Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szeretnék kilépni a katolikus...

Szeretnék kilépni a katolikus egyházból és szeretnék erről papírt is kapni ahol elismerik hogy nem vagyok a tagjuk. Mit tehetek? Az egyház megtadja ezt. A Magyar jog szerint ez nem megy szembe valamilyen emberi jogi törvénnyel? Ötletek?

Figyelt kérdés
nem hiszek benne, bugyuta szarnak tartom az egészet. 9 éves korom óta nem járok a templomukba.... de NEM akarom hogy a nyilvántartásukban szerepeljek.... nem hiszem hogy joguk van ezt megtagadni ha már az én nevemet beleszámítva kérik a támogatást az államtól....
2016. jan. 4. 21:12
1 2 3
 21/25 Molnár Sándorné ***** válasza:

T.Kérdező!

Menj el ahhoz a templomhoz, ahol kereszteltek. Ott kijelented, hogy nem akarsz továbbra ehhez az egyházhoz tartozni, és kérd hogy töröljenek. Itt erről papirt is kérhetsz. Kötelesek adni. Üdv. Judit!

2016. jan. 7. 16:24
 22/25 anonim ***** válasza:
45%

#Molnár Sándorné

Tuti jehova vagy, azért van ekkora tapasztalatod meg a 36% árulkodik :).

Remélem a kérdező velem együtt úgy gondolja, hogy ha elszakadunk a katolikus egyháztól, akkor nem ilyen kis szekta miatt, hanem mert a vallási irracionalitás elfogadhatatlan számunkra.

2016. jan. 7. 16:32
 23/25 anonim ***** válasza:
ne haragudjatok, de ebben a kérdéskörben sokkal igényesebbek voltak a beszélgetések, mert ugyanitt ezen az oldalon olvastam őket, csak vagdalóztok a szavakkal, szerintem, ha az ember meggyőződéses, akkor mindegy, hogy jegyezve van, vagy nincs, engem totál nem érdekelne, hogy tudja-e a pap, vagy a juliska, vagy jancsi, hogy melyik mosogat, szerintem igenis meggyőződés kérdése, akit érdekel a tan, az megtanulja, akit pedig nem, az is megtanulja, ha szeretne valaki közösségi lénnyé válni, elmegy a misére és kész, túl van dimenzonálva, csak bonyolítjátok és ez által totál elbutítjátok a kérdést, holott a hit az nem okoskodik és nem is kérked, csak simán okos és kész, nem utasítom el persze a papírt, de azért az látszik, hogy iylen horderejű kérdésekben nem tud nektek segíteni senki, maximum a pap, elmondja, ha oda jártok és attól éreztétek eddig magatokat társas lényeknek, hogy a pap beregisztrált, akkor ő is fog kiírni titeket, ezt nem fogja megmondani senki a nagy merítésből, esetleg bólogatnak azok, akik nem vallásos, ha ehhez akarsz találni szellemi társakat azt megkapod, bocsi, de azt is elmondanám, hogy az én ismerőseim, akik járnak a templomba azt mesélték, hogy a pap annyira nem ért a nőkhöz, hogy egy kamasz lánnyal semmit nem tud beszélgetni, se egy problémás nővel, csak maximum ami a világi létet illeti borozik a pap haverjaival, vagy a többi hívő férfivel, a nők nem szellemi társak sajnos, ez nagy gondot okoz a miséken, de ennek ellenére mégis sokan maradnak, hogy a pap az ilyen semlegesen immunis a női pszichére
2016. jan. 8. 13:17
 24/25 anonim ***** válasza:
Figyu! Miért nem tökmindegy, hogy a neved benne van egy listában? Nem dobnak spamokkal, nem zaklatnak, és soha, semmikor nem lesz belő le semmi következményed.
2016. jan. 19. 00:06
 25/25 anonim ***** válasza:
#24, miért nem olvasol vissza?
2016. jan. 19. 00:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!