A világban hol és hogyan érvényesülnek az " Isteni törvények"?
Milyen természeti törvény érvényesülhet a világban, ami Isteni? Van-e a természetben bármi, amit az isteni szeretet tart fenn? Csak mert mindenhol harc a túlélésért látható.
Milyen erkölcsi törvény lehet isteni? A ne ölj, a szeresd szüleidet...? Ezek társadalmi alapelvek, nem vallásiak. Milyen isteni törvény az, ami befolyásolja a természetet, vagy a társadalmat?
"Van-e a természetben bármi, amit az isteni szeretet tart fenn?"
Azt mondják, hogy a szivárvány.:D
Természetesen ezt viccnek szántam. Tudod akik hisznek Istenben azok azt is hiszik, hogy a világot nem csak megteremtette, hanem fenn is tartja, a rossz dolgokért viszont az ember felelős, közvetve, vagy közvetlenül, na meg az a bizonyos gonosz aki biztatja. Én úgy gondolom, ha teremtett a világunk, akkor a teremtő elindította folyamatot és a többit a természetre bízta, az-az nem avatkozott bele többé, legfeljebb fenntartja a megtartó erőket. Hogy Isten e a teremtő, vagy, hogy egyáltalán van e valamilyen tudatos irányító? Bevallom, fogalmam sincs, hinni viszont szeretném, csak nem megy.
Filozófiai kérdésnek pontatlan, provokációnak gyenge. Tekintettel arra, hogy "isten" a vallás alapfogalma, így ez a vallás témakörébe tartozik. A vallás alapja hit, az egyes emberek hite eltérő, ezért a "isteni törvényekről" alkotott vélemény is eltérő. Lesznek, akik szerint mindenütt és minden módon. És ezt a hitüket nincs jogod elvenni tőlük. Lesznek, akik mást mondanak a hitük szerint. Az ő gondolataikat is tisztelned kell, különben hitvány ember vagy. És lesznek, akik nem vallásosak, az ő számukra az "isteni törvény" értelmezhetetlen.
Mire vagy még kíváncsi?
Megkapnád a választ úgy sem hinnéd el. Innentől kezdve felesleges a kérdés. Előttem szólóval értek egyet. Gyenge provokáció.
Anonymus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!