Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért kell Istent tisztelni?

Miért kell Istent tisztelni?

Figyelt kérdés
Ha én is mindenható lennék én is szeretném az embereket és még elvárásom se lenne feléjük.
2016. febr. 10. 18:36
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Isten nem várja el a tiszteletet.Tudatlan emberek fejében létezik az a téveszme,hogy aki tökéletesen elég önmagának,tökéletes szeretetben létezik,az tiszteletet vár el másoktól,sőt imádatot,meg kötelező templomba járást,stb.Mert miért is? megsértődik,ha nem így teszünk? vagy haragra gerjed?
2016. febr. 10. 21:32
 12/22 pelgrim ***** válasza:
44%

Talán jó lenne néhány fogalmat helyesen értelmezni, mert a kérdés, Istenről egy nagyon gyermeteg, kezdetleges ábrázolásból származik. Isten nem egy valaki, nem egy személy. Ha Isten egy valaki lennem akkor kétség kívül elvárná tőlünk, hogy tiszteljük Őt. De Isten nem egy valaki, Isten egy valakinél, egy személynél minden tekintetben végtelenszer nagyobb, több, hatalmasabb, bölcsebb, stb., stb. A nehézség ott adódik, hogy egy ilyen tekintélyt nem tudunk elképzelni anélkül, hogy egy valakire, egy személyre gondolnánk.

Közelebb állunk a valósághoz, ha Istent úgy képzeljük el mintha egy önfejlesztő ihlet lenne, mindennek oka, kezdete és forrása; mint egy mindenható törvény, a vezérlő alapelv mindenben, tehát bennünk is. Mindenhatósága következetesen azt jelenti, hogy mindenre kihat, nem azt hogy mindenre képes.

Így ábrázolva természetes dolog, hogy tiszteljük Istent, hiszen így saját isteni kilétünket tiszteljük, Azért kell tisztelni Istent, mert aki nem tiszteli istent, az nem tiszteli sem embertársát sem saját magát és rengeteg szenvedést okoz magának és embertársainak.

2016. febr. 11. 00:23
 13/22 Clark Kent.. ***** válasza:

Az apás példa egyáltalán nem jó.

Egy apa ugyanis akkor is is szereti a gyerekét, ha az nem tiszteli őt. Ezt Jézus nagyon jól bemutatta a tékozló fiú példázatában.

Az ószövetségi isten ezzel szemben népeket megölte azokat, akik nem tisztelték, közük ártatlan gyerekeket is. Ez nem büntetés volt, hanem gyilkosság. Egy apa ilyet nem csinál.

2016. febr. 11. 02:54
 14/22 anonim ***** válasza:
0%
Isten teremtett minden, általa létezünk. Jogosan jár neki a tisztelet és a hódolat.
2016. febr. 11. 09:44
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

"Ha én apa vagyok és van gyermekem,akkor elvárom tőle,hogy tiszteljen,mert szeretem,s ha kell fegyelmezem is szeretetből.A kettő nincs ellentmondásban egymással.A szeretet és a tiszteletadás kéz a kézben jár!"

Igen és ha nem engedelmeskednek, akkor gondolom beveted őket az idők végéig egy nagy kemencébe, hadd égjenek.

Ugyi?

2016. febr. 11. 09:56
 16/22 anonim ***** válasza:
Miért, kell?
2016. febr. 11. 19:09
 17/22 gnoomage ***** válasza:
100%

Ennyi marhaságot még nem olvastam...

Ha nem tiszteljük istent valójában megsértjük barátainkat és családunkat és szenvedést okozunk neki? Ehhez mekkora adag tudatmódosító kellett? Vagy helyből hülyék ennyire az emberek?

Isten milliókat végzett ki és hagyta, hogy milliókat kivégezzenek... Olyanokat végzett ki akik hittek benne, vagy egyszerűen akik még csak alig születtek meg, ellenben olyanok maradtak életben, akik szenvedést hoztak a világra, akár isten nevében...

Ha isten valóban létezik, akkor csak létrehozott egy hangyafarmot, hogy aztán egy nagyítóval szórakozhasson a halálukon... Ez nem tiszteletre méltó, sőt, undorító és beteges... És mégis annyi ember hisz benne...

2016. febr. 11. 19:36
 18/22 anonim ***** válasza:
0%
Nem kell, imádhatod a sátánt is!
2016. febr. 11. 20:42
 19/22 gnoomage ***** válasza:

Mert csak isten és sátán van?xD

Akik ezt hiszik, megsúgom, van még az ész és a logika is... Nem kell kötelezően tudatlanságban élni és holmi pszichopata beteg lényben hinni, úgy, hogy semmi sincs a bizonyítékára...

2016. febr. 11. 21:45
 20/22 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy nélkülem is tudtok veszekedni, köszönöm a válaszokat!

Nekem egy dolog hiányzik, hogy nem is definiáltuk a tiszteletet. Nekem úgy tűnik, hogy nem is jelent semmit.

2016. febr. 13. 02:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!