Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért teszi ezt velem Isten?

Miért teszi ezt velem Isten?

Figyelt kérdés
16/L vagyok. Valahol mindig is hittem Istenben. Egész gyeremekkoromban ott lógott a Jézus képe a falamon, minden este imádkoztam és még most is ha valami jó történik akkor azt megköszönöm neki, ha valami rosszat teszek mindig megbánom és kérem h ne haragudjon rám, és bár néha kétszínű vagyok , azt azért teszem mert nem akarok utálkozást, veszekedést. Szoktam hazudni de azt szinte mindig azért hogy ne bántsak meg senkit sem, főleg nem azokat akiket szeretek. Nem mondom hogy tökéletes vagyok, vagy hogy jó ember és én is ugyan úgy keresem a kifogásokat hogy mentsem a lelkiismeretemet de úgy érzem túl sok rossz történik velem ahhoz képest amit érdemelnék. Egész általános iskolában piszkáltak, aztán meghalt a nagypapám akitől még sokat tanulhattam volna, a példaképem volt, a volt legjobb fiú barátommal jelenleg utáljuk egymást, a barátnőm akit 13 éve ismerek azt tervezi hogy ki fog menni külföldre ahogy lehetősége lesz rá, régen kitűnő tanuló voltam, most meg hiába próbálok tanulni nem megy,nem értek semmit, a nagymamám nagyon beteg, apukám állandóan stresszes, tegnap gyakorlatilag a semmitől betört a telefonom kijelzője és nincsen pénzünk megjavíttatni mert nagyon drága lenne, és még soha nem volt barátom. Hiába könyörögtem a szerelemért, körülöttem szinte mindenki megkapta csak én nem, pedig nem tartom magamat egy csúnya lánynak, egy kicsit túlsúlyos vagyok, de az ellen is kűzdök állandóan, és tegnap bemutattak nekem egy srácot aki kívül belül tökéletes lenne de mint ahogy mást se, őt sem fogom megkapni, minden fiú vagy átvert vagy egy idő után nem érdekeltem. Pedig én mindig mindenkinek igyekszem segíteni minden problémájában, mindenkit felvidítani és minél jobb ember lenni mégis szinte csak rossz dolgok történnek velem, miért kapom ezt Istentől?:(

2016. jan. 30. 14:29
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
A legfőbb problémád, hogy rágörcsölsz a dolgaidra. Dőlj kisit hátra, s ne csak a rossz dolgokkal foglalkozz.
2016. jan. 31. 20:06
 22/26 anonim ***** válasza:

Kedves többi válaszoló!

Lehet, hogy vannak nagyobb problémák is a világon, mint a kérdezőé, igen. De attól még amiket a kérdező leírt, számára teljesen valóságos, és neki most nehéz. És az, hogy más is szenved, rajta még nem fog segíteni. Az iskolai kiközösítés, egy szeretett ember elvesztése és a szerelmi bánat pedig igenis tudnak fájni... Nem vagyok tini, de még mindig így gondolom. :)

Kedves Kérdező!

Először is, hibázni, bűnözni emberi dolog. Senki sem tud teljesen bűntelen életet élni, és betartani minden egyes törvényt. A jó hír az, hogy Isten így is szeret, és esze ágában nem lenne pikkelni rád csak azért, mert nem vagy tökéletes. Neki így vagy tökéletes, és különben is látja az igyekezeted. Ő nem olyan, mint egy tanár, aki pofára osztályoz és számolgatja a pirospontokat és fekete pontokat, hanem olyan, mint egy szülő vagy barát, aki elfogad és szeret olyannak, amilyen vagy, még akkor is, ha néha rosszat teszel. A lényeg az, hogy jó ember vagy, és szereted a felebarátodat mint magadat, és Istent.

Másodszor, a nehézségek a szabad akarat miatt vannak, nem azért, mert Isten ezt akarja. Ő nem akarja azt, hogy te szenvedj. Próbálja mindig úgy kihozni a dolgokat, hogy jól jöjj ki belőle. Úgyhogy még ha nem is látod a fényt az alagút végén, attól még ott van.

Az iskolai piszkálódás nagyon durva tud lenni. Ha úgy érzed, nem vagy még túl rajta, lehet, hogy hasznos lenne, ha meg tudnád beszélni valakivel, akiben megbízol.

A Nagypapád halála miatt őszinte részvétem. Remélem, hogy idővel enyhülni fog majd a gyászod, és inkább a szép emlékek fognak eszedbe jutni róla.

Nem tudom, min vesztetek össze a barátoddal, de talán helyre lehet még hozni, ha megbeszélitek. Drukkolok!

Arra sokmindent ki lehet találni, hogy lehet kicsit leszűkíteni a távolságot a barátnőddel. Ma már rengeteg olyan applikáció van, ahol beszélgethettek, esetleg videón is, ami nem ugyanaz, de jobb, mint a semmi. Ha pedig szünetetek lesz, esetleg meg is látogathatod. :)

Ha nehézségeid vannak egy tantárggyal, próbálj megkérni egy tanárt, hogy magyarázza el neked, esetleg járj el korrepetálásra. De egyébként nem kell mindenből színötösnek lenned, csak ami érdekel. :)

Lehet, hogy azért nincs szerencséd a srácoknál, mert kevés az önbizalmad, de ezen tudsz segíteni. Próbálj meg barátkozni azzal a fiúval, akiről írtál, hátha lesz belőle valami. :)

Sok sikert! :)

2016. jan. 31. 22:51
 23/26 anonim ***** válasza:

Isten nem tud rajtad segíteni, ha te távol vagy tőle. Önmagában az olyan imádkozás, amiben csak magunknak kérünk valamit, nem segít. A templomba járás is kevés, ott lehet a legjobban elbújni Isten elől.

A mindennapokban kell elindulnod a megtisztulás felé. Például a káromkodás, szidkozódás nagyon be tudnak szennyezni. A szavaknak hatalmuk van. Számít, hogy kikkel beszélgetsz. A gondolatainkat is őrizni kell a káros behatásoktól. Nem mindegy milyen filmeket nézel meg, milyen újságokat, weboldalakat olvasol, mert az mind hat rád, a tudatalattidra, és észre sem veszed ahogy a hatalmukba kerítenek.

2016. febr. 1. 12:47
 24/26 anonim ***** válasza:
Szerintem a Kérdezőről sokat elárul, hogy két nap után válaszra sem méltatta a rengeteg segítő hozzászólást.
2016. febr. 1. 13:20
 25/26 anonim ***** válasza:
16 éves vagy, eddig Isten segítségét vártad, és nem jött be. Szerintem próbálj meg önmagadon segíteni, vedd a kezedbe az életed irányítását Isten segítségére várás nélkül, hátha működni fog. De ne add fel két hét után, hiszen Isten segítségére 16 éven át vártál, szóval adj legalább feleennyi időt magadnak is, hogy elrendezhesd a dolgaidat. Szóval ha 24 éves korodban még mindig szar lesz az életed, akkor még mindig nyugodtan visszatérhetsz az isteni segítség várására, biztosan nem fog megharagudni a teremtő. Azonban ha jó életed lesz, akkor pedig nyugodtan levonhatod a konzekvenciát.
2016. febr. 3. 14:13
 26/26 anonim ***** válasza:

Alapjában véve ha azért imádod Istent, hogy jó dolgok történjenek veled, csalódni fogsz. Ha minden hívővel csak jó dolgok történnének, nem lennének ateisták. Sátán sajnos sok megpróbáltatást helyez elénk, de ezzel bizonyíthatjuk az Istenbe vetett hitünket. Olvasd el Jób példáját, sok sok állata és gyereke volt, Sátán mindent elvett tőle, de kitartott, így mindenből még több lett neki, mert Isten megáldotta.

Szóval, azt tanácsolom olvasd a Bibliát és imádkozz, Isten segíteni fog.

2016. márc. 22. 18:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!