Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztények hagyományból...

A keresztények hagyományból vagy vallásosságból csinálnak olyanokat, hogy körmenet, kekszevés meg böjt?

Figyelt kérdés
2016. febr. 4. 18:14
1 2 3
 11/30 Andizsuzsi ***** válasza:

"Nem is értem milyen logika alapján vezethető le, hogy aki még sose böjtölt az nem is tud."

Senki nem vezetett le ilyet.

2016. febr. 5. 09:17
 12/30 A kérdező kommentje:

"Ha nem böjtölsz, az azt jelenti, hogy nem is vagy rá képes."

Akkor ez mit jelent?

A többi választ köszönöm.

2016. febr. 5. 15:13
 13/30 anonim válasza:

A böjtről kiderült, hogy egészséges is, sőt gyógyító is lehet, pl bio-léböjtkúra.

Meg kellene különböztetned hitet - ha van elgondolásod, hogy a világ pl. nem magától jött létre hogy a Biblia Isten üzenete stb. - és "vallásosságot"amely látható cselekedetekből, BESZÉDBŐL és szokásokból áll.

Körmenetre is lehet menni nagy hittel - szintén után kellene nézni, hogy mi ez - és lehet részt venni rajta puszta vallásosságból.

2016. febr. 5. 22:21
 14/30 A kérdező kommentje:
Hogy érted, hogy körmenetre is lehet menni nagy hittel? Úgy, hogy egyébként ateistaként is lehet menni körmenetre?
2016. febr. 6. 02:58
 15/30 anonim ***** válasza:

A "vőlegény" visszajön,mert elment, maga helyett elküldte a vígasztalót, a Szentlelket.

Ha valamit megtehetsz, de nem teszed, az önfegyelem. Ha nincs ott, nem az,hisz nem önként mondtál le róla.

2016. febr. 6. 11:32
 16/30 anonim ***** válasza:
A böjt célja,hogy Istenhez közelebb kerüljünk. Ha pusztán a lemondásról szól,az tényleg önuralomerősítés.De alapvetően az a célja,hogy lelki életünk mélyüljön,vagyis egy csere történik: amiről lemondtam,ahelyett imádkozom, Bibliát olvasok. Valódi hitmélyülést így lehet elérni ezáltal
2016. febr. 6. 11:36
 17/30 anonim ***** válasza:

10-esnek:

Keresztényeknél sábesz? :)

2016. febr. 7. 11:40
 18/30 A kérdező kommentje:

"Ha valamit megtehetsz, de nem teszed, az önfegyelem. Ha nincs ott, nem az,hisz nem önként mondtál le róla."

Nem, az mazochizmus. Önfegyelemben benne is van, hogy fegyelem. Mit kell egy teljesen érthető és emberi dolgon fegyelmezni?

"A böjt célja,hogy Istenhez közelebb kerüljünk. Ha pusztán a lemondásról szól,az tényleg önuralomerősítés.De alapvetően az a célja,hogy lelki életünk mélyüljön,vagyis egy csere történik: amiről lemondtam,ahelyett imádkozom, Bibliát olvasok. Valódi hitmélyülést így lehet elérni ezáltal"

Ez már értelmesebb válasz, őnuralomerősítésnek lehet, hogy jó, a hitmélyülést meg úgyse fogom soha megérteni.

2016. febr. 7. 21:19
 19/30 JaniB ***** válasza:
Nem vagyok teologus se nagy templombajaro egyen de szamomra a bojt azt jelenti, hogy az ur emlekere teszek valamit ezaltal kimutatvan tiszteletem iranta, szeretetem stb... Tehat a bojt az egy olyan dolog melyet titkon teszek ugy hogy masok arrol ne tudjanak. Csak az Atya az aki latja cselekedetem. Ezt korulbelul ugy kepzeld el mint a gyaszt. Egy evig fekete szalagot hord valaki egy even keresztul elhunyt szerette emlekere. A bojt hasonlo csak nem szalagot hordasz hanem idoszakonkent titkon bojtolsz. Ha ugy bojtolsz hogy massok lassak boojtolesed akkor az nem kedves az Atyanak.
2016. febr. 9. 05:16
 20/30 anonim ***** válasza:

Vallásos hagyományból, legalábbis én.

De manapság a böjtöt egyre kevesebben tartják be.

Persze vallásos ember is egyre kevesebb.

Pedig az időnkénti ésszerű diéta (régen a böjt) jótékony hatásai orvosilag igazoltak.

A körmenet egy ünnep, de pld. nekem az pont sokszor az "agyamra megy". (Uram bocsáss meg!)

Sok hagyományt már kevésbé tartunk be úgy mint régen.

Régen az emberek életében hatalmas teret töltött be a vallás. Ma már a magukat vallásos emberek tartók életében is kevesebb időt és teret tölt be a vallás, a ceremóniák stb.

Legföljebb a hitük van meg.

Az élet dolgai (munkahely, tv, internet , számítógép, xbox, stb) elterelik az ember figyelmét folyton az elmélyüléstől.)

2016. febr. 9. 11:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!