Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti jönnétek utcára evangéliumo...

Ti jönnétek utcára evangéliumot hirdetni embereket halászni?

Figyelt kérdés
2014. szept. 22. 09:18
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

59.

Monda pedig másnak: Kövess engem. Az pedig monda: Uram, engedd meg nékem, hogy előbb elmenjek és eltemessem az én atyámat.

60.

Monda pedig néki Jézus: Hadd temessék el a halottak az ő halottaikat: te pedig elmenvén, hirdesd az Isten országát.

2014. szept. 24. 11:47
 22/22 anonim ***** válasza:

Az üdvözülés nem cselekedetekből van hanem Jézus Krisztus keresztáldozata miatt. Egyedül hitből. Az élő hit cselekedetekben is meglátszik az igaz. Keresztény életünk során fejlődünk, csecsemő szintről felnőtt szintre (Pál szóhasználatával, vannak hitben újszülöttek és vannak felnőttek, akik megpróbáltatásokat is kiállnak). Az élő hit gyümölcsöket terem.

15,4 Maradjatok én bennem és én is ti bennetek. Miképen a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, hanemha a szőlőtőkén marad; akképen ti sem, hanemha én bennem maradtok.

15,5 Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: A ki én bennem marad, [rész 6,56.] én pedig ő benne, az terem sok gyümölcsöt: mert nálam nélkül semmit sem cselekedhettek.

Gal.

5,22 De a Léleknek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség.

2014. szept. 24. 17:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!