Miért engedi Isten, hogy házasság előtt gyermekek születhessenek?
20:26
"Mert Isten a házasság intézményének létre hozója. "
- Én másként gondolom. Még a vallások kialakulása előtt létrejött a hordákban/kezdetleges törzsekben egyfajta túlélést szolgáló kötelék. Szerintem évezredekkel ezelőtt inkább szexuális célzattal alakultak ki párok, de a polgárosodásnak köszönhetően ez fejlődött. Ma eljutott oda, hogy az otthon a házassággal kezdődik, és ez egy magasabb társadalmi rend alapját képezi. A házasságot az ember hozta létre és fejlesztette ilyen szintre évezredek alatt. Nem hiszem, hogy helyes szentségnek nevezni. Mitől lenne szent dolog? Azért házasodunk, hogy utódokat hozzunk létre egy szeretetteljes környezetben, akiknek át tudjuk adni az értékeinket, így biztosítani tudjuk a faj fennmaradását. Ennek semmi köze Istenhez.
A házasságon kívüli bűn. De egyébként az sem bűn.
Az házasság lényege a hűség, ígéret, szeretet, sok esetben család. Nem giccses rituálék, cirkusz, képmutatás.
Azt bírom, amikor valaki váltogatja a házastársát babonából.
Ha szerelemből van együtt ember, nem kell hozzá semmi.
Az élvezet szexet pedig mások magánügyének tartom. A lényeg, hogy a két fél ne használja ki egymást, ne bántsa.
"Ha a házasság nem szentség, miért bűn a házasság előtti szexuális együttlét?"
Nyilván, ahol nem szentség, ott nem bűn. De az én hitem szerint szentség, amiben Isten összeköti a párt.
"De az én hitem szerint szentség, amiben Isten összeköti a párt."
- Szerintem emberi intézmény, nem a vallás hozta be a társadalomba. A papok tették vallási szertartássá. A pap adja rá áldását, nem Isten. Ha Isten áldását adja minden szertartáson, akkor miért vannak gyermektelen hívő párok?
A házasság keretet ad(hat) egy rendkívüli szellemi fejlődésnek két ember között. Az, hogy a papok is végeznek egyházi szertartást, az inkább hagyomány.
Más az, ha az Égiek összekötnek két embert, és teljesen más, ha az emberek döntenek a társulás mellett. A házasságok nem a mennyben köttetnek, az emberi család társadalmi intézmény, nem egyházi. Így nem szentség. Szerintem.
Pál szerint sem szentség. Vagy igen? Tényleg mi a szentség?
Egy kereszténynek elég megkeresztelkedni vagy kell a többi 6?
Most döntsük el, hogy van szabad akaratunk vagy sem.
Az nem szabad akarat, hogy megmondják, hogy mit csinálhatsz és mit nem és ha megszeged tudatlanságból, akkor az idők végezetéig a pokolra vágnak.
Döntsd el, hogy minek hiszel: a vallásos dogmáknak, amik évszázadokon keresztül kihasználták, nyomorgatták, egymás ellen fordították az emberiséget (és teszik ezt a mai napig is), vagy pedig a saját józan eszednek.
Az igazság az, hogy:
1. Istennek semmi kifogása sincs ellene, hogy házasság előtt gyermek szülessen. Sőt, a teremtés a gyermekben teljesedik ki tovább, szóval még örül is, ha szabad így fogalmazni.
2. Nem bűn a házasság előtti együttlét. Csak a vallási dogmák szerint az, de azoknak meg köze nincs az igazsághoz.
3. Nem létezik eredendő bűn. Sőt, ha jobban átgondolod, még bűn sem létezhet, ha valóban szabad akaratunk van. Ugyanis: a földi életben nem vagy mindent tudó, nem tudhatod, hogy pontosan melyik vallási dogmáknak kellene megfelelned. Mivel a szabad akarat tényleges szabadságot jelent (és nem tévesen értelmezve azt, hogy betartod e a szabályokat vagy sem, mivel a szabályok nem egzaktak, sokféle szabály van, sok forrásból, nem alkalmazkodhatsz mindenhez, nem lehet minden hiteles, sőt az is lehet, hogy egy sem az!), ha élsz vele, nem követhetsz el olyan dolgot, amit tilos lenne elkövetned itt a földi világban. Ha mégis így lenne, akkor a szabad akarat nem ajándék lenne, hanem átok. De ha Isten jóságos és szereti minden gyermekét, akkor nem adna a kezedbe egy olyan fegyvert, amivel röpke életed során egy örökkévalóságra szenvedésre juttathatnád magad.
Nyilván a társadalmakban van egy szabályrendszer, törvények, amelyeket be KELL tartanod, ha a társadalom tagja szeretnél lenni. De ez nem hitvallás kérdése és nem összekeverendő a vallásokban taglalt bűnökkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!