Szerintetek, hogy lehet az, hogy a Biblia nincs káros hatással senki lelkére?
Úgy vettem észre,a legtöbb keresztény óva int a Harry Potter filmektől,rockzenétől kezdve a meditációig mindentől,mert szerintük szinte minden az ördögtől való,ami nem Biblia.De érdekes,az Ószövetségben semmi lélekrombolót nem fedeznek fel(vagy csak nem akarnak?)
Tanúk is írhatnak,hiszen Jehova jósága biztos azért nyomós igazság Marci számára,mert örüljön,hogy csak elvették a játékát,és ennyi varázslás után nem végezte úgy mint a Fáraó ártatlan gyermekei.
„Ki az a Zsolt?:) na jó, komolyan,ezt most mire írtad?”
Szembesítettelek magaddal. :)
„Istenről azt állítja a Biblia,hogy igazságos,bölcs, és szerető.”
A lightos istenhívők azt képzelik, azt várják el, hogy Isten egy pipogya lény, aki mindent megenged, mindenre bólogat a cukormázas „szeretet” és „szabadság” jelszava alatt, és egyenrangú velük.
Istent nemcsak egydimenziós szeretetként kell elképzelni. Ő félelmetes és vesékbe látó Bíró is. De nagyon könyörületes és hűséges.
A kevélyek mindig csak a büntető, szőrösszívű oldalát láthatják csak meg. Míg meg nem változnak.
Zsoltárok könyve=Zsolt.
138,6 Noha felséges az Úr, mégis meglátja az alázatost, a kevélyt pedig távolról ismeri.
máté, márk, lukács, jános, ZSOLT???
aha!!!!
"Szembesítettelek magaddal. :)"
Merthogy hol mondtam,hogy nincs Isten?
"A lightos istenhívők azt képzelik, azt várják el, hogy Isten egy pipogya lény, aki mindent megenged, mindenre bólogat a cukormázas „szeretet” és „szabadság” jelszava alatt, és egyenrangú velük.
Istent nemcsak egydimenziós szeretetként kell elképzelni. Ő félelmetes és vesékbe látó Bíró is. De nagyon könyörületes és hűséges.
A kevélyek mindig csak a büntető, szőrösszívű oldalát láthatják csak meg. Míg meg nem változnak."
Nem a pipogyaságról van szó,meg cukormázas szeretetről,nem tudod értelmezni a történetet? A Biblia szerint Isten(a Sátán,aki a Bibliában Istennek álcázza magát!) ártatlanokat ölt meg,olyanokat,akikről Jézus kijelentette,hogy övék a mennyek országa.Te keresztényként nem tudod megkülönböztetni a Sátánt Istentől?
„Te keresztényként nem tudod megkülönböztetni a Sátánt Istentől?”
A Biblia központi személye és hitelesítője Jézus Krisztus. Ő pedig nem tagadta meg az Ószövetségi Írásokat, tehát Tőle visszafejtve hitelesítődik a Biblia egésze.
Az Ószövetség mellett szóló érvek:
– Jézus nem utasította el az Ószövetségi Írásokat, magát az ószövetségi próféciák beteljesítőjének tartotta. Idézett is az Írásokból.
– Az Ószövetségben is van sok olyan igehely melynek szellemisége TELJESEN MEGEGYEZŐ Jézuséval. Pl:
Mikeás 6,8
6,8 Megjelentette néked, oh ember, mi légyen a jó, és mit kiván az Úr te tőled! Csak azt, hogy igazságot cselekedjél, szeressed az irgalmasságot, és hogy alázatosan járj a te Isteneddel.
Pl2:
Ésaiás 58,6-11
Stb.
– Jézus eljövetelének jelentősége nem érhető meg az Ószövetség előzménye nélkül, az ember bűnbe esett (ő Isten Fia, a Megváltó a Sátán uralmától).
– Az Ószövetséget szakirodalom elolvasása nélkül csak félreérteni lehet. Pl. Ursula Struppe: Bevezetés az Ószövetségbe (Jel Kiadó) c. könyvét. Nekem tetszett, rávezetett arra, hogy az Isten SZABADÍTÓ Isten, aki a szegények és elnyomottak pártján áll. Ez mutatkozik meg Izrael esetében is (Egyiptomból való megszabadítás), s az egyén életében is, ha Jézus Krisztusban hitre jut (=ez az új szövetség népe).
– Fontos szimbólumok vannak, melyek összekapcsolják az Ó- és Újszövetséget. Pl. Ábrahám feláldozni készült fiát, Izsákot (végül Isten leállította) vs. Jézus Krisztus kereszthalála.
Isten nagyon fontos tulajdonsága, hogy Ő a Szabadító, azaz nem az ember saját erőfeszítései szabadítják meg, hanem maga Isten. Isten megszabadította (fizikailag) az elnyomott zsidókat az egyiptomi fogságból, Mózes vezetésével. S mit olvasunk az Újszövetség első oldalán (Máté ev.)?:
„1,21 Szűl pedig fiat, és nevezd annak nevét Jézusnak, mert ő szabadítja meg az ő népét annak bűneiből.”
A Messiás szó jelentése: Felkent, görögül: Krisztus. Jézus jelentése: Szabadító vagy „Isten a szabadító”.
Bibliaértelmezésem megegyezik
Fabiny Tibor: Ami változik és ami/Aki örök a Szentírásban
c. írásával, amit már fentebb is említettem.
"A Biblia központi személye és hitelesítője Jézus Krisztus. Ő pedig nem tagadta meg az Ószövetségi Írásokat, tehát Tőle visszafejtve hitelesítődik a Biblia egésze.
Az Ószövetség mellett szóló érvek:
– Jézus nem utasította el az Ószövetségi Írásokat, magát az ószövetségi próféciák beteljesítőjének tartotta. Idézett is az Írásokból.
– Az Ószövetségben is van sok olyan igehely melynek szellemisége TELJESEN MEGEGYEZŐ Jézuséval."
A "SOK" szót is ki kellett volna emelned,merthogy így kerek a dolog.Ne oldalogjunk el az igazság mellett.Jézus valóban sok dolgot jóváhagyott az Ószövetségből is,ám ezzel nem az egész Bibliát hitelesítette,szó nincs erről! Ő nem árulta el mennyei Atyját,a hamisságon átlátott,és fel is szólalt ellene.Ezért nem fogadott el mindent a Bibliából,mivel az Ószövetségben van olyan is,ami ellenkezett életfelfogásával.Idézz már a Bibliából olyat Jézustól,ami akár csak utal rá,hogy helyes volt megölni ártatlan kisgyerekeket! Tudsz ilyet? Akkor mit is hitelesített Jézus?
Én is egyetértek veled abban, hogy Istennek magas erkölcsűnek kell lennie, mivel ez a szellemiség egyik nagyon fontos része.
Jézus nem minősítette konkrétan ezt a történetet. És nem is ez a történet áll az én hitem középpontjában sem, hanem amiket Jézus tanított. Istent nem egy nyájas, mindent megengedő lénynek kell elképzelni, Jézus sem ezt tanította. Azt tanította, hogy semmitől és senkitől nem kell félnünk, CSAK Istentől. Mert Ő sokkal nagyobb mint mi, Ő teremtett, ezt kellene megérteni. Nem kívánságműsor az élet. Természetesen Isten fontos része a szeretet, irgalom. De a Hozzá vezető utat ehhez el kell fogadni.
Te mire alapozod az Isten hitedet, ha nem a Bibliára és Jézusra? Ő tanított szerető és igazságos Istenről és ő tett tanúbizonyságot Róla hitelesen (csodák, próféciák beteljesítése, magas erkölcsiségű tanítás).
Jézus által hirdetettől „jobb” Isten nemigen nyilatkoztatta ki magát. Márpedig egy jó Isten, ebben az igazságtalan világban meg kell mutassa a kivezető utat, s arra is magyarázat szükséges, ha Isten jó, miért van ennyi rossz és igazságtalanság a világon. A kereszténység magyarázatot ad erre (Sátán lázadása és az Ember bukása).
"Én is egyetértek veled abban, hogy Istennek magas erkölcsűnek kell lennie, mivel ez a szellemiség egyik nagyon fontos része."
Jézus elmondta,hogy mit jelent a magas erkölcs?
Ha Jézusnak hiszel,akkor nincs mellébeszélés,ellenkező esetben farizeusként gondolkozol,ne feledd!
Tehát,mit mondott Jézus Isten magas erkölcséről?
"Istent nem egy nyájas, mindent megengedő lénynek kell elképzelni, Jézus sem ezt tanította."
Ez így van,Jézus az egyensúly megtalálását tanította.De akkor a te olvasatodban Isten szerint,aki engedetlen,azt meg kell büntetni valahogy,gátat szabni a viselkedésének ugye? Mert hát bűnös.Jézus azt mondta,a kisgyerekeké a mennyek országa.Akkor mi volt a bűnük?
Akárhogy is szeretnéd,nem fogok eltérni ettől a témától,mert tudom,hogy csak el akarod sumákolni az egyenes válaszadást.
"Azt tanította, hogy semmitől és senkitől nem kell félnünk, CSAK Istentől."
Mit értesz ez alatt pontosan?
„Tehát,mit mondott Jézus Isten magas erkölcséről?”
Jézus tanításának középpontjában a szeretet áll, ez az értékpiramis csúcsa. Mikor megkérdezték, mi a legnagyobb parancsolat azt mondta, az első, hogy szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből és elmédből, „A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták.”
„Akárhogy is szeretnéd,nem fogok eltérni ettől a témától,mert tudom,hogy csak el akarod sumákolni az egyenes válaszadást.”
Nem elsumákolni akarom, hanem magam is bizonytalan vagyok ebben a kérdésben. El tudom azt is fogadni, ha megtörténtek valóban e dolgok, mivel Isten hatalmában vannak az emberi életek. Azt sem tudom, hogy 7 milliárd emberi lelket ami a Földön jelenleg van, hogyan fog megítélni Isten? De ilyeneken nem gondolkodom, amit nem tudok megítélni.
"Azt tanította, hogy semmitől és senkitől nem kell félnünk, CSAK Istentől."
Ezt innen vettem:
„10,28 És ne féljetek azoktól, a kik a testet ölik meg, a lelket pedig meg nem ölhetik; hanem attól féljetek inkább, a ki mind a lelket, mind a testet elvesztheti a gyehennában.”
Utána következő rész is azt ecseteli, hogy akik Istenben bíznak és hisznek ne féljenek semmitől.
Péld.
1,7 Az Úrnak félelme feje a bölcseségnek; a bölcseséget és erkölcsi tanítást a bolondok megútálják.
stb.
Már többször leírtam mégse akarod érteni, az istenfélelem azt jelenti, hogy belátod, hogy Isten sokkal nagyobb mint te, szellemisége is sokkal magasabb mint a tiéd (embereké). Az Ő kezében van az életed. Nemcsak szerető, irgalmas és hűséges, hanem vesékbe látó bíró, nagyhatalmú és büntetni is tud.
Most nehogy azt írd erre - a felületes ateisták így láthatják a keresztényeket - hogy akkor én biztos csak félelemből vagyok hívő, s egyébként biztos nagyon ellenemre van a szeretet tanítása.
„Jézus azt mondta,a kisgyerekeké a mennyek országa. Akkor mi volt a bűnük?”
Ezt nem értem mire írtad?
Egyébként beletrafáltál mert ez az egyik olyan tanítása Jézusnak ami jókorát „csavarint” a keresztény tanításokon. :) ti. „csak az mehet be Isten országába, aki úgy fogadja mint gyermek”. Ez a „csavarás” hasonló az alábbihoz, Pál tollából:
1 Kor.
13,1 Ha embereknek vagy angyaloknak nyelvén szólok is, szeretet pedig nincsen én bennem, olyanná lettem, mint a zengő ércz vagy pengő czimbalom.
13,2 És ha jövendőt tudok is mondani, és minden titkot és minden tudományt ismerek is; és ha egész hitem van is, úgyannyira, hogy hegyeket mozdíthatok ki helyökről, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi vagyok.
13,3 És ha vagyonomat mind felétetem is, és ha testemet tűzre adom is, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi hasznom abból.
Mindig vissza kell térni a keresztény életünk során ehhez a tanításhoz és ezzel mérni hol tartunk…
"Jézus tanításának középpontjában a szeretet áll, ez az értékpiramis csúcsa. Mikor megkérdezték, mi a legnagyobb parancsolat azt mondta, az első, hogy szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből és elmédből, „A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták.”
Akkor mégiscsak tudod,hogy keresztényként milyen Isten a hiteles számodra.Így már nem vagy bizonytalan,el tudod dönteni,hogy mi a hamisság,és mi Krisztusi.
"Már többször leírtam mégse akarod érteni, az istenfélelem azt jelenti, hogy belátod, hogy Isten sokkal nagyobb mint te, szellemisége is sokkal magasabb mint a tiéd (embereké). Az Ő kezében van az életed. Nemcsak szerető, irgalmas és hűséges, hanem vesékbe látó bíró, nagyhatalmú és büntetni is tud."
Ezzel nagyrészt egyet is értek.Csakhogy Jézus példaéletével megmutatta,elmagyarázta,hogy milyen az ő Istene.Nincs ebben olyan nagy misztikum,csak ha annak akarod beállítani.Ezért nem használhatod kifogásként azt,hogy "Ha Istennek sokkal magasabb a szellemisége,akkor bármi,amit a Bibliában tesz,az helyes Jézus szerint,mert azt Isten tette,joga,hatalma,bölcsessége van hozzá"
Ezzel ugyan megvédheted a keresztény egyház képmutató hozzáállását,hogy a Biblia mindig csak szent,és Krisztusi módon mutatja be Istent,de pont Krisztust árulod el.Azért,mert A CSECSEMŐGYILKOSSÁG MESSZE NEM FÉR BELE A KRISZTUSI SZERETETBE! Ezért a Biblia írói hiába ferdítenek,amit Istenről írtak(az egyes érintett esetekben)azt maga Jézus leplezte le,hogy a Sátántól ered! Az Sátán belekavart a Bibliába!
"Jézus azt mondta,a kisgyerekeké a mennyek országa. Akkor mi volt a bűnük?”
Ezt nem értem mire írtad?"
"Lukács 18:15-17
Vittek hozzá kisgyermekeket is, hogy illesse őket; mikor pedig a tanítványok ezt látták, megdorgálták azokat. De Jézus magához híván őket, monda: Engedjétek, hogy a kisgyermekek énhozzám jöjjenek, és ne tiltsátok el őket; mert ilyeneké az Istennek országa. Bizony mondom néktek: aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint gyermek, semmiképpen nem megy be abba."
Akiké a mennyek országa,azoknak milyen bűnük van,amiért halállal kell őket büntetni? "Istennek" nem jött össze,hogy hatással legyen a Fáraóra,ezért kisdedeken állt bosszút...Mert ugye ez Isteni bölcsességre vall...Azt hiszem,ezek alapján nem nehéz megértened,hogy miért nevezem Sátáninak a történetet.De Szodoma városában sem talált 10 igaz embert a csecsemők között...Ne haragudjatok meg keresztények,miért hagyjátok megvezetni magatokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!