Vajon milyen hosszútávú hatása lesz a katolikus egyházra a most tapasztalható botrányoknak?
12:29 gyűlölködő JT! előbb tűnik el a ti szektátok, még évszázadok se kellenek hozzá
Isten egyházán pedig a pokol kapui sem vesznek erőt
rosszul tudod, mert bizony szekta
fölösleges még hülyébbnek tettetned magad, mint amilyen vagy
Én belül voltam a katolikus egyház kapuin. Minden misére elmentem, mert hittem, hogy ott különleges kapcsolatom lehet Istennel. Ifjúsági csoportba jártam, felnőttként sekrestyés és kántor voltam. Az érzelmeim vezettek, nagyon szerettem volna Istennel közeli és tartós kapcsolatba kerülni. De az érzelmeimet felülírták azok a dolgok, amiket az egyházban tapasztaltam. Mindent elhittem eleinte, amit magukról tanítottak, de a sok év alatt nem azokat tapasztaltam a gyakorlatban. Aztán kezdtem a tanításokat védeni-magam előtt, mert azok is döcögtek. Prédikációt, bibliamagyarázatot sokat hallottam, de azt nem, hogy rendszeresen olvasni kellene a Bibliát. Volt úgy, hogy egy-egy ifjúsági csopoprtban elő se került a Biblia, hanem a pap magyarázott meg mindent nekünk. Én meg buta fejjel elfogadtam, bár magam olvastam a Szentírást. Nem mertem hinni, hogy másként értem a Biblia szavait, mint ahogy a magyarázat szólt, mert az "Egyház" szava megkérdőjelezhetetlen.
Aztán láttam, hogyan él együtt a "tiszi bá'" a házvezetőnőjével, keresztelkedésre mennyi pénzt követelnek meg a szülőktől, hogy szolgálati kocsi jár és szabadság, fogadó óra alatt lehet őket megközelíteni...szóval hivatal keményen, és szakma. Nem sorolom a többit, bár számosak.
Olvastam a Bibliában, hogy senkit ne hívjunk Atyánknak Istenen kívül, bár igaz, az nincs benne, hogy Szentatyának nem szabad. Az sincs benne, hogy az audiencián kezet kell csókolni , ellenben benne van, hogy Jézus megmosta a tanítványok lábát. Nem csak jelképesen, arany lavórból, arany ruhában, hanem egyszerűen és igaziból. Fogadta hót'fáradtan a gyerekeket egy hosszú tanítókörútja után. Ezt is sorolhatnám, ezek is számosak.
Most ne mondja nekem senki, hogy az akkor volt, most más világ van, mert Jézus erről is beszélt. Meg arról is, hogy a követői nem része a világnak.
Nincs szükség pápára az egyház élén, mert Jézus az egyház feje a mai napig, velünk van, Isten népével, az idők végezetéig. Nem kell földi helytartó, mert Jézusnak nincs szüksége földi helyettesre, de olyan követőkre igen, akik azt vállalják, amit ő.
Amikor leráztam magamról a hazugság kötelékét, és elfogadtam, hogy Isten maga tanít a Szentíráson keresztül, szabad lettem.
Föl lehet sorolni nagyon sok jó dolgot, amit a katolikus egyház végez, de ez nem fogja megmenteni. Itt nem az emberekre gondolok, a "katolikusokra", mert Istennek egyenként vagyunk fontosak éppen, ezért mindenkinek egyenként kellene megvizsgálnia, hogy hol áll a hitben. Közel Istenhez, követve Jézust, vagy a sok hazugság miatt távol tőle.
Ez a véleményem, volt katolikusként.
17:43!
Rettenetes az a lejáratókampány, az a rágalomhadjárat, amit ide leírtál.
Csak ám az a baj, hogy nagyon sok benne a hiba. Tudod, a katolikus Egyházban (nagybetűvel ám) se TISZTELENDŐ úr, se Bibliamagyarázat nincs, ez mind a református egyház sajátja.
Tehát mielőtt tudományoskodva és hiteleskedve beokádsz ide valamit, legalább olvass utána, hogy mit érdemes lódítani és hogyan, hogy azt legalább 1 ember elhiggye...
17:43
Nem okádtam én semmit ide, csak elmondtam a véleményemet. Nincs szó lejárató kampányról sem, sőt, ameddig csak lehetett, védtem magamban a katolikus egyházat. Igenis van "tiszi bá'", és van bibliamagyarázat, csak lehet, hogy te egyikkel sem találkoztál. Igazad van, az Egyházat írhattam volna nagy betűvel, mert ez a saját megnevezése. Mea culpa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!