Nem ez lenne a legegyszerűbb vallás?
most gondold át mi a helyes és helytelen a szeretet és a közös boldogságkeresés tükrében, gratulálok ha nem őrülsz bele előbb utóbb a kemény etikai témákba mint pl az eutanázia
amúgy voltak/vannak ilyen eszmék amiket te mondasz, gyakran elvben materialisták de mégis emlékeztetnek egy vallásra, a gyakorlati megvalósulásuk álltalában a legbrutálisabb emberiség ellen elkövetett bűnökbe torkollik
tudod, vörös és barna ;)
az ilyen egyszerű elveket amúgy pl a kereszténység is tartalmazza, Jézus véleményem szrint csalhatatlan erikai elve miszerint azt tegyük másokkal amit mi is szeretnénk hogy velünk tegyenek, pontosan ilyen amit te mondasz, pl a "mi számít megcslásnak" kérdést is így lehet eldönteni, téged féltékennyé tenne e ha a párod hasonló helyzetben látnád mint amiben most vagy... de az emberek önzőek gonoszak, lusták stb akármilyen etikai mozgalmat is indítasz az előbb vagy utóbb részben legalább korrunpálódik
"mindegyikben van egy fajta "én meg mondom hogy mi a jó, és mi a rossz" hozzáállás."
Nincs mindegyikben, vannak olyan vallások ahol az ilyen hozzáállás nem megengedett. (A kereszténységen belül is van ilyen.)
A vallás lényege az, hogy az élet kérdéseire adjon választ. Mivel az élet nem egyszerű, ezért a vallás sem lehet az. Például az őszinteség is ellentmondásba kerülhet a szeretettel, mert ugye az őszinteségnek is van határa. Ha ezt túllépjük, már feleslegesen megbántjuk az embertársainkat.
Vagy ha például választanunk kell, hogy magunknak vagy embertársunknak szerezzünk örömet egy szituációban, miből merítük erőt az önzetlenséghez?
én meg mondom hogy mi a jó, és mi a rossz".
ezt 100%- ban egy ember sem tudja megmondani,csak Isten.
én nem ítélkezhetek,nem erőszakolhatom senkire sem a hitet,csak hirdethetem az igét.
ilt tudomást adhatok róla,és ha más megismerte Istent ilt megtudta hogy van,az már az ő döntése hogy mit akar a továbbiakban.
ez a szabad akarat.
Nem az lenne a legegyszerűbb, ha úgy élnénk hogy döntéseikkel boldogságot szerezzünk magunknak és embertársainknak? Mindig az őszinte szeretetre törekednénk. Pont.
de hisz ez a lényeg,az őszinte önzetlen szeretet.
egymás tisztelete és megbecsülése.
segíteni önzetlenül szívből jutalom elvárása nélkül ahol csak tudunk amennyire tőlünk telik.
és minden erőnkkel próbálni Jézust követni és az ő tanai szerint élni.
egy keresztény.
A pedofilok is boldogságot szereznek maguknak és azt hiszik sokszor, hogy a másiknak is.
Te melyik bűnöd szeretnéd legalizálni? Mert biztos, hogy van, amiből nem akarsz kiszállni, inkább keresel magadnak olyan vallást, ami elfogadja azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!