Nem vagyok othon ebben a témában. Csak jehova tanuitól hallotam, hogy isten neve Jehova.
Szóval helyesbítem kérdésemre.
Isten neve Jehova? Vagy egyaltalannnn van neve istenek?
2016. febr. 10. 00:03
3/73 anonim válasza:
Akkor már értem a kérdést.
Isten neve héberül Jahve, az egyik, mert több is van. Ennek egy félreértelmezett formája a Jehova, egy-két régebbi magyar irodalmi alkotásban is így szerepel. Valójában nem ez a helyes kiejtés, de végül is tekinthető a régies magyar alaknak.
2016. febr. 10. 00:07
4/73 anonim válasza:
Isten neve Isten. (más nyelveken meg pl. God, Бог, Dieu, Deus, እግዚአብሔር, Gott, Θεός )
2016. febr. 10. 00:12
5/73 A kérdező kommentje:
A többi vallás mért nem fogadja el isten nevét?
"Jahre"
Pl: Katolikus, stb...
2016. febr. 10. 00:18
6/73 anonim válasza:
Elfogadja. Nem értelek.
2016. febr. 10. 00:19
7/73 anonim válasza:
A judaizmus szerint ha megtalálod Isten nevének kiejtését, és ki is mondod, akkor megsemmisülsz. Már csak azért sem lehet egyértelmű Isten neve, mert a közel-keleti archaikus nyelvekben nem voltak magánhangzók. Emiatt az E, O, és A betűk puszta spekulációs alapon lettek beillesztve a J, H, és V betűk közé.
2016. febr. 10. 00:23
8/73 A kérdező kommentje:
Egy katolikus vagy egy reformatus embertol, még nem hallotam ,hogy Isten nek a nevét mondták volna. Ki
2016. febr. 10. 00:23
9/73 anonim válasza:
minden nyelven más. Úgy ahogy pl a "templom" szó angolul Temple, németül Tempel, oroszul Храм, lengyelül Świątynia
2016. febr. 10. 00:24
10/73 anonim válasza:
nem hallottad, én meg hallottam
Egyébként mivel Jézus Krisztus az emberré lett Isten, megtestesült Logosz(=Szó, Ige) ezért Jézus Krisztus az Isten Szava, Neve. Nem kell semmi Jehovázás, ilyen egyszerű ez.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!