Miért gyengül meg a vallásos vagy a hívő emberek hite?
Körmendi Mátyás!
A hitnek mi köze van ahhoz hogy ki miben hisz? A kérdés inkább általános mint vallási csoportra korlátozott. A muszlim is hívő ember nem csak a keresztény.
Mi különbség van egy muszlim és egy keresztény hívő között? Ha csak és kizárólag azt vesszük alapul hogy hisz és nem azt hogy miben.
Ha a kérdés konkrét lenne akkor azt írtam volna hogy keresztény hívők.
De olvasol te ilyet?
7/10!
"Nem a hívők hite gyengül, hanem azoké, akik nem hisznek igazán. A hívők köszönik szépen, jól vannak, és jól szórakoznak az ilyen kérdéseken."
S akik nem hisznek igazán azok miért nem hisznek igazán? Miért vannak ezek a különbségek? Miért van az hogy az egyiknek teljesebb hite van mint a másiknak?
Pietrosol!
15 év? Akkor én nagyon nagyon le vagyok maradva.
Mert nincs valodi alapja.
Jezus erre elmondta a peldat a homokra es a sziklara epitett hazrol.
Ez a hitre vonatkozik,es ahogy megyunk az idoben Isten szavainak a teljesedese fele egyre jobban fog felszinre jonni kinek milyen alapokon all a hite.
Popper Péternek például a II. Világháborúban átélt borzalmak és viszontagságok miatt gyengült/rendült meg a hite...
Mondjuk meg tudom érteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!