Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves ateisták hajlandóak...

Kedves ateisták hajlandóak vagytok meghallgatni miről szól a hívő élet?

Figyelt kérdés

Itt arra vagyok kíváncsi, hogy szakítanátok arra időt, hogy meghallgassátok valakinek a véleményét és tapasztalatait Istennel kapcsolatban.

Ha nem érdekel, akkor hogyan várjátok el, hogy változtassanak véleményeiken, amikor nem tudtok arról, hogy mi akadájozza őket ebben.

A következő link erre való!

[link]

Ha mégis valaki meghallgatja, kíváncsi lennék a véleményére.

2016. febr. 7. 21:41
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 A kérdező kommentje:

49

A próbára és a kitartásra nekünk van szükségünk, hogy belássuk mennyire akarjuk.

Isten akaratán és a szabad akaraton múlik, ez a kettő kihangsúlyozva van a Bibliában. Az az Isten választottja, aki Őt választotta.

50

A lottónál miért nem működik az elméleted?

Ha földrajzilag máshova születtél volna, akkor pontosan ugyanilyen biztos lennél a helység aktuális vallásának istenének létezésében és ugyanennyire röhejesnek tartanád Jézus isteni mivoltát.

Te is ugyanilyen biztos vagy benne, mint én, mert ilyen helyen születtél?

2016. febr. 15. 16:14
 52/67 anonim ***** válasza:
92%

"A próbára és a kitartásra nekünk van szükségünk, hogy belássuk mennyire akarjuk."

Nézd: én KÉRTEM az istent hogy adjon BIZONYOSSÁGOT.

NEM JELET! Azt 85-féleképpen lehet értelmezni, ha egyáltalán észreveszem - és sohasem lehetek biztos benne, hogy jól értelmeztem-e. Erre NEM alapozom az életem!

Persze nem kaptam semmit az égvilágon.

Eszerint az ilyen ember esélytelen?

Na, ez nem valami jó szándékú isten. Erősen perverznek tűnik így.

Ádámnak valahogy nem volt erre szüksége, mert naponta találkozott az istenével. Érdekes: neki nem volt kötelező?

2016. febr. 16. 01:23
 53/67 anonim ***** válasza:
91%

"Isten akaratán és a szabad akaraton múlik"

Döntsd el melyik, vagy Isten akarata létezik, vagy a szabad akarat! Ha Isten ránk erőltetné az akaratát/elvárásait, akkor az már NEM a MI SZABAD akaratunk lenne, hanem az övé.

"Az az Isten választottja, aki Őt választotta."

Honnan tudhatná biztosan az ember, hogy melyik vallás által bemutatott "istent" válassza? Mindegyik azt mondja a másikról, hogy hazugság. Jó eséllyel ahhoz a valláshoz fogsz csapódni, ami a földrajzi helyen dominál, ahol születtél/élsz, az adott vallás szabályai szerint fogsz élni. Sok helyen nem is a Te döntésed, hogy melyik valláshoz/szektához csatlakozol, hanem az agymosott szüleidé!

Vedd már észre, hogy ahol "próbatétel" van, ott NINCS szabad akarat, mert ha meg akarsz felelni a próbatételnek, nem dönthetsz bármit szabadon, hanem csak olyan dolgokat tehetsz, amit a próbatétel megkíván. Ez NEM szabad akarat. A szabad akarat következmények nélküli, azért SZABAD. A Biblia "istene" nem azt várja tőled, hogy szabadon gondolkozó, fejlődő, tudatos ember legyél, hanem azt, hogy birka (a szó szoros értelmében) módjára élő szolga legyél, különben kivágnak a selejttel együtt a szemétre az örökkévalóságig (pokol).

A szolgálat és a szabad akarat két külön kategória. Ha szolgálatot várnak el tőled AZ NEM SZABAD AKARAT! Nem dönthetsz szabadon, hogy te szolgálsz-e vagy sem, mert a végén megítélnek és következményekkel jár, ha tévedsz(!IGAZSÁGTALAN!), vagy máshogy döntesz, mint ami elvárt.

Kedves kérdező, fogalmad sincs arról, hogy mi a szabad akarat. Talán azért, mert "hívőként" sohasem volt még részed benne az életben... Félelemből elvesztegeted ezt az ajándékot.

Az, hogy "szabad" akaratodból a "szolgálatot" választod (egy olyan "istenét", aki azért teremtett, hogy szolgáld - önellentmondás - te azért vállalsz gyereket, hogy téged szolgáljanak? Ha igen, sajnállak!), semmivel sem jobb annál, mint amikor a rabszolga inkább végrehajtja a gazdája parancsát, hogy ne kapjon több korbácsütést!

Hogyan lehet az, hogy a tékozló fiú története nem úgy végződik, hogy az apa megbünteti a hazatérő semmirekellő fiát és örökre a disznók közé zárja és moslékkal eteti(pokol), amiért ellentmondott az akaratának. Talán azért, mert Isten nem ilyen. Döntsük már el, hogy milyen Isten minősége, elvárásai vannak, aminek a megszegését büntetéssel "jutalmazza", vagy elvárások nélküli feltétlen szeretetet képvisel? A kettő ugyanis üti egymást. Logikailag.

Az a gond a "hívő életeddel", hogy alapvetően hazugság és logikátlanság, sajnos még csak annyi eszed sincs, hogy rájöjj arra, hogy becsaptak és egy értelmetlen hazugságnak szentelted az életed! Sajnálom, de ez van, ezek a TÉNYEK.

2016. febr. 16. 09:19
 54/67 anonim válasza:
96%

50-es vagyok.

Kedves kérdező. Mit szívtál?

"A lottónál miért nem működik az elméleted?"

Milyen elméletem? Nem írtam le semmi saját elméletet, tényt közöltem. Meg mi köze van a lottónak ehhez? Komolyan, miért írtad?

"Ha földrajzilag máshova születtél volna, akkor pontosan ugyanilyen biztos lennél a helység aktuális vallásának istenének létezésében és ugyanennyire röhejesnek tartanád Jézus isteni mivoltát.

Te is ugyanilyen biztos vagy benne, mint én, mert ilyen helyen születtél?"

És most miről beszélsz már megint? Miben lennék ilyen biztos? A tudomány mindenhol azonos, mivel tényekre épül, amiből nem lehet kettő ellentétes egyszerre. A 6 az mindenhol 6, max máshogy van leírva, a mennyiség nem változik.

Tudod, a tudományban az a szép, hogy akkor is igaz, ha nem hiszel benne.

2016. febr. 16. 20:35
 55/67 A kérdező kommentje:

52

Az édeni állapot, más volt mint ma.

Nem tudom milyen jelet vársz Istentől, de ha van egy elképzelésed és ahoz ragaszkodsz, valószínű, hogy csalódni fogsz.

Azt tanácsolom, hogy olvasd a János evangéliumát, hidd el, és amit megértesz, cselekedj aszerint. Közben észre veszed, hogy más emberré vállsz.

Jézus, Isten fia jelenti ki a Bibliában, hogy mit jelent ismerni Istent.

53

A szabad akarat annyit jelent, hogy választhatsz legalább két lehetőség közül. Ez nem jelenti azt, hogy nincs következménye a választásodnak.

A másik megjegyzés, hogy Isten ha nem olyan mint amilyennek mi gondoljuk, hogy kéne legyen, akkor nem is létezik, vagy szembeszállhatunk vele. Sok dolog van amit nem értünk, de egy napon mindenre fény derül, erre nagyon jó példa a Bibliából a Jób könyve.

Ha ismered Istent, megbízol benne.

54

Te írtad:

Ha valamiben elég erősen hiszel, akkor az számodra a valóság lesz.

Erre írtam a lottót.

Te is ugyanilyen biztos vagy benne, mint én, mert ilyen helyen születtél?"

És most miről beszélsz már megint? Miben lennék ilyen biztos?

Te sem hiszel Istenben, pedig ilyen helyen születtél, akkor másokról miért feltételezed?

Viszont az írva van a Bibliában, hogy mindenki az ismerete szerint lessz megítélve.

2016. febr. 16. 22:20
 56/67 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tudom milyen jelet vársz Istentől"

Mondom: NEM jelet várok.

"de ha van egy elképzelésed és ahoz ragaszkodsz"

Tudom, ez így nem megy. Épp ezért NINCSEN egy elképzelésem.

Isten úgy győz meg, ahogy csak neki tetszik.

Egyetlen dolgot várok: NE MARADJON utána kétségem.

Ha még kétségem van, akkor feltehetően az ördög győzköd éppen - merthogy ilyet ugye ő is tud.

De én nem őt várom, hanem az istent, aki PONTOSAN tudja, hogyan tudna engem 100%-ig meggyőzni, és a hatalma is megvan hozzá!

2016. febr. 16. 22:53
 57/67 anonim ***** válasza:
92%

"A szabad akarat annyit jelent, hogy választhatsz legalább két lehetőség közül."

Nem, az bizony nem a szabad akarat. Ez amiről te beszélsz a "választás lehetősége". Ez sokkal szűkebb fogalom, mint a szabad akarat.

A szabadság általában idegen erőtől való függetlenséget jelent. Ha nem beszélhetünk függetlenségről (pl elvárások, felelősségre vonás miatt), akkor az NEM szabad akarat :) Nézz utána kedves kérdező...!

És bizony a Bibliában nem az van leírva, hogy "van választásod", hogy betartod-e az "isten" által diktált törvényeket, hanem az, hogy szabad akaratod van. Ilyen módon vagy a bibliai megfogalmazás a hibás, vagy önellentmondás ez is, sok más egyébbel egyetemben...

2016. febr. 17. 00:18
 58/67 anonim ***** válasza:
13%

#57-te részben értek egyet.

Az elvárások még nem teszik lehetetlenné a szabad akaratot - de a következmények már igen.

Konkrétan: akkor van szabad akaratod, ha több JÓ lehetőség közül választhatsz. Ha csak a jutalmazott jó, és a keményen büntetett rossz között választhatsz - az bizony már nem szabad akarat!

Ilyen alapon a terrorista foglya is tökéletesen szabad lenne: hiszen választhat a teljes engedelmesség és az azonnali halál között.

2016. febr. 17. 00:24
 59/67 anonim válasza:
96%

"Ha valamiben elég erősen hiszel, akkor az számodra a valóság lesz.

Erre írtam a lottót"

Ha jól értem, azt kérdezed, hogy ha erõsen hiszel benne, hogy megnyerted a lottót, akkor miért nem nyered meg, igaz? Akkor muszáj leírnom dedósan is.

Van a valóság, amiben nem nyered meg a lottót. Van a képzelt valóságod, amiben megnyered a lottót.

Ha könnyen befolyásolható vagy, akkor a világképed a valóságról megváltozik és a képzelt világodban fogsz élni. Rengeteg ilyen ember van, csak az a különbség, hogy ha valaki elhiszi, hogy megnyerte a lottót és azt hiszi, hogy egy kastélyban él, meg hogy felszolgálják neki minden nap az ebédet, akkor azt pszichiátriába zárják, míg ha valaki elhiszi, hogy van egy varázsló fent az égben, akkor az a társadalom elfogadott hívõ tagja.

"Te sem hiszel Istenben, pedig ilyen helyen születtél, akkor másokról miért feltételezed?"

Milyen ilyen helyen születtem? Azt hiszed, hogy az ateizmus földrajzilag eltérõ? A Föld bármely pontján ugyanúgy nem hisz egy ateista egyik istenben sem.

Vagy arra gondolsz, hogy ateista környezetben nõttem fel?

Nos nagyon nem. Körülöttem, a családban mindenki hívõ. Valaki kevésbé, valaki nagyon. De ez nem jelenti azt, hogy nekem is hülyének kell lennem.

Meg mi az, hogy másokról feltételezek? Te most konkrétan azt mondod, hogy ha Iránban születtél volna és élnél, akkor is Jézusban hinnél? Ennyire elképesztõen korlátolt nem lehetsz azért.

2016. febr. 17. 12:05
 60/67 A kérdező kommentje:

56

Ez igaz, de kétségeid mindig támadhatnak az után is, mert a feltétel az, hogy hinni kell halálig.

A hívő élet soha nem jut el olyan szintre, hogy ne lehessen próbára tenni.

Hit által van az üdvösség! Ez a feltétele.

57

Lehet igazad van, én tévedtem, mert nem találom, hogy hol írja a Biblia, hogy Isten szabad akaratot adott az embernek.

59

Nem vitatom tovább, te győztél.

2016. febr. 17. 22:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!