Ti hogyan képzelitek el az isteni erőt? Mire képes egy isten szerintetek?
Az Isten a programozó, a világegyetem az általa megvalósított program (egy általa kreált világ az ő világában). Annyival kiegészítve, hogy a program működéséhez is Isten szolgáltatja az energiát.
Nincs szükség közvetlen beavatkozásra a részéről, mivel a program tökéletes, pont úgy működik, ahogy eredetileg tervezte.
Mivel Ő nem ember, ahogy valaki fogalmazott, nem is lehet igazából leírni, emberi nyelvezettel Ezért is használt magáról emberi szavakat, hogy valamelyest megértsük, az Ő létezését.
A héber nyelvben az „Isten” szónak megfelelő kifejezések erőt, valamint fenséget, méltóságot és kiválóságot fejeznek ki.
Az, hogy a Biblia ’Atyának’ nevezi Istent, segít nekünk megérteni, hogy a Teremtőnk egy szerető, védelmező és gondoskodó emberi apához hasonlítható
Ez nem azt jelenti, hogy úgy kellene tekintenünk Istent,mint aki hímnemű vagy nőnemű.
Emberi létünknél fogva csak azt láthatjuk, amit a szemünk érzékel, és így nem pillanthatunk be a szellembirodalomba. Ezért ha Isten szellemi kifejezésekkel élve akarta volna jellemezni magát nekünk, az olyan lett volna, mintha egy vakon született személynek szeretnél beszélni külsőd részleteiről, például a szemed színéről vagy a szeplőidről.
Időnként szóképekkel és hasonlatokkal él, és általunk ismert dolgokhoz hasonlítja magát. Sőt, úgy beszél magáról, mintha bizonyos emberi vonásai lennének
Az ilyen kifejezésmódot a tudósok antropomorfizmusnak nevezik, ami ’emberi alakban vagy emberi tulajdonságokkal történő ábrázolást’ jelent. Mindez rámutat arra, hogy az emberi nyelvek nem tudják tökéletesen leírni, hogy milyen az igaz Isten
Erősen gondolkodom hogy nem lenne-e bunkó kifejtenem hogy mit is gondolok az isten létezéséről, és hogy mennyire nem tudunk róla semmit. :D
Kicsit hajókázunk az ezotéria vizei felé, az pedig egy kicsit elrugaszkodott téma.
Közben láttam a filmet amiben Dr. Manhattan szerepel. Ő... hát izé, még mindig nagyon korlátozott. Egy valódi isten képes arra hogy az egész univerzumunkat meg nem születetté tegye, úgy, hogy még vissza sem kell érte utaznia az időben, elég egy kósza gondolat.
Továbbá egy isten gondolkodása is határtalan, a tizedmásodperc tört része alatt képes megfejteni bármilyen rejtélyt, és miközben veled beszélget tudja mi történik a galaxis másik felén.
Magyarán, mindegy mire gondolsz, egy isten képes lenne rá, sőt, olyanokra is amiket emberi lény el sem tud képzelni.
Ez azért nem Dr Manhattan, de legalább szuperhősnek elég op. Son Goku meg Superman elbújhat. :D
A "Dr. Manhattan fan" vagyok :D
A film elég jól mutatja be a személyiségét viszont, ugyanakkor mivel nem csak róla szól ezért a képességeit nem teljes körűen mutatja be csak snittekkel. Ő konkrétan mindenható (azaz majdnem, ugye azok a fránya tachionok). Idő és tér fölött áll tehát az általad leírt dolgokra képes. Csak nem csinálja, mert folyton filozofál és/vagy agonizál, meg mert baromira nem érdeklik az emberek.
Na de mindegy nem akarlak meggyőzni, hiszen a kérdés arról szólt én hogyan képzelem el. Egy tökéletes, filozofikus lény, aki az emberiség felett áll, bármit megtehet és csak ritkán avatkozik be. Nagyjából ilyennek. Annyi különbséggel, hogy őt egy kicsivel jobban érdekli az ember, mert végül is az ő teremtménye. Meg remélem azért Istennek van valamennyi humorérzéke.
Lehet csak nekem ilyen szegényes a fantáziám. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!