A hívőknek mi a véleménye az alábbi idézetről, gondolatról?
"Egyetlen szeszélyt sem lehet furcsának minősíteni, kedvesem; mindegyik a természettől fogva való, és az ember teremtésekor abban lelte kedvét, hogy éppoly különbözőnek alkossa meg az emberi hajlamokat, mint az arcokat, nincs hát miért ámulnunk inkább azon, milyen sokfélék a gusztusok, mint azon, milyen sokfélék vonásaink."
- Donatien Alphonse Francois de Sade
Ha úgy tetszik, a "természet" szóra helyettesítsétek be az "Isten" szót.
3
De akkor kitől? Ő a teremtő, nem?
A kereszténység felől közelítve a dolgot, nem állja meg a helyét az idézet.
Egyetlen "apróságról" feledkezik meg: az emberi természet egyáltalán nem olyan, amilyennek Isten megteremtette, hanem amilyenné torzult a bűnbeesés óta.
"Ha úgy tetszik, a "természet" szóra helyettesítsétek be az "Isten" szót."
De nem úgy tetszik, mert úgy az idézet már teljesen mást jelent.
Jaa, Sade márki, asszem a barátait élve nyúzta meg. Persze de több Isten is van. Teremtő Isten, egyéb hatalmas Istenek.
De nem mind jó szándékú.
Ézs 45,7
Ki a világosságot alkotom és a sötétséget teremtem, ki békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!
Sátán?
Egyébként tökéletesen irreleváns egy ilyen ember gondolata ebben a témában, bármi is legyen az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!