Miért gyengül meg a vallásos vagy a hívő emberek hite?
Mert nehéz. Nem csak a kereszténység, a többi is (van belátásom a zenbuddhizmusra is: üldögélni Buddha tartásban, meditációban.. de bizony ott is van egy pont, amikor hirtelen nagyon nehéz lesz).
Súlya alatt nő a pálma - de sokan engedve a mérhetetlen kísértésnek, ami a világban elszabadult - ami a kényelemre, az önzőségre, a birtoklásra, a másik lenyomására (hogy az által nagyobbnak látszódjak végre:) hergel, legyengül a hitében.
Ezért kevesen mondhatják életük végén Pál apostollal:
"Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam: Végezetre eltétetett nékem az igazság koronája"
Szent Kristóf legendájából: (a név: Krisztoforosz=Krisztust hordozó) meg ehet érteni, miről van szó. Könnyű volt, akit át kellett vinni a folyón, egy gyermek.
"Amint azonban a folyó közepe felé tartott, a teher mind nehezebb lett, mintha ólmot cipelt volna. Csaknem a víz alá merült a súlya alatt, s minden erejét össze kellett szednie, hogy átérjen a túlsó partra."
a Legenda Aureaban
[link] legenda0069.html
Azért, mert nincs alapja, és ez a tudomány fejlődésével egyre inkább látszik. Ahogy egyre kevesebben (és azok is egyre felszínesebben) hisznek körülötted, úgy neked is egyre nehezebb lesz.
Mivel a hitnek nincs alapja, ezért mindig is megerősítésre volt szüksége, és ez csak a másik hite lehet.
Ebből meg egyre kevesebb van.
Kedves kérdező, felteszem, hogy te keresztény vagy.
Neked miért esik nehezedre hinni Allahban vagy a buddhizmus tanaiban?
Na látod, pont ezért nehéz hinnie egy nemkereszténynek is a keresztény Istenben.
Szia!
Ne aggódj! Avilai Szent Teréz 15 év imádkozás után eszmélt rá, hogy rossz irányba célzott és csak a legkézenfekvőbb helyen nem kereste.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!