A vallás szükségtelen, hiszen vallás nélkül is lehet az ember jó - szerintetek?
"Amit pedig az IQ-ról írsz, az nem igaz, még amerikában sem"
Ami azt illeti igaz. 5-10 pontos átlagkülönbséget mértek eddig. Egyebet most nem tudok adni, csak ezt az iskolázottsági felmérést: [link]
Ha akarod keresek olyat, ami nem csak a mi hazánkat elemezgeti.
"Persze, mert az USÁban mindenki vallásosnak mondja magát, akár az valójában, akár nem. "
Az USA egy erősen keresztény ország. Olyannyira, hogy sok államban (ott) a Teremtést alternatívaként tanítják az evolúció mellett. Mondhatok más példát is, csak ez nagyon jól jellemzi, hogy a vallás az államügyekbe is mennyire beszivárgott ott, és mennyire nem zavar senkit.
"De Magyarországon és Európa nagy részében pont fordított az arány. nálunk börtönben csak az a vallásos, akit a börtönmisszió megtérített."
Van benne valami...Had reagáljam le azzal, hogy Európa "legateistább" országai (észak fele gondolkodjunk) kirívóan jól állnak bűnözési statisztikákat illetően. Hollandiában több börtöndolgozó van (inkább volt, mert azóta már elbocsátottak jó néhányat, pont ezért), mint fogvatartott. Börtönöket adnak bérbe/zárnak be.
a keresztényeket vesszük, nekik nem is pusztán az a céljuk a vallásukkal, hogy jók legyenek, hanem hogy nyaljanak az istenüknek, különben a pokolra kerülnek, attól viszont rettegnek.
plusz IQ.
honnan veszitek ezt a sok baromságot?
Istennek nem lehet nyalizni,őt nem lehet átverni.
a keresztények félnek e a pokoltól?
természetesen igen,van e okuk rá?
egy igaz kereszténynek nem igen,hisz Isten vele van.
tehát egy igaz kereszténynek kell e félnie a pokoltól?
és egy keresztény szabad akaratból követi és szereti Istent,nem pedig a pokoltól való félelem miatt.
mint ahogyan a gyerek szereti az apukájukat,talán félelemből teszik?
az IQ.-ról meg megint csak azt tudom mondani hogy egy nagy baromság.
az én baráti körömben elismert doktor s egy fő orvos is van akik velem együtt keresztények,akik mint ahogyan én ők sem tagadnák meg sohasem Jézust.
vagy esetleg szerinted egy elismert Orvos buta ember?
nem hinném.
természetesen a civil életben a hivatásom meg követeli hogy határozottan lépjek fel bizonyos szituációk helyzetében,de akkor is próbálok keresztény maradni.
szóval a valláson kívül a minden napi életben mi is tudjunk azt hogy nem minden ember jó jóhiszemű keresztény.
így a rend fen tartása érdekében néha határozott fellépés szűkséges.
de nem szabad elfeledni hogy a valódi ítélőnk Isten...
és arra válaszolva hogy vallás nélkül is lehet az ember jó,természetesen igen.
az embereknél a viselkedést nem a vallás határozza meg 100%-ban.
az függ a természetétől is,a gyerek korától kezdve a családi élet viszonyáig.
de szercsére minden emberben van jóság is.
tehát pld ahhoz hogy ne gyilkoljon valaki nem feltétel az hogy hívő legyen az adott személy.
"Istennek nem lehet nyalizni,őt nem lehet átverni."
Nem értem, hogy szerinted miért csak úgy lehet nyalizni, hogy közben átvered.
"az én baráti körömben elismert doktor s egy fő orvos is van akik velem együtt keresztények,akik mint ahogyan én ők sem tagadnák meg sohasem Jézust.
vagy esetleg szerinted egy elismert Orvos buta ember?
nem hinném."
Nincs olyan, hogy csak okos és csak buta ember.
Lehet okos az orvos barátod és érthet a szakmájához, miközben a vallás terén buta.
Nem értem, hogy szerinted miért csak úgy lehet nyalizni, hogy közben átvered.
a nyalizás az áll barátság ilt csak azért teszem neked a szépet hogy elérjem a célomat a jutalmat.
de ha nem terajtad múlik a célom akkor nem is érdekelnél.
ez képmutatás és nem őszinte kéz nyújtás.
Nincs olyan, hogy csak okos és csak buta ember.
Lehet okos az orvos barátod és érthet a szakmájához, miközben a vallás terén buta.
ez olyan érv aminek legalább a felét elkel hogy fogadjam.
tehát van igazad.
bár annyit hozzá tennék hogy ha Jézust kövesünk az még nem feltétlen butaságra vall.
a vallásokban is személytől függ hogy ki hogyan értelmezi Jézus tanításait ilt hogy tudatában van e annak hogy mikor és hol van meg a vallásnak a helye és az ideje.
ha valaki ezt feltudja ésszel fogni szerintem az azért nem olyan buta ember.
még ha vallásos is.
"az én baráti körömben elismert doktor s egy fő orvos is van akik velem együtt keresztények,akik mint ahogyan én ők sem tagadnák meg sohasem Jézust.
vagy esetleg szerinted egy elismert Orvos buta ember? "
Itt az a nagy probléma, hogy nem érted a statisztikát. Nem arról van szó, hogy az okos hívők butábbak mint a nem hívők. Hanem arról, hogy kevesebben vannak. Ez sajnos így van, minél magasabb IQ kategóriákba megyünk annál alacsonyabb a hívők száma. Ettől még a legfelsőbb zseni kategóriában is vannak, csak jóval kevesebben mint az alsókban. Remélem így érthetőbb.
"Istennek nem lehet nyalizni,őt nem lehet átverni."
Most komolyan, aki naponta időt fordít arra, hogy tudassa Istennel (most attól függetlenül hogy nem létezik) hogy mennyire szereti és mennyire tiszteli és mennyire jó, azt minek neveznéd? Ha mondjuk a főnököddel viselkednél így, akkor mindenki kiröhögne. Én nem kételkedek abban hogy őszintén szereted istent meg minden, de az ahogy a keresztények imádják egyszerűen nevetséges a kívülálló számára. És nem csak azért, mert olyat imádtok ami szerintünk nincs. Ha lenne, akkor is nevetséges lenne. Gondolj csak a főnökös példámra.
"tehát egy igaz kereszténynek kell e félnie a pokoltól?"
Amikor kisgyerekeket kell rávenni arra hogy higgyenek, akkor igen...
Az egyik olyan komoly atrocitás, amit a mai napig művelhetnek keresztények a vallásuk mögé bújva. Nem konkrétan neked szól, de aki a pokollal fenyegeti meg a gyerekét hogy keresztény legyen, annak szerény véleményem szerint börtönben a helye. Oké, ez off volt, csak meg kellett jegyeznem.
vagy esetleg szerinted egy elismert Orvos buta ember? "
Nem hiszem, de sanszos hogy te igen, tekintve, hogy nem sikerült megértened az átlagszámítás elveit az általános iskolában.
De minden szurkálódás nélkül mondhatom, hogy a vallásosság nem segíti elő a társadalmi harmónia elérését, hiába foglal magába erkölcsi és filozófiai tanokat. Az, hogy az ember miért jó, avagy rossz, valahol máshol kellene keresni.
Remélem így érthetőbb.
igen eddig is értettem,és kösz.
nem arról van szó hogy én ezt nem hiszem el,vagy nem fogadom el.
csak szeretem volna megjegyezni hogy van kivétel is.
tehát azért mert a magasabb posztban lévők nem mindegyike hívő.esetleg akik valamilyen oknál fogva nem is hangoztatják hogy ők hívők.
attól még vannak köztük és azért elég szép számmal.
persze egy ateista köreiben inkább ateisták vannak,és egy hívő köreiben viszont más a helyzet.
így hogy szóval van.
Most komolyan, aki naponta időt fordít arra, hogy tudassa Istennel (most attól függetlenül hogy nem létezik) hogy mennyire szereti és mennyire tiszteli és mennyire jó, azt minek neveznéd?.
mért aki naponta mondja az apukájának hogy szereti mi a baj ezzel?.
jó persze erre a válasz hogy ő látható személy.
de egy hívőnek isten valós,és próbáld ebből a szemszögből nézni.
és mért nem lehet azt elhinni hogy az emberek képesek a rendkívüli imádatra?
hisz egy ateista is képes erre nem?
akkor egy hívő mért ne volna?
persze a feljebb valómmal nem ilyen a kapcsolatom,nem imádom őt.
megjegyzem ez kissé fura is volna :D
természetesen tisztelem és jó a baráti viszonyunk de ez egészen más.
Istenhez nincs hasolló.
Amikor kisgyerekeket kell rávenni arra hogy higgyenek, akkor igen...
Az egyik olyan komoly atrocitás, amit a mai napig művelhetnek keresztények a vallásuk mögé bújva. Nem konkrétan neked szól, de aki a pokollal fenyegeti meg a gyerekét hogy keresztény legyen, annak szerény véleményem szerint börtönben a helye. Oké, ez off volt, csak meg kellett jegyeznem.
Nem konkrétan neked szól.
köszönöm.
mert én nem is e kategóriában tartozom.
az én véleményem,hogy Isten nem kényszer.
és a gyerek is meg ismerheti Istent de nem kényszeríthessünk a döntés az övé,melyen a későbbiek folyamán ha úgy gondolja akár változtathat is.
szerény véleményem szerint börtönben a helye. Oké, ez off volt, csak meg kellett jegyeznem.
egyet értek,csak hogy a jog szabályzat erre nem ad lehetőséget max a gyámügy keverhet egy kis sz..t.de az is felesleges.
Az, hogy az ember miért jó, avagy rossz, valahol máshol kellene keresni.
mért én nem ezt mondtam?
Nem hiszem, de sanszos hogy te igen, tekintve, hogy nem sikerült megértened az átlagszámítás elveit az általános iskolában.
nos hogy mit hiszel vagy mit nem jogod van hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!