Miért engedi Isten, hogy házasság előtt gyermekek születhessenek?
Kedves 30-as!
Nem értem ezt az egészet. Ti mindig a Bibliára hivatkoztok, mindent szó szerint vesztek belőle, emiatt tiltjátok pl. a vérátömlesztést is. Ja, vagy csak azt kell szó szerint venni, ami nektek szimpatikus? Ami nem támasztja alá a hitelveiteket, azokat már figyelmen kívül hagyjátok? :)
23-as: "jó lenne már ezt tudatosítania mindenkinek aki ismeri Isten szavát.s a Teremtő ne beszél két felé,"
Csakhogy a Biblia NEM Isten szava! Attól, hogy a Bibliában le van írva, hogy Isten szava, még nem más mint egy emberek által koholt bálvány, amit a sok "hívő" imádhat.
Millió ilyen írás van a Biblián kívül, ami azt állítja magáról, hogy Isten szava. Akkor most melyiknek higgyünk? Ha én azt állítom magamról, hogy én vagyok Isten és/vagy (emberek) írnak egy könyvet (akiknek ráadásul érdekük is fűződik a könyv létrehozásához), amiben azt állítják, hogy én vagyok az egyetlen igaz ÉLŐ Isten, akkor én vagyok az Isten?
A Bibliáról azt állítani, hogy Isten szava, nem más, mint egyszerű bálványimádás (mivel ennek az állításnak az elfogadása mindenféle racionalitást mellőző VAK HITET/MEGGYŐZŐDÉST követel)!
Miért engedi?...
Miért, kérdezte valaki Istent? Vagy az ember okosabbnak képzeli magát nála és eszébe sem jut ilyesmi? Persze ha valami nem úgy történik, ahogy elképzelte, azért rögtön Isten a felelős. Persze ha Isten nem hagyná, hogy az ember éljen a szabad akaratával, hanem tényleg nem engedélyezne semmit, amivel nem ért egyet, akkor ugyanezek az emberek azért lennének kiakadva, hogy milyen zsarnok. Minden esetben Isten lenne a hibás azok szerint, akik nem elég érettek ahhoz, hogy viseljék a cselekedeteik következményeit.
"Ha minden életet Isten ad, és a házasság előtti szex bűn."
Ki mondta,hogy bűn? A keresztény egyház? Ok,akkor az ő szavukat ne azonosítsuk Isten szavával.
Nos Kedves 31-es válaszoló, Te mondtad, hogy a "bizony mondom neked ma, velem leszel a paradicsomba" mondatot félre irtuk, mert szerinted úgy hangzik, hogy Jézussal az nap a paradicsomban lesz az akinek mondta.
és ezt úgy érted, hogy azonnal feltámadnak a mennybe, mivel a földön ilyet nem tapasztalhatunk.
s Ezt ezért írtam, azt a hozzá szólásomban és nem nem is lehet más kép érteni
talán elkerülte a figyelmedet, hogy az égbe a halála után elsőként csak Jézus mehetett, de Ő 3 napig halott állapotban volt.
mivel Pál szerint is Ő az első mindenben.
s maga Jézus is kifejtette, hogy senki nem mehet oda, csak aki onnan származik.
s az emberek nem az égből származnak. nekik soha nem volt kilátásuk erre, Istennek más tervei voltak ezen rendeltetésről.
Persze ezt is leírtam, de látom hiába.
hogy némelyeknek még is megadatik majd, azt késöbb hozta a tervébe a Teremtő, de azt se mindenkinek, és a feltámadás a felkenteknek az Úr napján kezdődött, addig halottak voltak Ők is,
az Úr napja pedig Sátán égből való levettetésével kezdődött, amikor is elkezdődtek a Földiek számára a jajj kiáltást előidéző események.
Persze azt hiszel amiben szeretnél.
(Kolosszé 1:18) . . .Ő a kezdet, a halottak közül az elsőszülött, hogy azzá legyen, aki mindenben az első;
elsőként Jézus támadhatott fel, mint aki először megy is vissza. ezért mindenben az első.
de hát Te tudod
Miért ne engedné?? Mert Isten teremtette a világot, és a házasságot az embert alapította. Isten ráadásul az óvszert is megengedte,hiszen azt az ókorban is ismerték.
És Istenek nem az a célja, hogy az ember bűnhődjön. A sok agymosottnak ajánlom, hogy csak egyszer nézzen meg egy szexuális felvilágosítós oldalt (ne katolikust) és a könyvesboltban Kama Szutrás könyveket.
Rk vagyok, de rajtam a manipulálás nem fog.
Isten nem tekinti kevesebbnek az olyan embert, aki szexel védekezve házasság előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!