Isten neve Jehova?
Ez nem a neve, hanem az egyik jelzője.
Valahogy úgy, ahogy a régi uralkodók egyik jelzője az volt, hogy "hatalmas", a másik az, hogy "dicsőséges", stb.
De ezek után azt mondani, hogy az adott uralkodó NEVE pl. az volt, hogy "dicsőséges" - és közben nem foglalkozunk a többi jelzőjével - ez bizony butaság.
Eleve úgy néz ki, hogy J_H_V, ahol az aláhúzás többféle magánhangzó is lehet. Tehát ENNEK az istennek NEM tudjuk az igazi nevét.
Anyósod téved. Vannak tévedéseik az embereknek. Minden vallás sajátját tekinti igaznak, így ő is. Te pedig keresd az igazi Isten országát a szívedben. Ott lesz az. Ahogy Ady is nagy nehezen, de megtalálta.
Ady Endre
ÁDÁM, HOL VAGY?
Oszlik lelkemnek barna gyásza:
Nagy, fehér fényben jön az Isten,
Hogy ellenségim leigázza.
Az arcát még titkolja, rejti,
De Nap-szemét nagy szánalommal
Most már sokszor rajtam felejti.
És hogyha néha-néha győzök,
Ő járt, az Isten járt előttem,
Kivonta kardját, megelőzött.
Hallom, ahogy lelkemben lépked
S az ő bús »Ádám, hol vagy?«-ára
Felelnek hangos szívverések.
Szivemben már őt megtaláltam,
Megtaláltam és megöleltem
S egyek leszünk mi a halálban.
látom értelmes választ még nem kaptál, csak trollokodnak :D
mentségükre szóljon sokszor volt már ez a kérés
először is miről szól a név, arról hogy egy személyt pontosan azonosíts vele, ezért Istennek a neve lehet önmagában is az, hogy "Isten" mivel kifejezi, hogy Ő az egyetlen isten nyilvánvaló kire gondolunk, a bibliában is számos esetben Isten egyszerűen csak "Isten"
de lehet még Úr Örökkévaló és számos egyéb
a "Jehova" abból adódik, hogy ez Isten egyik neve, de ez sem olyan hogy "laci vagyok, hívjatok kovács elvtársnak ,se colosnak, se semminek, hanem lacinak" . Ennek a névnek is van jelentése, viszont magyarul baromira visszaadhatatlan, sőt a legtöbb nyelvben az, egyesek szerint az "örökkévaló" áll hozzá legközelebb, de ha nagyon érdekel majd úgyis elolvasod azt a pár oldalas kifejtést ami erről szól, a lényeg ,hogy ennek a névnek is van jelentése, végső soron ez is egy a nevek közül.
Mivel ezt a nevet évszázadokig nem mondta ki senki, elfelejtették pontosan hogyan kell kimondani ugyanis csak annyi olvasható ,hogy JHVH mert a héber írás csak mássalhangzókat jelöl. A 15. században létrehozták a "Jehova" szót, a JHVH és a héber "Úr" szó alapján, tehát így ,hogy "Jehova" soha nem volt Isten (egyik)neve. Más szavakban amikben szerepelt valamilyen formában ez a kifejezés viszont fennmaradtak magánhangzós változatok, ezért kikövetkeztethető, hogy valószínűleg "Jahve" lehetett a kiejtés.
Vigyázz jehova tanúival mert ez egy veszélyes szekta, egy ügyesen felépített beetetés része hogy azt mondják neked "Mi elmondjuk az igazságot Isten valódi nevéről", a folyamat végén egy zombi leszel aki semmit nem fogad el ami nem jehova tanúinak vezetőitől jön, viszont ami onnan jön azt feltétel nélkül elfogadja, nem baj ha múlt héten még az ellenkezője volt "az abszolut igazság" pont mint Orwell 1984 c. regényében
16-os köszönöm,hogy komolyan veted a kérdésem.
Egyébként melyik vallásban hiszel?
Ha már a bibliát említetted, külön figyelmeztetlek, jehova tanúinak van egy sajátos bibliája, ami a biblia, nem kicsit átírt változata, ők azt állítják ez egy modern érthető és pontos fordítás, szükség volt ilyenre hiszen magyar nyelven még nem volt hasonló, de azt már nem említik ,hogy MINDEN nyelven van egy sajátos jehovás biblia, amit pont ugyan úgy írtak át
arra hivatkoznak ,hogy a biblia alapján világosan igazolhatóak a nézeteik, de ez hazugság, mert biblia nem támasztja alá őket, ezért átírták a bibliát, eltávolították, módosították, vagy lecserélték a számukra kényelmetlen részeket
ha összehasonlítod több egymással vitatkozó egyház kiadóinak a bibliafordításait (pl református és katolikus) akkor azt fogod találni, hogy tartalmában teljesen azonosak, vagy ha összehasonlítasz egy szószerintibb fordítást egy értelmezőbb jellegű fordítással akkor is azt fogod látni, hogy lényegében ugyan azt írják, hisz ugyan azt a szöveget fordították
az egyetlen kivétel jehova tanúnak bibliája ami tartalmilag is jelentősen eltér.
mindezt a vizsgálatot megismételheted bármely nyelven, a német bibliák, az angol bibliák, a francia bibliák, stb mind mind ugyan azt fogják eléd tárni, esetleg kicsit modernebb vagy régiesebb szavakkal kifejezve, kivéve a francia/német/angol/stb jehovás bibliák
ugyan akkor bármely nyelvű jehovás bibliákat összehasonlítasz mindegyik ugyan abban tér majd el az adott nyelv többi bibliájától
tehát nem kell bíznod bennem! Te magad személyesen ellenőrizheted, jehova tanúi valóban meghamisították a bibliát! (persze ők azt állítják ,hogy mindenki más meghamisította csak ők nem, és hogy az eredeti görög is valójában hamis, és csak ők birtokolják a valóban eredetit)
ha van 25 perced, vagy 25 perced amikor a háttérben mehet valami hang akkor hallgasd meg ezt az előadást jehova tanúinak sajátos "bibliájáról"
Jól informált vagy.
Amugy nem akartam sosem ehez a szektához tartozni, mert utana neztem a netten es rajotem hamis. Csak az isten neve erdekelt .
Amugy mért nem irod meg, hogy melyik vallásban tartozol vagy hiszel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!