Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Júdeisták nem nézik kicsit...

A Júdeisták nem nézik kicsit hülyének az embereket? Vagy ők maguk sincsenek tisztában a dolgokkal?

Figyelt kérdés

Először is szeretném közölni,nem "zsidózni" akarok,még mielőtt valaki ezzel jönne.

Tehát:Azt állítják,hogy őket választotta ki Isten,az ő szövetséges népeként.Én már ott hibát látok ebben az állításban,hogy ha egy nép annyira Istenfélő,és kiemelkedő a többi közül,hogy megérdemeljék,hogy Isten ezzel tisztelje meg őket,akkor minek kellett annyi parancsolatot,törvényt a fejükbe vésni? Ez pont az ellenkezőjét bizonyítja,vagyis egy primitív nép voltak,akiknek még azt is külön el kell magyarázni,hogy ne ölj,ne vedd el a másét,ne csinálj mással olyat,amit magadnak nem szeretnél,ne imádj bálványokat,és még sorolhatnám.És mi történt miután meghozták a törvényeket? Hát nem sok,ugyanúgy tojtak bele az egészbe.Magukra is vonták Isten haragját.Viszont itt meg van egy másik ellentmondás:Ha Isten tudta,hogy milyen ez a nép,akkor mégis mire választotta ki őket? És akkor a gondosan kiötölt törvényekről is tudta,hogy falra hányt borsó lesz.Ekkora bakot nem lőhetett,ez világos.Tehát akkor csak az a válasz marad,hogy nagyképűen kijelentettek olyat,ami nem igaz.

2014. júl. 27. 10:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
Hol írja szerinted a Biblia, hogy ki lettek választva?
2014. júl. 27. 12:16
 2/12 anonim ***** válasza:

3Móz 20,24

Néktek pedig mondom: Ti örökölni fogjátok az ő földüket, mert én néktek adom azt örökségül, azt a tejjel és mézzel folyó földet. Én vagyok az Úr, a ti Istenetek, a ki kiválasztottalak titeket a népek közül.

3Móz 20,26

És legyetek nékem szentek, mert én, az Úr, szent vagyok, a ki kiválasztottalak titeket a népek közül, hogy enyéim legyetek.

1Kir 8,16

Attól a naptól fogva, a melyen kihoztam az én népemet, az Izráelt Égyiptomból ...

De van még tucatszám, érdekel?

"Az ószövetségben Isten kiválasztott egy népet, mely népből származott a messiás. Ennek a népnek szertartásokon, törvényeken keresztül be kellett mutatni a messiás eljöveteleit. Profetikus képekben kellett az eljövendőt bemutatniuk, mert Ábrahám nemzettségei Isten prófétai népe. Sajnos (vagy nem) de a prófétaság nem leányálom, ahogy Ezékielnél is láthattuk. Sokszor szenvedés vagy halál útján van bemutatva azok a következmények, amit a prófétának be kell mutatnia."

forrás: [link]

2014. júl. 27. 12:25
 3/12 anonim ***** válasza:
48%

Hiszek neked.

De erre lettek választva:

22

Tartsátok meg minden rendelésemet és minden végzésemet, és azokat cselekedjétek, hogy ki ne okádjon titeket az a föld, amelybe én viszlek be titeket, hogy ott lakjatok.

23

És ne járjatok annak a népnek rendtartási szerint, amelyet kiűzök én előletek. Mivelhogy mindezeket cselekedték, azért megútáltam őket.

2014. júl. 27. 12:39
 4/12 anonim ***** válasza:
10%
Mózes könyveinek keletkezésekor még többistenhit volt. Tehát őket nem az ISTEN választotta ki, hanem egy isten a sok közül. Ez persze történelmi, világi megközelítése a dolognak és nem vallási.
2014. júl. 27. 13:36
 5/12 Pietrosol ***** válasza:

Sziasztok!

Ez nem egyéb, mint a zsidó rabbik mítosza önmaguknak önmagukról. Freud szerint a zsidóságot, mint népet Mózes hozta létre e pszichológiai motívum mentén. Nem szabad elfelejteni, hogy népek és nemzetek mindig eszmények mentén jöttek létre. Ki ilyen, ki olyan eszmény mentén.

# 2!

"Néktek pedig mondom: Ti örökölni fogjátok az ő földüket, mert én néktek adom azt örökségül, azt a tejjel és mézzel folyó földet. Én vagyok az Úr, a ti Istenetek, a ki kiválasztottalak titeket a népek közül."

Ehhez képest komoly vérengzéssel szerezték meg Kánaánt. Ha én azt mondom, hogy adok neked egy aranyláncot, menj érte az ékszerboltba, majd amikor odaérsz agyon kell lőnöd az eladót, hogy tied legyen az aranylánc, az ajándék vagy rablás? Egyébként ezzel a "Ne gyilkolj!" és a "Ne lopj!" parancsot kapásból felrúgták. Hiszen Istennél "nincs változás, vagy változásnak árnyéka.", így a Ne Gyilkoljból és Ne Lopjból Isten nem enged, mert az már változás.

2014. júl. 27. 14:25
 6/12 anonim ***** válasza:
54%

A bibliai Istent a zsidók találták ki maguknak, világos, hogy olyat képzeltek, aki őket segíti, támogatja.

Még ma is így hiszik, nekik nem érvényes az Újszövetség, bár azt is zsidók szerkesztették, írták meg, és találták ki.

Ez különben bizonyíték is arra, hogy az egész kereszténység emberi találmány, mert különben a zsidók sem maradtak volna meg a régi hitükben, amiről hűségesen azt hiszik, hogy még mindig érvényes.

Nem vethette el őket a Jehovájuk, ha ennyire hisznek benne, illetve csak akkor, ha kezdettől fogva kitaláció az egész, csupán a zsidók fantáziájának a terméke az Istenhitük.

Így hát akkor a folytatás sem lehet valóságos és bukik vele a kereszténység is, mivel nem létező Istennek fia sem lehet és ha csak a legcsekélyebb dolog is valótlan a primitív ószövetségben, akkor az teljes egészében hiteltelenné teszi az Újszövetséget is.

Egyetlen oka lehetett az ószövetségi Istennek elvetni a kiválasztott népét, az, hogy kitalálták az Újszövetséget, de ha ezért elveti őket, akkor az már nem is érvényes, az új tan, de a régieket akkor is meg kell tartania.

Aki viszont továbbra is ragaszkodik az Ószövetséghez, azt nem is vetheti el, semmi oka rá és a korábbi példák ismeretében, pl. Júda és Izrael konfliktusában szereplő módon valószínűleg a régi hűségeseket választaná, ha lenne.

Nem gondolhatjuk azt, hogy Isten váltogatja azokat, akiket előnyben részesít, hiszen a régi hívekkel szemben ez nem lenne méltányos, a mózesi néppel, akik bíztak benne és hitték a szavát, azokat utólag nem hazudtolhatja meg, de ha valamilyen indokkal mégis úgy véled, hogy ez lehetséges, akkor sajnos a jövőre nézve is precedenst teremtesz, tíz, száz, ezer év elmúltával megint mást talál ki az Isten és elveti az eddigi hívőket és új tanokat hirdet. Aki eddig hitt benne, az potyára tette.

A történet csak akkor lenne kerek, ha a zsidók is keresztények lennének és a régi hitük is érvényes volna valahogy, ami meglehetősen fából vaskarika.

2014. júl. 27. 14:30
 7/12 anonim ***** válasza:

"Ehhez képest komoly vérengzéssel szerezték meg Kánaánt."

Ha elolvasod, hogy milyen esélytelenséggel harcoltak, Isten adta nekik, amúgy "egyszerű" ítélet végrehajtás történt.

Amikor Ábrahám megkérdezte az Úrtól Kánaán földjén, hogy mikor jön be a népe oda, ezt felelte:

1Móz 15,16 Csak a negyedik nemzedék tér meg ide; mert az Emoreusok gonoszsága még nem tölt be

2014. júl. 27. 14:32
 8/12 Pietrosol ***** válasza:

# 7!

Csak nem azt akarod mondani, hogy ha a negyedik nemzedék tudott totális győzelmet aratni, akkor az nem rablás?

Az alapok: Ne Gyilkolj! és Istennél nincs változás. Ha Isten a saját rendeléseit nem tartaná be, akkor önmagával meghasonlik. Egyébként is nonszensz lenne, hogy a Mindenható erejét úgy nyilvánítja ki, hogy a gyógyítás gyilkolás.

2014. júl. 27. 15:14
 9/12 Kései Sirató ***** válasza:

Hülyének néznek mindenkit és ez sajnos sokszor be is jön nekik. Ha olyan nagyon szent nép lenne, akkor nem gyilkolná a szerencsétlen palesztin gyerekeket. Vérengző, népírtó , szemét, mocskos banda.

Kiválasztott nép volt ugyan, de csak volt. Ma már nem az. Az Újszövetség óta a kereszténység a választott nép.

2014. aug. 4. 13:58
 10/12 anonim ***** válasza:

8-as!

Nem az a lényeg, hogy a negyedik nemzedék tette, hanem az, hogy az Emóreusok gonoszsága akkor teljesedett ki. Tehát Isten ítéletet hajtott végre.

Ha az Isten a saját rendeléseit nem tartaná be, akkor meghasonlana? Nekem úgy rémlik, hogy ha saját maga ellen támadna, akkor hasonlana meg.

2014. aug. 5. 03:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!