Szeretnék kilépni a katolikus egyházból és szeretnék erről papírt is kapni ahol elismerik hogy nem vagyok a tagjuk. Mit tehetek? Az egyház megtadja ezt. A Magyar jog szerint ez nem megy szembe valamilyen emberi jogi törvénnyel? Ötletek?
"szexta"
ugye nem vagy ilyen buta? :D
Én meg azt remélem, hogy te nem vagy annyira buta, hogy szerinted a kérdező nem szándékosan írta így, ráadásul kétszer is.
Aki miután megváltoztatta a nevét attól tart, hogy nyilván van tartva a már nem létező neve....
Sántít a dolog. NEM?
Mielőtt egymásnak esnétek...
Többször volt már a kérdés, miért nem nézed vissza?
Részben leírták már: VAN nyilvántartásuk.
Azon a plébánián, ahol megkereszteltek.
Nyilván a keresztelőt NEM fogják kihúzni - DE bejegyzik, hogy te érvénytelenítetted.
Előtte megpróbálnak meggyőzni róla, hogy ne tedd, és az itteniek is majd mindent megtesznek, hogy félrevezessenek (hogy nem számít, meg nem lehet, meg egyébként is minek)...
"mert ez egy vicc."
Az a vicc, hogy szüleidet ennyire megvetés.... Van erről szó a Bibliában:
És mivel nem méltatták Istent arra, hogy megtartsák ismeretükben, Isten kiszolgáltatta őket megbízhatatlan gondolkodásuknak, hogy azt tegyék, ami nem illik. Tele vannak mindenféle hamissággal, gonoszsággal, kapzsisággal, rosszasággal, tele irigységgel, gyilkos indulattal, viszálykodással, csalással, rosszindulattal; besúgók, rágalmazók, istengyűlölők, gőgösek, fennhéjázók, dicsekvők, találékonyak a rosszban, szüleiknek engedetlenek, kíméletlenek, szószegők, szeretetlenek és irgalmatlanok.
Én is ezt a kérdést tettem fel nemrég, érdekes válaszokat kaptam.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__7..
Szia!
Itt a megoldás kérdésedre!
Azt kell tudnod hogy hol kereszteltek meg, valószínűleg az akkori lakóhelyedhez eső legközelebbi katolikus templomban!
Egyébként én katolikus vagyok,felnőtt koromban keresztelkedtem meg.Azt gondolom hogy mindenki maga dönti el mit szeretne, mindenkinek szabad akarata van!
Én nem ítéllek el, sok sikert hozzá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!