Kedves ateisták hajlandóak vagytok meghallgatni miről szól a hívő élet?
Itt arra vagyok kíváncsi, hogy szakítanátok arra időt, hogy meghallgassátok valakinek a véleményét és tapasztalatait Istennel kapcsolatban.
Ha nem érdekel, akkor hogyan várjátok el, hogy változtassanak véleményeiken, amikor nem tudtok arról, hogy mi akadájozza őket ebben.
A következő link erre való!
Ha mégis valaki meghallgatja, kíváncsi lennék a véleményére.
"Vele ma is találkozhatsz, ott ahol vagy!"
Nem, ez sajnos nem igaz.
"Imádságban kérheted, hogy hozzon változást az életedbe."
Kértem.
Évekkel ezelőtt.
Nem hozott.
És ne gyere nekem azzal, hogy rosszul kértem, vagy nem vettem észre, mit hozott!
Isten nem lehet ennyire béna.
Nincs isten aki fentről néz le és igazgatja a világot. Elképzelhető hogy volt egy ember(Jézus) aki kinyilatkoztatta hogy ő isten fia és el is hitte magáról sőt több millió emberrel is elhitette, de ez csak mese.
A biblia is egy mesekönyv amit az arra fogékony emberek benyalnak és szó szerint próbálják értelmezni. A valóság ennél sokkal bonyolultabb.
A természet, vagyis az univerzum maga az Isten ami önmagát igazgatja és mi mindannyian ennek vagyunk a részesei, minden összefügg egymással csak nehéz ezt meglátni és racionális szemmel megérteni.
Minden ember szivében van egy űr, amit csak Isten tud betölteni. Az ember próbálkozik sokmindennel helyettesíteni, de nem sikerül, mert érez egy ürességet minden siker vagy buli stb. után.
Az ember többre van teremtve mint a földi mulandó élet, és az Istennel való kapcsolat ad választ mindenre.
Bármennyire bolondságnak tűnik is, a hívő élet tapasztalatai valósak.
Ha nem vagytok hajlandóak meghallgatni a linket a kérdésemben, vagy a véleményetek róla negatív csak azért is, akkor mi értelme tovább írni?
Én ezt tudomásul veszem, és köszönöm a válaszaitokat, de annyit elárulok, hogy minden embernek lehetősége van megismerni Istent, ha őszintén vágyik erre, és hajlandó is változni a jó irányba.
Ha érdekel, kezd el olvasni a János evangéliumát úgy mintha igaz lenne.
" minden embernek lehetősége van megismerni Istent, ha"
Gondolom, nem olvastad el #41-et.
Vagy, ha elolvastad, nem tudsz mit mondani rá.
Azt pedig már megírtuk, hogy ha valamit csak 2 órában lehet elmondani, akkor nem meggyőzni akarsz minket, hanem kifárasztani.
44
Adtam egy tanácsot, hogy hogyan kezdj, és kérjed kitartó imában Istent, hogy mutassa meg az Ő akaratát, vagy küldjön valakit aki elmagyarázza. Ide szükséges a kitartás, mert Isten megpróbál, hogy lássa, hogy tényleg akarjuk e.
45
Ok, valószínű fiatal vagy, és nem érted a szépirodalomban a szív szerepét. Valójában a lélekről van szó, (ami szintén nem létezik), de gondolom így jobban megérted.
Ha nálad nem így van, majd rá fogsz egyszer jönni.
"Isten megpróbál, hogy lássa, hogy tényleg akarjuk e."
Ez így biztos nem igaz, mert ő ezt tudja. Sőt: már akkor tudta, mielőtt megteremtette volna a világot.
Én pedig nem kaptam semmit.
Eszerint istennek az a szándéka, hogy én ateista legyek.
Ha elhiszed, hogy egy génmanipulált víziló fejében vagyunk mind és körülöttünk minden csak azért van így, mert a víziló így akarta, akkor érezni fogod, ahogy éjjelente beszél hozzád álmodban, érezni fogod, ahogy a kis farkával meglengeti a hajad, amikor fúj a szél.
Ha van valami, ami nem valóságogs, de te elhiszed, akkor minden, a világban fizikailag, és minden, az agyadban lejátszódó folyamatot hozzá tudsz rendelni.
Nem, adadadada, nem, nem. NEM! Ez nem kitaláció, amit leírtam, ez tény. A tudomány által, kutatások során felismert, létező tény. Ez így működik, mivel az agyunk nem tudja az elejétől kezdve megmondani, hogy mi hülyeség, és mi nem. Ha valamiben elég erősen hiszel, akkor az számodra a valóság lesz. Szóval amikor úgy érzed, hogy isten megszólított, hogy isten beszél hozzád, hogy jeleket küld, akkor annyi történik, hogy ezt akarod hinni és a valós dolgokat hozzárendeled a hitedhez.
Ha egy elképzelés elég meggyőző, akkor azt a hülye emberek minden további nélkül el fogják fogadni, mert azzal egyszerűbb lesz az életük, mivel leveszi a súlyt ay emberről, ami a gondolkodással járna. Ha sok ember hülye, akkor sokan el fogják fogadni. Minél nagyobb azon emberek száma, akik hisznek benne, annál nagyobb lesz az eszme terjedése, mivel egyrészt "ennyi ember nem tévedhet", másrészt alátámasztottnak érzed azt, amit egy tömeg követ, mivel a hülye emberek gyengék, ezért kell nekik valami kapaszkodó.
Ennél fogva a spagetti szörny kicsivel sem valószerűtlenebb, mint Jézus Krisztus isteni mivolta.
Igen, létezett egy ember, aki elkezdte ezt a hitet terjeszteni (ami egyébként a legkevésbé sem eredeti, több vallásból szedte össze, itt-ott alakítgatott rajta), de ettől még nem lesz valóság az, ami le van írva egy Bibliában.
Ha földrajzilag máshova születtél volna, akkor pontosan ugyanilyen biztos lennél a helység aktuális vallásának istenének létezésében és ugyanennyire röhejesnek tartanád Jézus isteni mivoltát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!