Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha életet csak Isten adhat,...

Ha életet csak Isten adhat, akkor az is Isten döntése volt, h valaki házasság előtt teherbe essen?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hol hallottam, h életet csak Isten vehet el és adhat, vagyis fordítva. Tehát akinek házasság előtt születik gyereke azt Isten "jóváhagyta"?

2013. márc. 25. 22:38
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
75%
Véleményem szerint- minden megfogant élet "jóváhagyattatott". A kezdet és a vég Isten kezében van. Közte sok mindent akarhatunk, tehetünk magunk, de csak a kezdet és a vég tartamán belül.
2013. márc. 25. 22:53
 2/25 anonim ***** válasza:
25%

Életet te is elvehetsz és te is adhatsz másoknak.

Gondolom nem kell példákat írnom, hogy milyen szerszámokkal milyen kárt lehet okozni a másik embernek. A szavakkal is okozhatsz sírás és fogcsikorgatást, akár vérfolyásig....

Jól is néznénk ki ha, de inkább kisípolom, amit az előbb ide írtam példának...

Elméletileg Isten megengedte, hogy szaporodjunk. Sőt inkább helyesli, mint azt mondta volna, hogy ne.

Persze normális keretek között.

Szóval Istenhez hasonlóak vagyunk, csak nekünk most vannak bizonyos korlátaink....

Életet elvenni azért nem szabad, mert a másik ember szabad akaratát sérted és egyébként sem szép dolog. Általában nem szeretetből szokott történni az ilyesmi (leszámítva a kivételes eseteket). Az eutanázia komolyabb téma. Ott az a baja néhány embernek, hogy azt fejezed ki, hogy nem bízol többet Istenben vagy a másik ember nem gondolkodik tisztán. Mondjuk szerintem ez nem igazán így van.

És most térjünk vissza a kérdésedhez.

Az még izgalmasabb, hogy erőszakolás esetén miért eset a nő teherbe?

Gondolom ennek biológiai okai vannak. Hiszen a gyerek nem úgy születik, hogy Isten belenyomja az anya testébe készen/egészében.

Bele lehet keverni a dologba a szellem/lélek fogalmát, bonyolítani, de nem hiszem, hogy tovább mennénk vele.

Egyébként meg a tetteknek következménye van. Arról is beszélgethenénk, hogy milyen sorsa lenne annak a gyereknek, ki felel az ő életéért, de egyszerűbb ha inkább arra válaszolok, hogy életet adni olyan értelemben nem lehet, hogy te a semmiből létrehozol szellemet vagy valami mutánst.

Nem helyes 5-6 nap alatt önrohadó kentahölgyeket gyártani, mert az ember nem egy élettelen, trugyi, amivel kísérletezni lehet (főleg a másik embere akarata nélkül).

Hangsúlyzom a gyógyítás más.

Egyszerűbb lenne, ha azt kérdezted volna, hogy Isten miért enged fogyatékos gyereket születni olyan szinten, hogy azok már életképtelenek.

Lehet, hogy nem fog tetszeni amit írok, de nem rosszabbak nálunk.

Ennél értelmesebb választ nem tudok írni neked.

2013. márc. 25. 23:04
 3/25 anonim ***** válasza:
39%
Isten nem rendelkezik felettunk. Istent az ember "teremtette" a maga gondolataiban.
2013. márc. 25. 23:20
 4/25 anonim ***** válasza:
44%

Tudod, ha egy férfi, és egy nő lefekszik egymással akkor nagy valószínűséggel lesz baba.

Nemhiába mondja a biblia, hogy szexnek házasságon belül van a helye. Mégis kinek a döntése volt, hogy ezt a törvényt megszegik? Aztán meg csodálkozik a következményen?

Vagy hol hallottad, azt, hogy a sperma, és a méh, csak házasság kötésekor aktiválodik? Mert szerintem erre vonatkozik a kérdés.

Életet, csak Isten adhat és vehet el.

Isten adhat, mert ő a mi mennyei apánk. A gyerek meg nem tehet arról, hogy a szülei milyen szexuális életet élnek.

2013. márc. 25. 23:21
 5/25 anonim ***** válasza:
52%

A Biblia szerint már a

szexualitás is házasság. A Biblia

más feleségével való szexualitást

nevez bűnnek, és nem a

szexualitás miatt, hanem mert a

felebarátomnak okoztam ezt:

Ne kívánd felebarátod

házastársát.

Ne gondolj bűnös kívánsággal

más asszonyára.

Tehát, valóban, a házasságon

belüli szex a megengedett, csak

az a kérdés, hogy Isten előtt mi a

házasság? Idéznél a Bibliából?

Mert én tudok:

Annakokáért elhagyja a férfi

anyját és apját, ragaszkodik

feleségéhez, és lesznek egy testté.

Nem olvasni semmilyen

ceremóniáról, harmadik ember

előtt kimondott igenről. Ádámot

és Évát ki adta össze? Ha

ifjúságodban választottál,

ragaszkodtál, az a feleséged. És

lesztek egy testté. Ha megcsalod

más asszonyával, akkor

házasságot törtél.

2013. márc. 26. 03:22
 6/25 anonim ***** válasza:

"Annakokáért elhagyja a férfi

anyját és apját, ragaszkodik

feleségéhez, és lesznek egy testté.

Nem olvasni semmilyen

ceremóniáról, harmadik ember

előtt kimondott igenről."

Igen, de nem három,vagy mint tudom én mennyi évente váltani azt akiért elhagyom a szüleimet. Mert valljuk be ez lett a divat. Ha már nem kívánom akkor el lehet hagyni? Vagy találok szebbet?

Akik hosszú ideje együtt vannak de nincsenek összeházasodva, ez is nagyon ritka.

2013. márc. 26. 07:48
 7/25 anonim ***** válasza:
69%
Igen, hisz a gyerek nagy ajándék, a legnagyobb, amit egy ember kaphat.
2013. márc. 26. 09:03
 8/25 anonim ***** válasza:

Ján 3:6 Ami testtõl született, test az, és ami Lélektõl született, lélek az.

Ján 3:7 Ne csodáld, hogy azt mondám néked: Szükség néktek újonnan születnetek.

Ján 3:7 Ne csodáld, hogy azt mondám néked: Szükség néktek újonnan születnetek.

Ján 3:7 Ne csodálkozz, hogy ezt mondtam neked: Újonnan kell születnetek.

Ján 3:8 A szél fú, a hová akar, és annak zúgását hallod, de nem tudod honnan jõ és hová megy: így van mindenki, a ki Lélektõl született.

Ján 3:8 A szél fú, a hová akar, és annak zúgását hallod, de nem tudod honnan jõ és hová megy: így van mindenki, a ki Szellemtõl született.

Ján 3:8 A szél arra fúj, amerre akar; hallod a zúgását, de nem tudod, honnan jön, és hova megy: így van mindenki, aki a Lélektõl született."

Tehát az első, testi születésnek annyira nincs döntő szerepe. Az, hogy az az ember lélekben újjá születik vagy sem, az a fontos!

2013. márc. 26. 09:11
 9/25 anonim ***** válasza:
84%

"az első, testi születés" Isten ajándéka, hogy a másodikat meg tudja valaki valósítani. Ezért mondják az élet szent, mert ebben van meg a lehetőség visszatérni Istenhez. Ez az ősvágy, mi élteti az embereket(még akkor is, ha nem tudatosodik, vagy ellenkezőjét hangoztatja)

Az ősatyák tanításának lényege, a megváltás: Isten emberré lett, hogy az ember Istennél lehessen.

2013. márc. 26. 09:23
 10/25 anonim ***** válasza:
58%
Minden megfogant élet Isten jóváhagyása, az már más kérdés, hogy a keresztény erkölcstan és pszichológia szerint jobb a gyereknek, ha házasságban születik. De ez nem írja felül azt a törvényt, hogy az életet védeni kell, és a házasságon kívül fogant magzatot sem szabad megölni.
2013. márc. 26. 11:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!