Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem vesznek ki ebből a...

Miért nem vesznek ki ebből a mineknevezzemből, ha akaratom ellenére kerültem bele?

Figyelt kérdés

Születésem után szinte azonnal megkereszteltek római katolikusnak, mikor még azt se tudtam, hol vagyok, senki meg se kérdezte, akarom-e én ezt. Nem vallásosak a szüleim se, sőt, apám ugyanúgy rühelli a létező összes népbutítást, mint én, anyám meg csak szimplán nem foglalkozik az egésszel. Ezt a keresztelést is a nagyszülők miatt tették meg, mert ők odavannak érte. Én viszont nem akarom, hogy bármilyen szekta adatbázisában szerepeljek, mikor ha tehetném, eltörölném még magát a vallás szót is az egész világról, hogy az emberek a természettudományban keressenek választ mindenre, ne néhány hibbant-dilis meséjében.

Szóval benne vagyok egy dilis csürhe jegyzékében, amiben nagyon nem akarok és soha nem is akartam. Nem értem, minek jó ez, miért nem lehet megvárni, hogy az ember felnőjön és eldöntse önmaga, kell-e ez neki vagy sem. És iszonyúan zavar, hogy a templom nyilvántart mint a jézuska hívőjét. Hogy lehetne kitöröltetni az adataimat onnan? Nekem az nem elég, hogy nem foglalkozom a vallással és akkor nem vagyok tagja, a nevem attól még ott lesz náluk.

2015. okt. 10. 05:24
1 2 3
 21/25 szp72 ***** válasza:
39%

"Egyébként is, a ti Jézusotok mikor hülyézett meg ostobázott le valakit, amiért nem hitt benne és nem érdekelte a tanítása?"

Ez pusztán fordítás kérdése. Például az "esztelen farizeusok" kifejezés nem sokban különbözik az ostoba, bolond, hülye szavaktól.

Bocsánat a "hülye" szóért ha sértő, mindenesetre azt gondoltam, hogy a "hibbant, dilis csürhe" minősítője aligha szenved túlérzékenységben.

De nem azért tartalak hülyének, mert nem hiszel, hanem mert értelmetlenül gyűlölködsz.

2015. okt. 12. 22:18
 22/25 anonim ***** válasza:
84%

Rossz kategória, ez nem valláskritika, hanem politika, minimum.

Esetleg pszichológia.

2015. okt. 13. 06:01
 23/25 anonim ***** válasza:
33%
Azt olvasol, amit akarsz. Azt gondolsz a nyilvántartásokról, amit akarsz. És minden másról is. Neked nem lehet elmagyarázni semmit, csak hajtogatod a magadét.
2015. okt. 13. 08:33
 24/25 anonim ***** válasza:
0%

Valaki már fentebb írta a jó választ: nem tudod magadat kiíratni, mert az egyházi anyakönyvnek nem ez a funkciója. Ott megtörtént eseményeket regisztrálnak, hasonlóan a polgári anyakönyvhöz. Semmi kötelezettséged nincs az egyház felé, ha benne vagy. Itt nálunk Magyarországon ma már kötelező egyházi adó sincs. Ez nem úgy működik, mint a tagnyilvántartás.

"Nos, a keresztvíz azért zavar, mert ez a vallásosak számára azt jelenti, hogy így már közéjük tartozom. Pedig nem."

A Katolikus Egyház tanítása szerint sem tartozol közéjük, csak max. formálisan. Akkor vagy az egyház tagja, ha közösség szabályai szerint élsz: ha nem, akkor önmagadat zárod ki onnan.

Egyébként meg kívánom neked, hogy legyél egy okos ateista és egy jó vitapartner! Mert jelenleg nem vagy az, csak egy hisztiző, hőbörgő kis mitugrásznak tűnsz az írásod alapján. Műveld magad, hogy ne írj le több ostobaságot és tanulj meg érvelni. És akkor majd talán komolyan is fognak venni az életben.

2015. okt. 13. 09:30
 25/25 A kérdező kommentje:

Na jó, én befejeztem, kár volt kiírnom az egészet. Bár többen is egyetértenek velem és ugyanígy vannak ezzel, de azokat privátban kaptam meg, a válaszokat látva meg is értem, miért.

Amúgy meg nem tudom, hogy került ebbe a témakörbe, én abszolút nem ide küldtem.

2015. okt. 13. 14:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!