, és behozatalra szoruljunk, azaz függőek legyünk. Köszönjük Jákob(s). Hallelúja! Isten verje meg azokat, akik mások kárára élnek, "zsidónak először, meg Görögnek" . Legyen akármilyen nemzetiségű, aki tönkretesz embereket, országokat, vagy csak mások kárára tud élni, az haljon meg családostul. Azonnal, és lehetőleg önként.
Gondolom csányisándorotp, bajnaigordon, sukkorói kaszinó, és a többi kedves zsidó magyarországi munkásságát nem kell bemutatnom. A linkelt pofa alaposan utánajárt a földvásárlásnak, nem hazudott. Idézte is a törvényeket, amiket a gazemberek a maguk érdekében hoztak meg. Valaki mondja meg már a zsidóknak, hogy a "kérd tőlem, és odaadom néked örökségül a népeket" az nem rájuk vonatkozik, hanem Jézusra. Persze nem minden zsidó ilyen. Az én főnököm is zsidó, de ő rendes ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!