A sertéshúsfogyasztás tényleg káros? Növeli a rákok kialakulásának kockázatát? A feldolgozott termék rosszabb, mint a tőkehús? Vagy mindegy?
A disznóhús tele van méreganyagokkal. Iszonyat egészségtelen.
Én muszlimként nem eszek disznóhúst. Nem csak vallási okokból. Ha ehetnék sem kellene.
Az általad felsorolt vallások persze, hogy alapból tiltják a húst, hiszen azokon a területeken az átlag hőmérséklet egészen más, mint nálunk, vagy egyéb földrajzi helyeken. Ott a hús (akár sertés, marha stb.) nagyon gyorsan romlik, különösen, ha a rizshez és hasonlókhoz viszonyítod.
A keresztény vallás (katolikusok, reformátusok stb.) nem tiltanak tudomásom szerint a húsfogyasztástól.
Másrészt gondolj arra, hogy szüleink, nagyszüleink, nemzedékekre visszamenő őseink egész életükben jószerivel csak sertést ettek, és nem lettek rákosak, ill. semmi bajuk nem lett a húsoktól, ha azt megfelelő módon készítették el, ill. tárolták (sózás, füstölés stb.)
Igen, ha tőkehúst veszel és te magad főzöd meg, biztosan nem rakod tele különböző tartósító-szerekkel és adalékanyagokkal, tehát egészségesebben étkezel, mintha a bolti kész- és félkész ételeket vásárolod és eszed.
Köszönöm a válaszokat mindenkinek.
Van egy keresztény felekezet, amely nem fogyaszt sertéshúst hazánkban sem, ők az adventisták. Ennek a vallásnak két ága van, egyiknek hívei sem esznek sertéshúst.(Én nem tartozom közéjük.)
Tisztában vagyok vele, hogy a tartósítószer (E250- nátrium- nitrit hosszú távon rákkeltő lehet, de ha megnézitek, mindenféle húskészítményt ezzel tartósítanak. Csak ez a biztonságos egyfajta nagyon veszélyes baktérium ellen.Engem az érdekelne inkább, hogy a sertés rosszabb-e, mint a többi. A csirkéket is szűk helyen tartják, antibiotikumozzák, szörnyű módon vágják le stb.Vagyis ha ezt nézzük egy hús sem jó, esetleg a háztájiból származó. A szent könyvek viszont a sertést tisztátalannak tartják.A hazánkban élő zsidók, muszlimok sem eszik. Ma már van hűtőszekrény Izraelben, tartósítanak, nem romlana, mégsem eszik a vallásos emberek.Bizonyított-e, hogy sertéshúsfogyasztásnál nagyobb a kockázat, mint a többi húsfélénél?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!