Mindenhol ilyenek a baptisták? Igazak e a meglátásaim? Nem kérek agymosást!
Szóval van az osztályunkban(11.) egy lány,aki kiemelkedően csinos,szép,formás kerek idomai vannak,emellett kedves,jó humorú,okos,aranyos egy kicsit vonakodó,egyszóval állom csaj.
Ő református vallású volt,de azután mindenkit sokkolva áttért a baptista vallásra.
Sokan voltak azok akik közeledni próbáltak hozzá,de ő mindig finoman elutasított mindenkit.Ha valaki közel hajol hozzá akkor elhúzza a székét,vagy egy drasztikus esetben egyikünktől el is futott az osztály másik végébe.Mindenkivel nagyon barátságos és ezt sok fiú félreérti,mindenki előtt elhúzza a mézesmadzagot,és ha valaki nem szalonképesen beszél azt nagyon tudja idegesíteni a tiltakozásaival.
Egyszer,mikor az osztálytársaimmal forró csokit ittunk, pont a csajokról beszélgettünk,és kiderült,hogy a suli legszebb lányai közül nem is egy baptista.
Eddig azok közül akiket ismerek mind 10/10-es véleményem szerint,pedig én elég válogatós fajta vagyok.Több mint ezer diákból,ha felsorolnám az 5 legszebbet,abból 4 baptista,a 4. meg egy tiniribi,aki eszméletlenül néz ki.A szebbikből több is van,de azok vagy beképzelt nárcisztikus plázabuxák,vagy egy gazdag huszonéves pasi a legfőbb vágyuk.
Volt szintén egy másik osztálytársnőm aki nem túl szép,nem is nagyon okos,de borzasztóan kedves és nagyvonalú lány,a legsegítőkészebb személy akit ismerek,a hite az Istenben megkérdőjelezhetetlen,őneki mégsem "jött össze" az,hogy Baptista legyen.
Amit én a baptistákról tudok,az az,hogy eleve mind tabu,ha párkapcsolatról van szó,és annak ellenére,hogy senki ellen nem követsz el bűnt azzal,sőt egészségtelen is,mégis tilos házasság előtt szexelni,sőt talán semmi testiség nem történhet két fél között,míg egy pap mormolása és egy igen ezt nem támogatja.
Mivel a vallásnak semmi köze a hithez,és eddig elég sokszor rossz célokra használták fel,azt gondolom,hogy jogos ha azt gondolom : a baptisták a hittel meghülyítik a fiatal lányokat,hogy aztán a férfiaknak,mindnek jusson egy szűz "minőségi" érintetlen feleség,aki ráadásul úgy van manipulálva,hogy a hit szerint ezt és ezt tegye a közösségért.
Az emberek ingyen,önzetlenül semmit se csinálnak,itt miért lenne másként ?!Akkor azt a buta,naiv csúnyácska lányt miért nem vették be ?
Kíváncsi vagyok más emberek tapasztalatára,mert ez lehet,hogy csak helyi szinten van így.Kutattam szó szerint olyan lányok után akik nem átlagon felüliek közülük és őszintén nem találtam.
Hát őszintén, erre nem tudok mit mondani. Azért ha a vallás valakire úgy van rákényszerítve, akkor az jobban meglátszana valakin.
"Akkor azt a buta,naiv csúnyácska lányt miért nem vették be ?"
Mert nem hisz a mesékben? Lehet értelmesebb, mint gondolják.
Elég furcsa dolgokat írtam le és ezért féltem,hogy a válaszadók hülyének néznek.De maga a helyzet is furcsa.
Köszönöm a megtisztelő válaszod !
A baptisták elég vegyes képet mutatnak. Vannak nagyon szimpatikus közösségeik is, meg nagyon szektásak is. Csak néhány baptista közösséget ismerek, de azok elég széles skálán mozognak.
De ha valaki komolyan veszi a vallását és betartja a szabályait, még nem feltétlenül jelenti azt is, hogy szektás agymosott. Ha csinálsz valamit (bármit, még a hitéletet is) akkor azt csak komolyan érdemes csinálni.
Azt bőven megértem, hogy tizenéves fiúként... izé... szóval hogy a saját tengelyed körül forog a világ, de mások szemszögéből azért mégsem a te tengelyed körül forog a világ. Jobb lesz, ha ezt megszokod. :)
ez nagyon kemény történet, ezek biztos baptisták? nem valami "kisegyház" aminek a nevében szerepel a baptista szó?
amennyiben valóban baptisták egyedi(vagy nagyon ritka) esettel állsz szemben
az átlag baptista maximum olyan szempontból lehet ilyesztő, hogy furcsa, hogy mennyire segítőkész és közvetlen, mert ugye nem ehhez vagyunk hozzászokva, én úgy álltalában a baptistákról mint emberekről csak pozitívan tudok nyilatkozni, az egyházuk tanításával sokmindenben nem értek egyet, de az már egy másik dolog
Miért hol vannak baptisák?
Melyik országban?
" l,azt gondolom,hogy jogos ha azt gondolom : a baptisták a hittel meghülyítik a fiatal lányokat,hogy aztán a férfiaknak,mindnek jusson egy szűz "minőségi" érintetlen feleség,"
Ezt a Biblia írja. Vagy te úgy véled, hogy csakis a te igazad létezik? Ha még ennyit sem tudsz, akkor mitől gondolod, hogy az a lány, aki állítólag baptista akart lenni, de nem jött össze neki, az Isten gyermeke? Miért is nem jött össze neki? Mindenki szabad akaratból merítkezik be hitvallás után. Vajon melyik feltétel nem teljesült számára a kettő közül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!