Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves ateisták hajlandóak...

Kedves ateisták hajlandóak vagytok meghallgatni miről szól a hívő élet?

Figyelt kérdés

Itt arra vagyok kíváncsi, hogy szakítanátok arra időt, hogy meghallgassátok valakinek a véleményét és tapasztalatait Istennel kapcsolatban.

Ha nem érdekel, akkor hogyan várjátok el, hogy változtassanak véleményeiken, amikor nem tudtok arról, hogy mi akadájozza őket ebben.

A következő link erre való!

[link]

Ha mégis valaki meghallgatja, kíváncsi lennék a véleményére.

2016. febr. 7. 21:41
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 anonim ***** válasza:
93%

Végigültem egy alfa kurzust. Ugyan úgy hitetlen maradtam.

És te? Hallgattál már meg más vallást?

2016. febr. 8. 07:35
 12/67 anonim ***** válasza:
29%

Erőszakos, gyökér vagy, hivő!

Lesz.rom a nyamvadt térítési próbálkozásaidat. Dugd fel magadnak, a templomi orgonával együtt.

Vedd tudomásul, hogy vannak emberek, akiknek isten hatalmas ülepe nélkül is teljes az életük.

2016. febr. 8. 08:29
 13/67 anonim ***** válasza:
78%
Nem.
2016. febr. 8. 08:42
 14/67 anonim ***** válasza:
0%

# Clark Kent

"Amit a hívő "Istennel elér" azt a nem hívő ugyanúgy eléri magában, vagy más eszközzel, sőt, még többet is, mint egy hívő."

Gondolod te. Azonban a valóság ezzel szemben az, hogy mégis a hívők valahogy alulreprezentáltak úgy a börtönökben, mint a drogelvonókon, és lényegesen kevesebben követnek el öngyilkosságot is közülük. Táppénzen is jóval kevesebbet vannak, mint a nem hívők.

2016. febr. 8. 10:31
 15/67 anonim ***** válasza:
97%

10:31,

Kar, hogy a statisztika nem ez - amerikaban pl aranyaiban is magasabb a hivok aranya a bortonben, mint a nem hivoke.

[link]

Szoval, az allitas nem igaz. Tobb hivo kovet el buntenyt, mint ahany ateista.

2016. febr. 8. 10:42
 16/67 Clark Kent.. ***** válasza:
94%

10:31-es:

Látod, még addig sem kellett eljutnom, hogy megcáfoljam ezt az érvet, Sir Butcher hamarabb megtette. Hasonlóan gyenge lábakon áll az összes többi istenérv is.

Vallás és mindenféle isten vagy istenek nélkül is lehet erkölcsös, és teljes életet élni. Sőt, úgy még hitelesebb is. Ugyanis egy fundamentalista hívő minden cselekedetét a Bibliára hivatkozva okolja meg. Ezzel szemben, ha egy ateista jót tesz, azt nem azért csinálja, mert valamelyik szent könyvben meg van írva, és parancsba van adva, hanem azért, mert önmagától akarja tenni a jót.

Ha van Isten, akkor inkább az ez utóbbi őszintés próbálkozásokat kellene figyelembe vennie, nem pedig azokat, amik mögött vallási elkötelezettség áll.

2016. febr. 8. 13:26
 17/67 anonim ***** válasza:
92%

Ha esetleg volna isten, akkor is, kézenfekvő, hogy nem várná el, hogy imádják, hogy kántáljanak, misézzenek, kuruttyoljanak hozzá nap mint nap.

Ez teljességgel nyilvánvaló.

Ha elvárna ilyesmit, akkor meg egy orbitális gyökér lenne, hitványabb bármely teremtettjénél.

2016. febr. 8. 17:00
 18/67 anonim ***** válasza:
89%

"Kösz nem, én egyszer udvariasságból leálltam meghallgatni a jehovákat, csak mert nem akartam megbántani senkit.

Aztán hónapokon keresztül rájártak a nyakamra, mert azt hitték, hogy én könnyű célpont vagyok, akit meg lehet téríteni és le lehet húzni.

Soha többé térítést!"

én egyszer játszottam ilyesmit, valahogy, amikor megkérdeztem, hogy gond-e, ha biszexuális vagyok, és akadály-e a ménage à trois, akkor már annyira nem voltam érdekes térítési alany...nem is értem miért...

2016. febr. 8. 20:50
 19/67 A kérdező kommentje:

Igazatok van ami a helyesírást illeti, de nem szükséges azonnal tuti véleményt nyilvánítani, amíg nem ismertek valakit. Nem tudjátok, hogy nem Magyarországon született és él, vagy keveset tanúlt magyarul.

Hallgattam már én is más vallásu emberek hitét, és voltak akik próbáltak meggyőzni, de belátták, hogy van meggyőződésem.

Az ateisták viszont nincs mire hivatkozzanak.

Küldhettek linket arról, hogy hogyan változott meg valakinek az élete aki más Istenben hisz.

2016. febr. 8. 21:54
 20/67 anonim ***** válasza:
95%

Mert?

A te meggyőződésed, ami pusztán szubjektív, mivel erősebb, mint az én meggyőződésem, ami tapasztaltra, tehát külső, nem (annyira) befolyásolható megérzésekre támaszkodik?

De egyébként, van rengeteg videó is éhező, majd később éhenhaló gyerekről is, sőt, nem kevés hír természeti katasztrófákban odavesző gyerekekről, kisbabákról (a felnőtteket nem említem, mert arra a sablon "ők bűnösek voltak" választ már ismerem régről).

Ők is megtalálták az istenedet, pont mint te, csak nekik pechjük volt és rossz helyre születtek, ezért a büntetésük szenvedés, majd szép lassú éhhalál.

Ha azt mondod, hogy isten útja kifürkészhetetlen, akkor képzelj utána egy kacajt, mert az már nagyon sablonos :)

2016. febr. 8. 22:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!