Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves ateisták hajlandóak...

Kedves ateisták hajlandóak vagytok meghallgatni miről szól a hívő élet?

Figyelt kérdés

Itt arra vagyok kíváncsi, hogy szakítanátok arra időt, hogy meghallgassátok valakinek a véleményét és tapasztalatait Istennel kapcsolatban.

Ha nem érdekel, akkor hogyan várjátok el, hogy változtassanak véleményeiken, amikor nem tudtok arról, hogy mi akadájozza őket ebben.

A következő link erre való!

[link]

Ha mégis valaki meghallgatja, kíváncsi lennék a véleményére.

2016. febr. 7. 21:41
1 2 3 4 5 6 7
 61/67 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező: utalások, szófordulatok vannak a szabad akaratra (szabad akaratodból áldozol, stb), amit úgy is érthetsz, hogy létezik a szabad akaratod.

A teremtés könyvében nem szerepel az, hogy szabad akaratot is adott volna, csak a történet utal arra, hogy tudtak olyan dolgot is tenni, ami "Istennek nem tetsző" (persze mivel Isten mindent tudó, tudta ezt előre mára teremtés pillanatában, szóval nincs olyan hogy számára nem tetsző, ha igen, akkor az is az ő akarata, szóval ez egy óriási logikai bukfenc).

2016. febr. 17. 22:46
 62/67 anonim ***** válasza:
94%

"Ez a feltétele."

Ádáméknál nem ez volt a feltétele, és ezt hívják vakhitnek - szóval ezt nem fogadom el.

Isten képes lenne megingathatatlan bizonyosságot adni úgy, hogy ez még csak nehézséget sem okozna neki.

Ha ezt nem teszi meg - akkor viszont én nem tudok a híve lenni. Ez van.

2016. febr. 18. 07:01
 63/67 anonim ***** válasza:
0%

6-os.Ha Istenek tulajdonitod van egy kapaszkodod.

Ez mellet hittársaid akik befolyást gyakorolnak a jo irányba.

Nem erzed magad egyedül.

Ezek hozzásegitnek a terveid kivitelezéséhez.

Hogy Isten létezik az nem kérdés mert létezik.Mert a biblia anyira össze függ,hogy az ember magától nem tudta volna megirni.

2016. ápr. 16. 08:44
 64/67 anonim ***** válasza:
67%
Nem a fenét nem tudta volna, annyira tele van ellentmondásokkal és ostobaságokkal, hogy csakis ember írhatta. [link]
2016. ápr. 16. 10:32
 65/67 Ozmium42 ***** válasza:
92%

Mellesleg ne feledjük, hogy a Biblia egy válogatás! Nem összefüggően lett megírva, hanem

1. A később íródott iratok a már meglévőek ismeretében íródtak, azokra támaszkodtak és utaltak.

2. Utólag kiválogatták és összefűzték, ami összefüggőnek látszott, kiszelektálták, ami nem illett a képbe. Ezt hívják kanonizációnak.

2016. ápr. 16. 12:22
 66/67 anonim ***** válasza:

Nekem pár ember véleménye nem számít.

Engem azzal, hogy "valaki isteni csidát látott" nem lehet meggyőzni.

Miért kéne hinnem Istenben? Nem kell.

Megyek POkolra, biztosan viccesebb alakok várnak rám. :D

Nincs űr a szívemben, de ha lenne is, már rég megtöltöttem volna szuperhősökkel és fantasy könyvekkel. ;)

Ne legyél ilyen akaratos, ha csak idézni tudsz.

2017. márc. 21. 21:38
 67/67 Mojjo ***** válasza:
100%

@63:

"Mert a biblia anyira össze függ,hogy az ember magától nem tudta volna megirni."

Ugye nem nagyon szoktál olvasni a Biblián kívül semmit? Lehet kéne, mert van egy olyan érzésem, hogy igencsak meglepődnél...

2017. márc. 21. 21:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!