Szeretnék kilépni a katolikus egyházból és szeretnék erről papírt is kapni ahol elismerik hogy nem vagyok a tagjuk. Mit tehetek? Az egyház megtadja ezt. A Magyar jog szerint ez nem megy szembe valamilyen emberi jogi törvénnyel? Ötletek?
Az egyháznak nincs nyilvántartása, nem szerepelsz benne. És nem kap utánad egy fillért sem az egyház.
De ha ezt nem hiszed el, hogy hónapok óta mindig megkérdezed, menj el nyugodtan egy ügyvédi irodába. Ott ugyanezt el fogják mondani neked harmincezer forintos óradíjért.
"Az egyháznak nincs nyilvántartása"
Ez hazugság.
Igenis van nyilvántartásuk. Feltételezem, hogy ma már informatikai nyilvántartást is vezetnek, de a településedhez tartozó plébánián BIZTOSAN van róla nyilvántartás, hogy oda tartozol (ahol megkereszteltek).
Ezt onnan tudom, hogy ha nősülni szeretnél (egyházi esküvő keretein belül persze) egy másik településen, akkor kérni fogják ezeket a papírokat tőled. Hozzánk az első kérdésük az volt, hogy fizetjük-e az egyházi adót és hogy hol az igazolások?
Nem fognak kitörölni a nyilvántartásból. Nem tudsz semmit sem tenni ellene, törődj bele.
Olyan nyilvántartás nincs, mint egy "taglista" és akkor majd kihúznak onnan, hogy nem vagy tag.
Anyakönyv van, ahová bejegyezték, hogy megkereszteltek. Az pedig egy megtörtént dolog, amit nem fognak kitörölni. Az állami anyakönyvből sem törlik ki, hogy pl. házasságot kötöttél..
Tehát azt kell mondanom, hogy hülyeséget kérsz..
"Anyakönyv van, ahová bejegyezték, hogy megkereszteltek. Az pedig egy megtörtént dolog, amit nem fognak kitörölni. Az állami anyakönyvből sem törlik ki, hogy pl. házasságot kötöttél.. "
De már ne is haragudj, én nem kértem az ő anyakönyvüket vagy mijüket. nem akarom hogy ott szerepeljen a nevem.... Ők nem aMagyar állam és nincs joguk engem az akaratom ellenére is számon tartaniuk. Ők nem egy hatóság hanem egy szexta és mint szextát pusztítani kéne mint a többit.
"Igenis van nyilvántartásuk. Feltételezem, hogy ma már informatikai nyilvántartást is vezetnek, de a településedhez tartozó plébánián BIZTOSAN van róla nyilvántartás, hogy oda tartozol (ahol megkereszteltek)."
Nincs nyilvántartás, fogd már föl.
De lapozzunk, két hét múlva úgyis megint megkérdezed, akkor majd leírom megint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!