Ha nem létezne a kereszténység, mivel töltenék az idejüket azok, akik ebben a vallásban vannak?
Isten nem hozott létre vallásokat, hanem a neki járó imádatot vezette be bizonyos tettekkel.
Kereszténynek lenni nem vallásosság, hanem Istennek járó imádat bemutatása, az életünkkel az erkölcsi értékei szerint.
Ennél fogva az életből nem lehet kizárni ezt, s mással foglalkozni, mert egy imádati forma van, a többit pedig kiszínezték.
jehova tanúi ide is ideokádtak, mondanám, hogy ha nem lenne kereszténység akkor ők sem lennének, de sajnos ez nem igaz, egyrészt mert ők nem is keresztények igazából, másrészt mert idióták mindenhol vannak, akik most jehova tanúi talán gyíkembereket vagy az illuminátit kergetnék
kérdező szerinted amúgy mi lenne?
Az előttem szóló, lealacsonyodott gyalázatos beszédén,
s az ember társai ellen gúnyolódó stílusán igen csodálkozom.
Ha gonoszok lennénk is, Isten nem mondta, hogy ilyen megvetéssel legyünk egymással szemben, még az ellenségeinkkel szemben sem.
Hogyan adhat szeretettel teli tanácsot, vagy útmutatást adni Jézus szavai szerint olyan valaki, aki ilyen hozzáállással van másokkal szemben,
Vajon milyen lehet a lelkiismeret, és az Istennel ápolt kapcsolata?
Sajnálom.
ilyenkor persze beindul a személyeskedés, ha valaki nagyon polkorrektül fogalmaz meg kritikát és részletesen levezeti jehova tanúi miben és hogyan hazudnak, akkor azt mondják "jézust is gyűlölte a világ"
kb az a színvonal mikor a tanár rájön, hogy a gyereknek igaza van és elkezdi azzal nyúzni hogy "mit képzel? hogy áll itt? miért nincs betűrve az ingje?!"
A 21:33-as jehovistának:
A kereszténység is egy vallás, és punktum. A jehovisták azonban még csak nem is igazi keresztények, hanem egy tipikus szekta, akik a hamis tanításaikkal fárasztják az embereket.
Tévedés.
Nem punktum...
A keresztény szó jelentése Krisztust követő, Krisztust vagy utánzó élet módot folytató.
Ugyan is Jézus nem megalapította a keresztény életet, hanem helyre állította az Istennek járó életformát, amit az egykori népe elhagyott, kiforgatott a szájhagyomány útján terjedő hagyományaikkal.
S nem vagyok Jehovista,
A Tanú szónak jelentősége van, azért neveznek Jehova Tanújának embereket. Mert amellett az Isten mellett tanúskodnak akinek ez a neve.
A Jehovista szóban nincs utalás a tanúskodásra senki mellett, jól lehet tudjuk miért találták ki ezt a gúny nevet azok akik nem tudják gyakorolni a szeretetet.
Sajnálom, hogy Te is a gyűlölet egyik ágának gyakorlásában jársz elől. Valóban milyen lelki világod van neked is. Ha kaptál volna keresztény tanítást, akkor nem így "viselkednél" a 70%-os hozzá szólót pedig régóta figyelem, milyen alázatosságot utasító válaszokat ad
Jézus nem tenne ilyet.
Mellesleg megjegyzem, hogy ha nem vagyunk keresztények, akkor mond már meg nekem, hogy kinek a Tanítása képezi alapját az életünknek.
Ugyan is Jézus tanítása szerint kell élni az embernek az életét. S Te aki ezzel a megvetéssel írsz nekem válaszokat, nem tartod azokat kereszténynek akik igyekszenek megtartani a Jézus által tanított erkölcsi életet, azokkal szemben akik vallásként kereszténynek nevezik magukat, de ezeknek a 3/4 része messze elmarad a Jézus által tanított erkölcsi értékektől
Sőt egyenesen csúfot űznek belőle, és még a megváltó születését is meghamisították, hogy kedvezzenek maguknak, összemosva pogány szokásokkal a tiszta keresztény életet.
Ma-holnap 50. éves leszek és sok emberrel volt dolgom.
közel 26. éve szolgálok becsülettel.
De ilyen megvetéssel teli minősíthetetlen magatartást, csak azok engednek meg maguknak, akik a nevükben "keresztények", a valóságban nem tudják élni, és megteremni a szellem gyümölcseit.
Ellenben, nem használnának ilyen hozzáállást, mert tudnák kinek van joga ehhez, sőt még Ő sem teszi.
Ez a nemzedék messze lemaradt attól a fiatalkori erkölcsi értékekről, mint ami akkor volt amikor Én voltam fiatal, pedig nem voltam mindig Tanú.
de ilyet nem Tanú koromban sem engedtem meg magamnak.
"Ha nem létezne a kereszténység, mivel töltenék az idejüket"
Gyanítom, nagyrészt munkával, ahogy - remélhetõleg a lgtöbben - ma is. Már, aki nem akar éhenhalni.
Amúgy csak a ngyobb vallások közül a zsidó - kersztény - muszlim valláson kívül van még 2: hindu és buddhista.
S bár még nem vagyok öreg, meg sem mondják a koromat, mindig tisztelet tudó voltam mindenkivel, még ha nem is értettem egyet mindenben némelyekkel.
"fárasztom az embereket?"
Igen, azoknak bizonyára fárasztó lehet, akik lightolják, modernizálják a tiszta erkölcsöt, Jézus tanítását, s ha Jézus ebben a korban jönne el, azok lennének az első gyilkosai, akik most fennhangon híresztelik milyen nagy szeretet van bennük iránta,
s már rég vagy golyó szóróval agyon lőtték volna vagy a legújabb modern fegyverrel Főbe lőtték volna.
Kedves Barátom, nem ártana egy kis önvizsgálatot tartanod, hogy mint egy egyszerű ember sem tudsz megalázó stílus nélkül eszmecserét folytatni, akkor hogyan nevezed keresztény ellenesnek Te azt aki nem alacsonyodott le a keresztény ellenes stílusodhoz?
17-es válaszoló észrevételéhez tisztelettel.
A keresztényeknek nem tanította Jézus azt, hogy nem kell dolgozniuk.
Sőt az írások mindenhol hangsúlyozzák, hogy dolgozzanak, ne legyenek haszon lesők. Pál is kemény munkát végzett, igyekezett hogy ne terhelje le a Testvéreit azzal, hogy eltartassa magát, jól lehet néha hozzá járultak a megélhetéséhez.
s a munkájuk mellett végezték a szolgálatot a szabad idejükben. Lásd Akvilla, és Priscilla is, vagy Dorkás. stb.
Na, akkor vegyük át a marhaságaidat 29%-os:
”A keresztény szó jelentése Krisztust követő, Krisztust vagy utánzó élet módot folytató.”
Remek. De ettől még ugyanúgy vallásnak minősül, mivel tipikus vallásos elemek - isten, angyalok, démonok, végső ítélet, imádkozás stb.. - találhatóak benne. Ha ezek nem lennének benne, akkor valóban lehetne arról szó, hogy nem vallás, de így az. És egyébként is minden vallás egy életforma, hiszen a vallások követői megtartják a vallásalapító tanácsait, parancsait. A nagy világvallások közül egyedül a Buddhizmus az, amelynél a vallásos jelzőt meg lehet kérdőjelezni, mert tudomásom szerint ott nem hisznek istenben/istenekben mint pl az ábrahámita vallások vagy mások esetében.
”Ugyan is Jézus nem megalapította a keresztény életet, hanem helyre állította az Istennek járó életformát, amit az egykori népe elhagyott, kiforgatott a szájhagyomány útján terjedő hagyományaikkal.”
El kell, hogy keserítselek téged: valójában az egész zsidó-keresztény vallás hagyományokon alapul. Ha most csak Jézus korából indulunk ki, akkor a zsidó vallásnál is ez a helyzet. Az Ótestamentum legendás történetei ugyanis eredetileg szájhagyományként terjedtek a nép körében, csak évszázadokkal később vetették papiruszra őket. Jeremiás könyvéről például tudjuk, hogy a szerkesztése még a Kr.e. 2 században is tartott, noha a könyv címét viselő próféta állítólag a Kr.e. 7-6. században élt:
Az tehát, hogy Jézus nem értett egyet bizonyos hagyományokkal, nem jelenti azt, hogy az egészet elvetette úgy, ahogy van. Akkor nem is lett volna zsidó...
”A Jehovista szóban nincs utalás a tanúskodásra senki mellett, jól lehet tudjuk miért találták ki ezt a gúny nevet azok akik nem tudják gyakorolni a szeretetet.”
Talán a Tanúk nem adnak gúnynevet szoknak, akikkel nem értenek egyet? Tudod, pl olyanokat, hogy ”elméjükben betegek”, vagy ”hitehagyottak”. Ugye mennyire sugárzik ebből a szeretet? Másrészt pedig, érdekel egy normális embert, hogy ti miről tanúskodtok? Na ugyan miről? Arról, amivel a brooklyni vezetőitek adagolnak nektek. És szerinted egy hittudományban jártas katolikus vagy protestánst, vagy egyáltalán egy ateistát érdekel az? Nagyon el vagy te tévedve...
”Sajnálom, hogy Te is a gyűlölet egyik ágának gyakorlásában jársz elől. Valóban milyen lelki világod van neked is.”
Ember, te normális vagy egyáltalán? Te visszanézed, hogy miket írogatsz? :D Hát nem veszed észre, hogy éppenséggel te vagy az, aki gyűlölködik? Hol beszéltem én gyűlöletről? Sehol. Nem gyűlöllek téged, csak szimplán butának tartalak. A gyűlöletet éppenséggel te akarod táplálni, mert elhitették veled a tanítóid, hogy Jehova Tanúi ellen összeesküdött a világ. Másrészt pedig azért, mert megvan rólad a véleményem, abból nem is értem, hogy mersz következtetni a lelkivilágomra, ami egyébként rendben van. Te most komolyan abból próbálsz megítélni egy embert, hogy hogyan viszonyul a Tanúkhoz? :D Sírok a nevetéstől basszus xD
”Ha kaptál volna keresztény tanítást, akkor nem így "viselkednél" a 70%-os hozzá szólót pedig régóta figyelem, milyen alázatosságot utasító válaszokat ad”
Ugye te ”keresztény tanításon” az Őrtorony teológiát érted. Nyugi, megtarthatod magadnak, nekem nem kell. :D. Klasszikus keresztény tanítást azonban kaptam, ez alapján azt gondolom, hogy a jó modor független a kereszténységtől. Nem kell kereszténynek lenni ahhoz, hogy valaki jó ember legyen.
”Jézus nem tenne ilyet.”
De olyat sem, amilyeneket a Tanúk. És most csak jó indulatból nem húzok elő pár dokumentumot.
”Mellesleg megjegyzem, hogy ha nem vagyunk keresztények, akkor mond már meg nekem, hogy kinek a Tanítása képezi alapját az életünknek.
Ugyan is Jézus tanítása szerint kell élni az embernek az életét. S Te aki ezzel a megvetéssel írsz nekem válaszokat, nem tartod azokat kereszténynek akik igyekszenek megtartani a Jézus által tanított erkölcsi életet, azokkal szemben akik vallásként kereszténynek nevezik magukat, de ezeknek a 3/4 része messze elmarad a Jézus által tanított erkölcsi értékektől”
A ti életetekben az Őrtorony Társulat tanításai képezik az alapokat, a világot úgy értelmezitek, ahogy ők tanítják nektek. Az a Jézus-kép pedig, amit a ti Társulatotok tanít, egy hamis kép, semmi közötök nincs hozzá. A kritikai weboldalakon ezzel kapcsolatban tonnányi mennyiségű anyag van felhalmozva. Mielőtt pedig elkezdenéd vádolni a szerkesztőket, már most elmondom, hogy az Őrtorony ellensége nem a kritikai cikkek szerkesztői és írói, hanem a saját történelmetek, hiszen a tanulmányokban bőséges anyag található a ti, saját korábbi kiadványaitokból, amivel önmagatokat leplezitek le. Mellesleg egyáltalán nincs erkölcsös élete a Társulatodnak. Egy hazug, képmutató banda, amelyet tárgyalótermi hazugságoktól kezdve a pedofil botrányokon át sok minden jellemez.
”Sőt egyenesen csúfot űznek belőle, és még a megváltó születését is meghamisították, hogy kedvezzenek maguknak, összemosva pogány szokásokkal a tiszta keresztény életet.”
Bár én nem tartom magam vallásos embernek, de azt bátran állíthatom, hogy más felekezetű emberek kenterbe verik a jehovistákat az erkölcs területén. Ráadásul még értetlen is vagy, hiszen a pogányozásoddal is csak magadat minősíted, egyik füleden be, a másikon ki, amit erről a témáról mondanak. A pogányság mindenhol ott van, még te is használod, hiszen az európai kultúrába hihetetlen módon beivódott. Még a bibliai szerzők is merítettek a pogányok anyagaiból, ezt a kutatások világosan kimutatták. Ráadásul még hazugságokat is terjesztesz, mert a Megváltó születését senki nem hamisította meg, hiszen minden NORMÁLIS ember tudja, hogy Jézus nem dec. 25-én született. Így nem is magát dec. 25-öt, hanem az eseményt ünneplik, hogy hitük szerint Isten megtestesült 2000 éve. Csak ugye a szervezetednek rohadtul kell rágalmazni másokat, hogy önmagának tekintélyt próbáljon szerezni.
”Ma-holnap 50. éves leszek és sok emberrel volt dolgom.
közel 26. éve szolgálok becsülettel”
A becsületességedet nem tartom elképzelhetetlennek, viszont immár vagy 26 éve meg vagy tévesztve, és ezáltal másoknak is valótlanságokat mondasz, vagy pedig szándékosan, a bizonyítékok ellenére is benne vagy a vallásodban, noha tudod, hogy az észszerű megoldás az lenne, ha lelépnél onnan.
”De ilyen megvetéssel teli minősíthetetlen magatartást, csak azok engednek meg maguknak, akik a nevükben "keresztények", a valóságban nem tudják élni, és megteremni a szellem gyümölcseit.
Ellenben, nem használnának ilyen hozzáállást, mert tudnák kinek van joga ehhez, sőt még Ő sem teszi”
Nem veszed észre, hogy az egész kommented arról szól, hogy te milyen baromi jónak tartod magad, más vallásos ember meg mennyire rossz? Tipikus Tanú vagy, szinte már rögeszmétekké vált, hogy vádoljatok másokat, és bemutassátok, hogy ti milyen jónak tartjátok magatokat. Ez azonban egy álarc, hiszen a Lélek gyümölcseit ez a szervezet egyáltalán nem termi, ám annál inkább több söprögetni való van a portátokon.
”Ez a nemzedék messze lemaradt attól a fiatalkori erkölcsi értékekről, mint ami akkor volt amikor Én voltam fiatal, pedig nem voltam mindig Tanú.
de ilyet nem Tanú koromban sem engedtem meg magamnak.”
Már megint. Nem unod még, az önfelmagasztalást? Mellesleg, ha keresztény szemszögből valaki hazugságokat mondd, akkor mondhatja a legjobb szándékkal is, az akkor hazugság, amit ki kell vetni. A Tanúknak meg rengeteg olyan tanítása van, ami hazugság, tehát jöhettek ti mosolygósan, báránybőrbe bújt farkasok vagytok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!