Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha életet csak Isten adhat,...

Ha életet csak Isten adhat, akkor az is Isten döntése volt, h valaki házasság előtt teherbe essen?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hol hallottam, h életet csak Isten vehet el és adhat, vagyis fordítva. Tehát akinek házasság előtt születik gyereke azt Isten "jóváhagyta"?

2013. márc. 25. 22:38
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
59%

De a teremtő az egyéjszakás szexet, a válogatás nélkülit is megajándékozza, ezáltal akár azt is mondhatjuk, jóváhagyja.

Az is előfordul, hogy a tisztességes monogám házasságra ügyet sem vet.

Itt most nem a gátlástalan nemi életről van szó, hanem az isteni közreműködésről.

Szerintem félreértitek, mert mindez arra vall, hogy vagy nem Isten adja az életet, vagy nem érdekli a nemzés körülménye, nem törődik a hézassággal, a szexuális erkölccsel.

Az utóbbival az ateisták is törődnek, a hűség mindenkinek fontos, félrelépés esetén nehéz a megbocsájtás, ezért is van a sok válás, de nem csak ezért, az egyszerű elhidegülés is elegendő lehet. A vallásosak sem szentek, ha szexről van szó.

A kérdés kiválló, újabb bizonyítéka annak, hogy a vallás valójában semmit sem mond Istenről, akinek útjai, szándékai kifürkészhetetlenek. Ki Ő, mi Ő, milyen, mit akar, miképpen cselekszik, miért, mióta van, hogy néz ki, sorolhatom a kérdéseket, de egyikre sincs válasz, nem tudod, hol található és annyira ismeretlen, hogy talán nincs is...

2013. márc. 26. 22:37
 22/25 A kérdező kommentje:

"A kérdés kiválló"

Köszönöm :-)

2013. márc. 26. 23:05
 23/25 A kérdező kommentje:
Az lemaradt, h isteni sugallatra jött :-)
2013. márc. 26. 23:05
 24/25 anonim ***** válasza:
68%

Isten kezdetektől fogva sem avatkozott bele az ember döntésébe.

Minden léleknek megvan a célja: a születésnek és az elmúlásnak.Ha Isten kezébe adod át az életedet biztosan tudom hogy rosszat sohasem tenne veled.Minden lélek megmentése öröm a mennyek országában.

(K.Gy)

2013. márc. 27. 00:22
 25/25 anonim ***** válasza:

A kerdes jogos, lo es gol.

Mennyi ellentmondas, mennyi egyeni ertelmezes, mennyi megmasitas...

[link]

Gondoljatok meg, hogyan ertelmezitek a "szent" konyveiteket! Ha mar a fonokok sem tudjak, eleg nagy a problema.

2013. márc. 29. 05:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!