A hívő emberek miért látnak mindenben csodát, isteni beavatkozást?
Az ember minden eseményt a saját világnézetén keresztül vizsgál. Soha senki nem tud tökéletesen objektív lenni és teljesen kizárni a világnézetét. Ez nem is baj.
A baj akkor van amikor bizonyos emberek fanatikusak és minden eseménybe bele akarnak magyarázni valamit ami alátámasztja a világnézetüket. Az ilyen embereket nagyon nehéz meggyőzni. Ezek lehetnek vallásos fanatikusok és lehetnek ateisták is. A lényeg az objektivitás teljes hiánya. Vannak emberek akik mindenben valamilyen vallási dolgot vélnek felfedezni és vannak olyanok akik ha egy fényes angyalformát látnának az égen ami egy kardal lesújt egy városra és ott mindenki elpusztulna, arra is azt mondaná, hogy légköri jelenség okozta. Én az arany középútra esküszöm. Szerintem vannak csodák, de viszonylag ritkán. A legtöbb ember nem él át csodát az életében.
Kedves kérdezö,
az fajta szerint van. :D
Vannak babonás emberek és érdekes módon találkoztam néhány ilyennel /munkahelyemen/, hogy nem hittek Istenben, de olyan babonásak voltak, hogy nekem, aki Istenben hiszek = kellett öket nyugtatni.
Söt olyan atesita kolleganöm is volt, aki titokban bevallotta nekem, hogy fél hogy mi lesz a halál után, mi ha mégis így vagy úgy...no most én nyugtatom az ateistát, hogy ne féljen mert a halál után nincs semmi. :)
Például a péntek és 13-a. Hogy miért, de sokan szinte rettegnek ettöl a dátumtól világnézettöl függetlenül. /legalábbis a környéken ahol élek/
Jó, hogy TE nem rettegsz, nem vagy babonás....de sokan azok. Miért? Föleg akik semiben sem hisznek, mitöl félnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!