Ti jönnétek utcára evangéliumot hirdetni embereket halászni?
Szerintem meg minden elhívottnak ez a szolgálata.
És monda nékik Jézus: Kövessetek engem, és én azt mívelem, hogy embereket halászszatok.
Hirdesd az ígét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és tanítással.
Senki pedig, ha gyertyát gyújt, nem teszi rejtekbe, sem a véka alá, hanem a gyertyatartóba, hogy a kik bemennek, lássák a világosságot.
Szervusz
Úgy van, ahogyan írod. Ma már mintegy 8 millióan fogadnak szót Főpapjuknak, és vezetőjüknek Jézus Krisztusnak.
"Senki pedig, ha gyertyát gyújt, nem teszi rejtekbe, sem a véka alá, hanem a gyertyatartóba, hogy a kik bemennek, lássák a világosságot.
" <-- Nyilván. Viszont aki gyertyát gyújt az nem is fut mindenki után, hogy megmutassa neki bizony milyen szépen világít a gyertyája. Aki szükségét érzi a fénynek az közelebb megy hozzá. Aki aludni akar annak meg b@ssza a szemét! Kéretlenül, erőszakosan ne akard hirdetni az evangéliumot mert az erőszak csak erőszakot szül. Élj úgy, hogy példát mutass másoknak! Eleve, ha olyat próbálsz meg "megtéríteni" aki másik felekezethez tartozik az biztosan nem fogja jónéven venni hisz még a Bibliában is benne van, hogy "Óvakodjatok a hamis prófétáktól” (Mt 7,15). Mindenki szemében a saját vallása az igaz.
Kedves 5-ös
"Aki akar, az menjen templomba és ott hallgassa meg az evangéliumot. Az utcán semmi helye ettek zaklatni az embereket." írod. És én tiszteletben tartom a nézetedet.
Akik az utcára mennek "embereket halászni", ezt azért teszik, mert erre tanította meg őket Krisztus, ahogyxan az első századi követőit is. Maga is ezt tette.
Lukács 8:1
"Röviddel ezután elkezdett városról városra és faluról falura járni, prédikálva és hirdetve az Isten királyságának jó hírét. És vele volt a tizenkettő,.."
Néhány évtizeddel Krisztus halála után:
Cselekedetek 5:42
" És a templomban és házról házra mindennap szakadatlanul folytatták a tanítást és a jó hír hirdetését a Krisztusról, vagyis Jézusról."
Ennek a krisztusi parancsnak engedelmeskedtek ők is, mi is, akik hírdetjük a Királyság hírét:
Máté 28:19, 20
" Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok+ minden napon a világrendszer befejezéséig.”
Még mindig Jézus felügyeli ezt a munkát a vers szerint.
Természetesen, ahogyan írtad is, neked is, van más véleményed erről. Az lenne jó, ha felebaráti szeretetből tiszteletben tartanánk egymás döntését, és senki sem kritizálná a másikat, miért teszi, vagy miért nem teszi. Szerinted lehetséges ez?
36.
És a ki arat, jutalmat nyer, és az örök életre gyümölcsöt gyűjt; hogy mind a vető, mind az arató együtt örvendezzen.
26.
Mert valamennyiszer eszitek e kenyeret és isszátok e pohárt, az Úrnak halálát hirdessétek, a míg eljövend.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!