Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Meg kell győznünk a hívőket,...

Meg kell győznünk a hívőket, hogy az irracionális gondolkozás káros? Vagy csak akkor álltok le vitatkozni hívőkkel, ha meg akar téríteni? Lett már valaki miattatok ateista?

Figyelt kérdés

2015. nov. 5. 18:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

és mégvalami:

szerintem az sem ésszerűtlen ha mondjuk azt remélik ,hogy a vallásukat idővel majd több tudományos eredmény fogja alátámasztani, volt már erre több példa is, fiktívnek hitt bibliai történetekről kerültek elő külső források, komoly tárgyi bizonyítékok, kiderült, hogy az univerzum nem változatlan, ellenkezőleg nagyon is sokat változott, és ezért mégsem olyan nagy butaság a bibliában írt sokféle változás, és még sorolhatnánk

2015. nov. 6. 18:49
 12/19 A kérdező kommentje:

"érdeklődés szintjén sem foglalkoztál különösebben vallásokkal, "

Ezt miből gondolod?

"szerintem az sem ésszerűtlen ha mondjuk azt remélik ,hogy a vallásukat idővel majd több tudományos eredmény fogja alátámasztani, volt már erre több példa is,"

Szerintem ésszerűtlen. Ha belegondolsz, isten helye, ahova el tudják helyezni, egyre szűkül. Régebben, még a villámot, esőt, földrengéseket is neki lehetett tulajdonítani. Manapság ezek megválaszolt kérdések és ahogy szorul ki isten, próbálják máshova elhelyezni. Van, aki úgy gondolja, hogy ő volt az első mozgató az ősrobbanás előtt. Ha a tudomány megválaszolja mi volt akkor, ami a nem túl távoli jövőben elképzelhető (lásd: Hawkins, Krauss kutatásai), akkor megint ki kell találni valamit. Én nem erőltetem a nézetemet a hívőkre, a való életben csak akkor beszélek az ateizmusról, ha kérdeznek.

2015. nov. 6. 19:56
 13/19 anonim ***** válasza:
Erre a kérdésre nem lesz tudományos válasz, úgy érzem. Az ősrobbanás mögé mindig oda lehet majd helyezni Istent. Hipotézisek lesznek majd, ahogy vannak ma is, de biztos választ nem fognak adni.
2015. nov. 6. 22:05
 14/19 anonim ***** válasza:

nem, nem szűkül Isten helye, még a természet törvényeibe is be lehet illeszteni, hiszen ugye nem minden jelenséget figyelnek minden időben kellő alapossággal, stb stb, erre megvannak a véleményem szerint nem is rossz válaszai a vallásos embereknek

amúgy meg nem kell ilyen világkép-ellenőrnek lenni, vagy ha mégis ragaszkodsz hozzá, ne hagyja el a szádat, olyasmi h pl "inkvizíció" mert az durva kettős mérce lenne

sőt az is kettős mérce, ha haragszol rájuk mert meg akarnak téríteni, hiszen te is ezt akarod csak az ateizmus irányából nemigaz? :D

2015. nov. 7. 09:10
 15/19 A kérdező kommentje:

"nem, nem szűkül Isten helye, még a természet törvényeibe is be lehet illeszteni,"

Be lehet illeszteni, de a kérdés, hogy érdemes-e. Szerintem nem, hívők szerint igen.

"sőt az is kettős mérce, ha haragszol rájuk mert meg akarnak téríteni, hiszen te is ezt akarod csak az ateizmus irányából nemigaz? :D"

nem haragszok rájuk, abban hisznek amiben akarnak.

2015. nov. 7. 09:47
 16/19 anonim ***** válasza:

Valahogy annyira igaz.

[link]

2015. nov. 8. 09:09
 17/19 anonim ***** válasza:
Ha a személytelen,véletlenszerű ősrobbanás magyarázatot ad a lét kérdésein gondolkodó,vitatkozó emberi lényre,akkor igen.Mindenféleképp.
2015. nov. 9. 17:44
 18/19 anonim ***** válasza:
Engem az irritál, hogy a nyakamba másznak. Nem, nem érdekel más vallása, nem az én dolgom. Például, ha valaki megkérdezi a másiktól, hogy milyen a vallása, a másik fél pedig kifejti, azzal semmilyen gond nincs. Az én vallásom sem tartozik másra. Így ebből kifolyólag nem hordok semmilyen szimbólumot. Ha megkérdezik? Elmondom a vallás nevét, ha pedig nem kér többet belőle, akkor beszélgetek vele az időjárásról vagy más semleges témáról. Szerintem, aki hívő is, annak sem szabad mindent a saját istenéhez kötni. Meg kell tanulni úgy kielemezni témákat, hogy nem nyúlunk bele a másik magánszférájába. A vallás alapjáraton jó, de ez még így is nézőpont kérdése. Speciel nekem nagyon nem tetszik az sem, hogy a csecsemőket megkeresztelik. Mi van akkor, ha ő nem keresztény akar lenni, hanem mondjuk buddhista vagy sátánista (az utóbbiból is van normális fajta, akik a saját fejlődésüket tartják szem előtt)?! Az úgy oké,hogy régen azért csinálták, mert a csecsemő halálozás nagy volt ,és ha nem volt megkeresztelve, a család vallása pedig keresztény volt, akkor nem temették el, de már nem azok az idők vannak szerintem.
2015. nov. 29. 15:21
 19/19 anonim ***** válasza:
Persze a csecsemős téma úgy értetendő, hogy ha majd felnő. Ha jól emlékszem a számomra "kötelező" hittan órákra, még régebbről, Jézus is felnőtt volt, amikor megkeresztelték. A vallás a jó és rossz egyvelege. Mindenki megtalálja magának benne a jót vagy a rosszat...nézőpontok...
2015. nov. 29. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!