Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A vallás szükségtelen, hiszen...

A vallás szükségtelen, hiszen vallás nélkül is lehet az ember jó - szerintetek?

Figyelt kérdés
Én ezt teljes mértékben így gondolom, nekem sincs vallásom, nem hiszek ilyenekben, de nem gyilkolok, lopok, csalok, stb, hanem rendes állampolgárként keresem a kenyerem. Ráadásul adakozni is szoktam ünnepekkor. Az embereknek önmagukban kéne hinni nem ilyen kitalált dolgokban.

2015. okt. 10. 17:52
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
60%

"Remélem így érthetőbb.

igen eddig is értettem,és kösz.

nem arról van szó hogy én ezt nem hiszem el,vagy nem fogadom el. "

Ez nem erről tanúskodik:

"az IQ.-ról meg megint csak azt tudom mondani hogy egy nagy baromság. "

Nem kell utólag magyarázkodni... Úgy írt meg a válaszaidat, hogy később ne kelljen a mentegetőzés látszatát kelteni.

2015. okt. 11. 16:19
 22/35 Jézus szolgája ***** válasza:
66%

én nem mentegetőzöm.

csak őszinte vagyok vagyok.

ha hibázom azt mindég elismerem.

nos persze lehet hogy volt félreérthető a válaszomban.

ha igen mindenkitől bocsánatot kérek.

de csak azt mondom amit érzek a hit terén.

mindent egybe vetve a kérdésre a válaszom.

vallás nélkül is lehet az ember jó.természetesen így van.

A vallás szükségtelen.

nem arra nagyon is szűkség van,legalább is egy vallásos embernek.

egy hívőnek legalább oly szűksége van Istenre mint amennyire egy ateistának nincs rá.

egy igaz hívő nem tudná el sem kébzelni nélküle,egy ateista meg talán vele.

de ettől még mind két fél ugyan olyan ember és ugyan olyan értékes és tiszteletet érdemel.

ez a tényező nem befolyásolja az emberek jogait.

és köszönöm az eszme cserét.

2015. okt. 11. 17:09
 23/35 Angelo84 ***** válasza:

"Az étterem szükségtelen, hiszen étterem nélkül is ehet az ember, ha éhes.

Én teljes mértékben így gondolom, nekem sincs éttermem, de nem éhezem, hanem rendes emberként megfőzöm itthon az ételt, és megeszem. Ráadásul szoktam másokat vendégségbe hívni, és őnekik is én főzök ilyenkor. Az embereknek önmaguknak kéne főzni, nem pedig az étteremben elkölteni vagyonokat."

Elnézést előre is a hasonlatért, bízom benne átmegy a mondanivalója, és kérném, hogy ne vigyük messzire az idézetet.

2015. okt. 11. 20:07
 24/35 pelgrim ***** válasza:
15%
A vallások feladata nem az, hogy jó embereket neveljenek, hanem az, hogy az emberek tudatát javítsák, egy magasabb színvonalra emeljék.
2015. okt. 11. 20:29
 25/35 anonim ***** válasza:
94%

"A vallások feladata nem az, hogy jó embereket neveljenek, hanem az, hogy az emberek tudatát javítsák, egy magasabb színvonalra emeljék."

Szóval a magasabb tudati színvonal nem feltétlenül foglalja magába az erkölcsöt?

2015. okt. 11. 21:08
 26/35 anonim ***** válasza:
95%
Jó ember lehetsz Isten nélkül is, de ha nem tartozol Jézus Krisztushoz üdvösséged nincsen. Ezért kell megtérni. (Valós megtérésről beszélek, nem egy vallás felvételéről vagy ilyesmiről)
2015. okt. 12. 00:55
 27/35 A kérdező kommentje:
23-as: nem jó példa. És aki nem tud főzni? Az biza étteremre szorul akárhonnan nézzük is! Az étterem hasznos az emberek számára, míg a vallás csak esetleg pár ember számára "visszatartó erő", tehát félnek a pokoltól ezért nem követi el a bűnt. Na melyik a rosszabb?
2015. okt. 12. 14:09
 28/35 anonim ***** válasza:
50%
Lehet jó ember valaki vallás nélkül is, hit nélkül is. Csak az a probléma, hogy a hívők és a nem hívők mást tekintenek jónak. Embertársunknak úgy is sokat árthatunk, hogy közben világi törvényt nem szegünk.
2015. okt. 12. 14:20
 29/35 Angelo84 ***** válasza:

Kérdező.

Direkt szóltam ne vigyük messzire.

Főzni pedig mindenki tud, csak van aki nagyon ügyetlenül...éppen ezért inkább eljár étterembe...a vallással ugyanez ez. Aki ügyetlen az "erkölcsi" kérdésekben, az biza vallásra szorul, akárhonnan nézzük is. Az egész példa ezt hivatott jelezni, hogy mind a vallás, mind az étterem eszköz az ember számára...

A példánál maradva írhatnám azt is, hogy:

"Az étterem csak pár ember számára "visszatartó erő", tehát félnek attól, hogy maguk által elkészített evésnél rosszul lesznek, esetleg kórházba kerülnek, ezért nem mernek főzni."

2015. okt. 12. 15:20
 30/35 anonim ***** válasza:

Ha számodra ezt jelenti jó embernek lenni, akkor persze, elég sok jó ember létezik. Ha a Bibliát elolvasod, akkor viszont egyértelművé válik, hogy a jóság teljesen mást jelent, és az ember a maga erejéből, magára támaszkodva nem igazán tud jó lenni, mert alapvetően önzőek vagyunk, és ez belülről fakad.

A vallás valóban felesleges, egy vallás sem tud megváltoztatni, Isten viszont igen.

Egyébként meg csak nézz szét a világban, hány ember van, aki nem törvényszegő (a mai törvények alapján nem ítélnék el), mégis megcsalja a társát. A hűség kiveszőben van az emberekből, az a cél, hogy saját magadat tedd boldoggá, mindegy, milyen áron.

Amikor Jézus itt élt a földön, ott voltak a vallási vezetők, akik jó embereknek tartották magukat, és lenézték a bűnösöket. Jézus viszont azt mondta, hogy ő éppen a bűnösökért jött, mert nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek. A vallási vezetőknek is voltak bűneik, de nem ismerték fel.

Amíg egészségesnek (jó embernek, bűntelennek) tartod magad, nincs szükséged Istenre. De ha egyszer felismered, hogy bűnös vagy, akkor fordulj hozzá, mert csak Ő tud meggyógyítani.

2015. okt. 16. 18:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!