Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanúi szokták az...

Jehova tanúi szokták az embereket tanítani "halászni"?

Figyelt kérdés
Ha igen, akkor hogyan?

2015. febr. 8. 23:27
 1/10 anonim ***** válasza:

Nem.

Csak becsengetnek, vigyorognak és mossák az agyakat.

2015. febr. 9. 00:54
 2/10 anonim ***** válasza:
90%

igen,

ezt a feladatot kapták azok akik Jézus követőinek vallják magukat, ennél fogva önként, időt és energiát fektetnek ebbe a hatalmas munkába

A jw.org honlapon van egy rövid kisfilm, hogyan zajlik egy ilyen bibliai oktatás, ami semmibe nem kerül, mi is ugyan igy kezdtük, s tanitottakból tanitókká fejlödünk, bár nem egyforma a képessége mindenkinek...

A világon mindenütt a Jézus által bevezetett módszerrel érik el az embereket, és ezt a modern technika segitségével is megvalósitsák, hogy az idő rövidsége miatt mindenkihez elérjen a jóhir szerte a Főldön

Nekem is volt kiváltságomban a szolgálatom során kihalászni embereket a világból, akik Biblia tanulmányozás keretében megismerték a Bibliában leirtakat, megértsék és az életükben alkalmazzák is, hogy a "tanitottak" is tanitvány képzőkké válljanak és tovább adják ezt az ismeretet,szóban és példamutatásban egyaránt, jól lehet mi magunk is tökéletlen kétkezi munkából élő emberek vagyunk ebben a gonosz világban

Azok akik szeretnének ilyen oktatásban részesülni azokat hetente egyszer, vagy ahogy az egyén kéri bibliai oktatásban részesül ami nem kerül pénzbe, kényelmesen az otthonaikban vagy ahol szeretnék.

Volt aki félt és elöször az utcán padon ülve tett szert erre, vagy müvelődési házakban stb sajátitoták el az ismereteket, és vagy állást foglaltak, vagy nem vállalták, mert nem értettek egyet.

A jw. org honlapon van egy kis film, hogyan zajlik egy ilyen oktatás

2015. febr. 9. 04:46
 3/10 anonim ***** válasza:
Jézus senkinek sem mondta, hogy járjon házról házra. Ez hazugság. És azt sem mondta, hogy mindenki tanító lesz. Mennyi hazugság fér el bennetek? Vagy ti az igék ellenére mindezt elhiszitek?
2015. febr. 9. 14:17
 4/10 anonim ***** válasza:

Jézus aprólékos utasításokat adott, hogyan végezni a hirdetést

Például a Lukács 10:1-7

Az 5. vers : "valamely házba bementek, elöször is ezt mondjátok: békesség e háznak...."

A Lukács 9:1-6 szintén aprólékos utasítás

Hogyan értették és teljesítették e parancsát az elsö századi keresztények?

Cselekedetek 5:40-42 : "..........és minden nap a templomban és HÁZANKÉNT nem szünnek meg hirdetni Krisztust".

Ök valóban keresztények voltak, és mi?

2015. febr. 9. 14:27
 5/10 anonim ***** válasza:
78%

Vidiripi

grkaty!

"Például a Lukács 10:1-7

Az 5. vers : "valamely házba bementek, elöször is ezt mondjátok: békesség e háznak...."

Tudod ez is oda van ám írva! Lukács 10:4 Ne vigyetek magatokkal se erszényt, se táskát, se sarut, és útközben senkit se köszöntsetek!

Érdekes hogy az össze tanúnál van táska. Na meg mit is ír még ebben a részben?

Lukács 10:7 Maradjatok abban a házban, és azt egyétek és igyátok, amit adnak, mert méltó a munkás a maga jutalmára. Ne járjatok házról házra.

Na egyszer azt írja hogy valamely házba bementek. (Egyébként nálam nem mondták a tanúk hogy békesség a háznak!) Aztán meg azt írja hogy "Ne járjatok házról házra."

Sőt kiemelném hogy azt is írja hogy "MARADJATOK ABBAN A HÁZBAN..."

Kedves Kati te ott maradtál abban a bizonyos házban? Vagy tovább járkálsz házról-házra?

"A Lukács 9:1-6 szintén aprólékos utasítás"

Érdekes részlet hogy itt nem idézed az adott szöveget. Na de nézzük hogy miért nem mert ettől lesz igazán sokat mondó hogy miért is nincs idézve.

Lukács 9:1 Összehívta tizenkét tanítványát, és erőt és hatalmat adott nekik minden ördög fölött és a betegségek gyógyítására.

Hoppá! Tudtommal a tanúk nem szoktak gyógyítani. Akkor most itt valami gond van. Mert nem csak hogy a titulussal nem rendelkezők nem gyógyítanak de még a Vezető testület tagjai sem és a felkentek közül sem. Legalább is eddig egyetlen eset sem ismeretes.

Lukács 9:2 Elküldte őket, hogy prédikálják az Isten országát, és betegeket gyógyítsanak,

3 és azt mondta nekik: Semmit ne vigyetek az útra, se botot, se táskát, se kenyeret, se pénzt, és váltásra való ruhátok se legyen.

Hoppá itt megint csak érdekes dolgokat említ. Szintén a gyógyítást már 2-szer van említve.

Nem is sorolom értelem szerűen elolvasható.

Lukács 9:4 Amikor bementek egy házba, ott maradjatok, és onnan induljatok tovább.

Azért csak kiemelem: "...bementek egy házba, ott maradjatok..."

Lukács 9:6 Elindultak hát, bejárták a falvakat, hirdették az evangéliumot, és mindenütt gyógyítottak.

Megint csak a gyógyítás van megemlítve.

"Cselekedetek 5:40-42 : "......és minden nap a templomban és HÁZANKÉNT nem szünnek meg hirdetni Krisztust"."

Hadd kérdezzem meg Kati te amikor házanként szolgálsz a Krisztust hirdeted? Mivel itt azt írja hogy őt hirdették!

ApCsel 5:41 Ők azért örömmel mentek el a nagytanács színe elől, hogy méltókká tétettek arra, hogy az ő nevéért gyalázatot viseljenek.

Kati te kinek a nevéért szenvedsz el gyalázatot?

ApCsel 5:40 és miután előszólították az apostolokat, megverették őket, majd megparancsolták nekik, hogy Jézus nevében ne szóljanak, és azzal elbocsátották őket.

Mindenki olvassa értelemszerűen!

2015. febr. 9. 20:23
 6/10 anonim ***** válasza:

Vidrippi, ne vitatkozz :)

természetesen, hogy én ís ugyanúgy mint a többi tanú társam hirdetjük, hogy Jézus Krisztus nemsokára rendet teremt a Földön. Jön a Jelenések könyve szerint az angyalaival és mint a fehér ló lovasa véghez viszi a gyözelmet.

.....és te Vidripi, szót fogadsz Jézus Krisztus parancsának? Hideted az Isten országa jó hirét az embereknek?

2015. febr. 10. 07:01
 7/10 anonim ***** válasza:

Kati direkt nem érti amit vidiripi írt. Pedig érthető. A tanítványok a terekre álltak ki hirdetni Jézust, a jehovisták házról házra járnak előre bemagolt szöveggel.

A tanítványok abba a házba mentek be, ahová meghívták őket, a jehovisták pedig hibás nélkül zaklatják az embereket.

A tanítványok Jézust hirdettték és imádták, a jehovisták a szervezetet és az armageddont.

A tanítványok gyógyítottak, a jehovisták nem.

Semmi egyező nincs a tanítványok és a jehovisták között. A jehovisták gyümölcse rothadt.

2015. febr. 10. 10:34
 8/10 anonim ***** válasza:
Jehova tanúi is járnak a terekre prédikálni, nem láttad őket? Van egy kis érdekes járgányok, ami nekem nagyon bejön.:)
2015. febr. 10. 10:42
 9/10 anonim ***** válasza:
Sziasztok. Kolosszè 1:23. Ahhoz hogy ez a vers igaz legyen,nem nagyon nem lett volna elèg ha csak ők vártak volna másokra.A korai keresztènyek,pl. Pál apostol misszionáriusi munkát vègzett. Hogy is tudták volna máskèpp megfogadni Mesterük,Krisztus parancsát,miszerint:,,Menjetek,, nem pedig ,,Várjatok másokra,,
2015. febr. 10. 10:49
 10/10 anonim ***** válasza:

Vidiripi

grkaty!

"Vidrippi, ne vitatkozz :)"

Én nem vitatkozom veled. :)))

Csak azt írtam le ami olvasható Isten szavában a Bibliában. Te magad is utána nézhetsz a saját Bibliádban és elolvashatod azt amit idéztem!

Persze tettem fel neked néhány kérdést is!

"természetesen, hogy én ís ugyanúgy mint a többi tanú társam hirdetjük, hogy Jézus Krisztus nemsokára rendet teremt a Földön. Jön a Jelenések könyve szerint az angyalaival és mint a fehér ló lovasa véghez viszi a gyözelmet."

A természetes az hogy nem adtál választ a kérdésekre.

Látod azt hirdeted amit a tanú társaid is hogy Jézus Krisztus rendet teremt. Na de mit ír a Biblia? Te magad is idézted azt az igét Kati. S ha ez vita akkor legyen az. De én inkább azt mondom hogy a figyelmedet hívom fel arra hogy mit is ír a Biblia mert úgy látszik hogy te nem olvasod elég figyelmesen.

Tehát: "Cselekedetek 5:40-42 : "......és minden nap a templomban és HÁZANKÉNT nem szünnek meg hirdetni Krisztust"."

(a te kommentedből idéztem hogy ne legyen probléma)

De én azért még kiemelem hogy: "...nem szünnek meg hirdetni Krisztust"

Tudod a halott ember nem sokra megy a Krisztus általi rendteremtéssel. Mit gondolsz miért írom ezt? Nézd meg ezeket az igéket talán megfogod érteni!

Máté 3:2 ,Máté 4:17 ,Máté 13:15 ,Márk 1:15 ,Márk 4:12 ,Márk 6:12 ,ApCsel. 2:38 ,ApCsel 3:19 ,ApCsel 14:15 ,ApCsel 17:30 ,ApCsel 26:18-20 ,Jelenések 2:5 és 16 Jelenések 3:3 és 19

"...hogy Jézus Krisztus nemsokára rendet teremt a Földön."

ApCsel 21:13 Ez Pál kijelentése! Nem az én szavaim Kati! Nem vitatkozom! :)))

"....és te Vidripi, szót fogadsz Jézus Krisztus parancsának? Hideted az Isten országa jó hirét az embereknek?"

2Korintusz 4:5 ,Galata 1:7-8 ,Kolossé 1:26-29 ,Kolossé 3:17

Tudod mit én most ilyen választ adok neked! Vajon megelégszel vele?

2015. febr. 10. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!