Mindenhol ilyenek a baptisták? Igazak e a meglátásaim? Nem kérek agymosást!
Szóval van az osztályunkban(11.) egy lány,aki kiemelkedően csinos,szép,formás kerek idomai vannak,emellett kedves,jó humorú,okos,aranyos egy kicsit vonakodó,egyszóval állom csaj.
Ő református vallású volt,de azután mindenkit sokkolva áttért a baptista vallásra.
Sokan voltak azok akik közeledni próbáltak hozzá,de ő mindig finoman elutasított mindenkit.Ha valaki közel hajol hozzá akkor elhúzza a székét,vagy egy drasztikus esetben egyikünktől el is futott az osztály másik végébe.Mindenkivel nagyon barátságos és ezt sok fiú félreérti,mindenki előtt elhúzza a mézesmadzagot,és ha valaki nem szalonképesen beszél azt nagyon tudja idegesíteni a tiltakozásaival.
Egyszer,mikor az osztálytársaimmal forró csokit ittunk, pont a csajokról beszélgettünk,és kiderült,hogy a suli legszebb lányai közül nem is egy baptista.
Eddig azok közül akiket ismerek mind 10/10-es véleményem szerint,pedig én elég válogatós fajta vagyok.Több mint ezer diákból,ha felsorolnám az 5 legszebbet,abból 4 baptista,a 4. meg egy tiniribi,aki eszméletlenül néz ki.A szebbikből több is van,de azok vagy beképzelt nárcisztikus plázabuxák,vagy egy gazdag huszonéves pasi a legfőbb vágyuk.
Volt szintén egy másik osztálytársnőm aki nem túl szép,nem is nagyon okos,de borzasztóan kedves és nagyvonalú lány,a legsegítőkészebb személy akit ismerek,a hite az Istenben megkérdőjelezhetetlen,őneki mégsem "jött össze" az,hogy Baptista legyen.
Amit én a baptistákról tudok,az az,hogy eleve mind tabu,ha párkapcsolatról van szó,és annak ellenére,hogy senki ellen nem követsz el bűnt azzal,sőt egészségtelen is,mégis tilos házasság előtt szexelni,sőt talán semmi testiség nem történhet két fél között,míg egy pap mormolása és egy igen ezt nem támogatja.
Mivel a vallásnak semmi köze a hithez,és eddig elég sokszor rossz célokra használták fel,azt gondolom,hogy jogos ha azt gondolom : a baptisták a hittel meghülyítik a fiatal lányokat,hogy aztán a férfiaknak,mindnek jusson egy szűz "minőségi" érintetlen feleség,aki ráadásul úgy van manipulálva,hogy a hit szerint ezt és ezt tegye a közösségért.
Az emberek ingyen,önzetlenül semmit se csinálnak,itt miért lenne másként ?!Akkor azt a buta,naiv csúnyácska lányt miért nem vették be ?
Kíváncsi vagyok más emberek tapasztalatára,mert ez lehet,hogy csak helyi szinten van így.Kutattam szó szerint olyan lányok után akik nem átlagon felüliek közülük és őszintén nem találtam.
Szia!
Pár dolog: a házasság előtti szex az egészségtelen, nem annak a hiánya. Ha gondolod erről még beszélgethetünk.
Nincs olyan, hogy valakinek "összejön a baptistaság" másvalakinek meg nem. Aki érdeklődik irántuk azt befogadják. Eleve minden rendezvényük nyitva áll mindenki előtt, bárki beállíthat bárhova, kifejezetten szeretik az érdeklődőket.
Azt mondod, hogy az emberek ingyen, önzetlenül semmit sem csinálnak. Emellett Te elutasítod, hogy Isten létezik (gondolom). Én erre azt mondom, hogy ha Isten létezik és a Biblia igaz, akkor igenis létezhetnek olyan Bibliahívő csoportok, ahol az emberek akár ingyen és önzetlenül is tesznek dolgokat, mert erre tanítja őket Isten. Nyilván ezt el kell hinni, de ha tapasztalsz ilyeneket, akkor ne az legyen az első reakciód, hogy na, ez tuti átverés, ilyen nem létezik, hanem próbáld megismerni, hogy mitől ilyenek, mitől mások, mint azok, akiket ismersz.
És itt kapcsolódik a témához az, amit tanácsolni szerettem volna.
Azt mondod, hogy ezekkel a lányokkal nem lehet úgy beszélgetni, mint a többiekkel, nem tudsz közelebb kerülni hozzájuk.
Érdekel mitől ilyenek? Kérdezd őket a hitükről. Hidd el, arról szívesen fognak veled beszélgetni. Menj el velük egy baptista eseményre, nézd meg, hogy mit csinálnak ott, mitől szeretik. Ez max 1-2 óra az életedből, ingyen van és legalább választ kapsz pár kérdésedre.
Aztán lehet, hogy azt mondod ez hülyeség, nem érdekel, akkor elvesztegettél 2 órát, de az is lehet, hogy találsz ott valami érdekeset. :)
Sok sikert!
Köszönöm a válaszokat,és főleg azoknak akik nem akadtak ki.
Nos az én hitem Istennel szemben ápoltnak mondható.Minden nap imádkozok,de rájöttem idővel,hogy oly sok a vallás,nem lehetek biztos benne,hogy egyikük is tökéletesen vissza tudná adni az Isten üzenetét.
A vallást rengeteg rossz célra használják fel,például a keresztes háború,a terrorizmus,az emberek kihasználása a tudomány és a fejlődés gátlása és akkor még a bíborosok pedofíliájáról még nem is beszéltem,ez mind oda vezetett,hogy mára már megvetem magát az egyházat.Papokból vannak jók is de az egyház maga gusztustalan.
Saját magam próbálok enyhén a Bibliára(ami tele van téves és ellentmondó tényekkel)alapozni,saját véleményemet Istenről kialakítva.
Az én alapelvem az,hogy az ami nem árt senkinek,és nem Isten ellen törekvő tett,az nem bűn,és éppen ezért nem értem azt a felfogást,hogy ha valaki minél többet szenved,minél több földi kincstől vonja meg magát annál jobb élete lesz a halál után,dúskálva az igazi,hit által nyújtott kincsekben.
Az életfilozófiám az,hogy a lét értelme az,hogy az ember tisztességes úton,hitben találja meg a boldogságot.
Visszatérve a szeretkezésre : Ameddig betartjuk az alapvető higiéniai,egészségügyi és fogamzásgátló szabályokat,a szex kizárólag jó.
-Senkinek nem ártasz vele,mindenki jól jár
-Jóval csökkenti a prosztatarák kialakulásának kockázatát
-Az agy egészségéhez is hozzájárul
-A férfiak nemi szerve,amennyiben nem veszi igénybe,akár 2 centiméterrel is összemehet és ami még fontosabb,az igénybevétel javítja a spermiumok minőségét
-Hormonháztartás egyensúlyát tartja fenn.
-Javítja a közérzetet
-Már nem köveznek meg érte,ahogyan "kellene" a Biblia szerint.
Az Isten biztosan nem titulálja bűnnek azt aminek hiánya egészségügyi hátrányokhoz vezethet.
Zárásként azt szeretném hozzátenni,hogy néha nehezen tudom eldönteni,hogy ki igaz hitű,és ki csak képmutató,a hívők és az egyéb szektákból is voltak kollégáim,akiknek a hit abból állt,hogy mindenkit idegesítünk ha nem megfelelő szavakkal fejezi ki magát és kiírjuk az autónk hátára,hogy "Jézus az úr."
Miközben az emberek háta mögött manipulatívan mindenkit kibeszélünk(Ha nekem kibeszél mást,akkor engem is biztos másnak).
A radikálisakról eddig az a képem,hogy a hit mögé bújnak,de valójában képmutatás az egész és a saját gyarlóságukat takargatják.
Az igazi Istenbe vetett hit abból áll,hogy az embertársaimat segítem és tisztességes úton haladok előre,miközben hálát adok annak a valakinek aki miatt ez mind lehetséges,és mert még nem tiporta el az emberiséget a bűnökért,amiket az ő nevében követtek el.
11-es vagyok.
Ha hiszel Istenben, akkor kérdezek tőled valamit: elhiszed, hogy Isten szereti az emberiséget? El kell hinned, mert Te magad is mondtad, hogy hálásnak kéne lennünk neki, amiért nem pusztította még el azokat, akik az Ő nevében szörnyűségeket tettek/tesznek. Nagyon is igazad van!
Tehát Isten szereti az embereket. Ezek mellett igazságos is és törődik velünk. Ha ez így van, akkor nem gondolod, hogy megoldaná, hogy az igazság olvasható legyen valahol? Amikor a Biblia arról beszél, hogy Isten szólni akar az emberekhez, ezért leíratta a szavait prófétákkal, vagy ihletettség által, akkor ez azt jelenti, hogy Isten ki akarja magát jelenteni a teremtményeinek. El akarja mondani, hogy ki és mi ő és hogyan lehet hozzá közel kerülni. Azt is, hogy mi lesz annak a jutalma, aki mindezt elhiszi és meg is teszi.
Istenről beszélünk, ha Ő úgy dönt, hogy lesz egy könyv a Földön, ami tényleg róla szól, akkor meg fogja valósítani és a leggonoszabb emberi terv sem fogja tudni azt a könyvet elpusztítani.
Utána lehet járni, tudományosan bizonyított tény, hogy a Biblia az összerakása óta változatlan. Isten valóban megtartotta az ígéretét, miszerint "egyetlen vessző, egyetlen pont sem fog elveszni belőle míg világ a vilag".
Azt mondod, hogy a Biblia tele van téves és ellentmondó tényekkel. Én ezt nem így gondolom. Ha így lenne ebben a kritikus világban, akkor már régen szétszedték volna, sarokba szorították volna a hívőket, akik nem tudnának mit mondani. Ez pedig nem így van. Minden megmagyarázható a Bibliában, egyetlen ellentét sincs benne, az már más kérdés, hogy ezeket a válaszokat a másik fél elismeri-e. De hidd el, ha lenne olyan egyértelmű ellentmondás, ami abszolút megmagyarázhatatlan, akkor nem lenne ennyi őszintén hívő keresztény.
Házasság előtti szex: [link]
A társulatot a MTA is támogatja. Az egészségügyi hátrányai annak, ha valakinek nincs kapcsolata házasság előtt nem igazak. Nem lesz nagyobb esélye a prosztataráknak, se nem megy össze tőle a nemi szerv, a hormonháztartáshoz sincs köze. Ezeket nem tudom honnan vetted, tipikus városi legendák. Kb olyan, mint amikor a másik oldal meg azt mondja, az önkielégítéstől megvakulsz...
Szóval semmilyen egészségügyi előnye nincs a házasság előtti szexnek, viszont a pszichédnek annál többet ártasz vele. A szex egy tárgy lesz, egy eszköz, nem pedig a legbensőbbséges kapcsolat kifejezése két ember között. Amit sokat használsz az értéktelen lesz. Nem lesz nagy dolog lefeküdni életed szerelmével sem, ha már előtte jópár kapcsolatod volt. Ahogy az egyik cikk is írja, amikor valakivel lefekszel, valamit odaadsz neki a bensődből. Aztán ahogy jönnek sorra a kapcsolatok, egyre több kerül szétosztásra belőled, neked egyre kevesebb marad, és már szinte rutin lesz a szex, midnenféle sallang nélkül. Ha ezek után megtalálod azt, akivel hosszú távon terveznél, hogy fogod ezt a problémát kezelni?
A házasság előtti szex az egyik oka a rengeteg válásnak, annak hogy az emberek képtelenek sokszor hosszútávú kapcsolatokra, az érzelmi kiüresedés/kiégés is sokszor emiatt következik be és sorolhatnám. Ez egy hatalmas téma és órákat lehetne róla beszélgetni, de ha valaki nem is akarja elfogadni azt, hogy a házasságon kívüli szex ártalmas, az a minimum, hogy elismeri: mindkét oldalon vannak jó érvek, nagyban függ egyéni preferenciától is, de mindenekelőtt: egyik változat követőit sem szabad elítélni, hanem tiszteletben kell tartani a döntésüket! Ez az utóbbi nagyon fontos.
Ez egy részletes és jól kidolgozott,elgondolkodtató válasz volt.Mert ahogy mondod a Biblia alap mondanivalójában nincsenek hatalmas ellentmondások és téves tanítások.
Viszont kisebb ellentmondások a Bibliában igen is vannak,mert az a könyv emberek által volt megírva és rész szerint kiválogatva.
Csak egy példa erre : Az egyik parancsolat szerint : "Ne lopj !"
Ennek ellenére ezt is írja a Biblia : „Az Úr pedig kedvessé tette vala a népet az Égyiptombeliek előtt, hogy kérésökre hajlának és kifoszták az Égyiptombelieket.” (2Móz. 12.36)
A házasság előtti testiségről szóló mondanivalód viszont még engemet is meggyőzött,bár a szívre jó hatással van,meg úgy amúgy is az egészségre,lelki folyamatok szempontjából okozhat kiégést,és érzelmen alapuló kapcsolatokat is háttérbe szoríthatja.
Köszönöm ! Ennek ellenére fenntartom,hogy ez egyház törekvései nem mindig helytállóak.
Erdélyben élek,és erre sok vallás van jelen :Görög katolikus,római katolikus,református,baptista,hívő és egyéb kisebb közösségek,zsidó,és mindent elnyomó többségben az ortodox vallás.Az utóbbi rengeteg kárt tett a romániai társadalomban és a többi vallás képviselői sem sokkal jobbak,ezek a tapasztalataim.
Érdemes ezt az "ellentmondást" a kontexussal együtt megvizsgálni. Ugye itt arról van szó, amikor Mózes kivitte a zsidókat az egyiptomi földről. Tudni kell, hogy ebben az időben a zsidókat jogtalanul rabigába hajtották és ingyen dolgoztatták őket. Mózesnek azt mondta Isten, hogy segíteni fog neki, hogy a fáraó elengedje őket. Mózes odaállt a fáraó elé, aki nem engedte őket el, ekkor kezdődött a 10 csapás. Mire a 10. csapás végetért, egyiptom tulajdonképpen elpusztult, a fáraó megtört, mindenbe beleegyezett, amit Mózes kért.
Mózes pedig azt mondta a népének, hogy kérjenek az egyiptomiaktól ezüstöt-aranyat, amit Ők meg is tettek. És itt jön az általad idézett igevers, aminek a jelentése: Isten rávette az egyiptomiakat, hogy önként adjanak oda a zsidóknak mindent, amit kértek és ez így is történt, mindent odaadtak és a zsidók mindent elvittek. Loptak? Nem. Kértek és adtak nekik. Ez egy Isteni csoda volt a zsidók részére és egy büntetés az egyiptomiakra nézve. Nincs ellentmondás.
Amit az egyházról írsz igaz. Én is azon az elven vagyok, hogy Isten szavának és Ígéjének még soha nem ártott semmi sem annyit, mint a nagy történelmi egyházak. Bemocskolták, befeketítették, elferdítetták Isten szavát, undorítóvá tették azt más emberek előtt, nagyon sokan elborzadnak ha a vallásra gondolnak. Ez nem Isten, nem a Biblia hibája, ez a nagy vallásoké. Én mindig azt mondom, hogy nem vallást kell választani, hanem gyülekezetet, közösséget. Ha valahol Isten igaz igéjét oktatják, akkor nem számít milyen vallás, ott a helyünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!