Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem vesznek ki ebből a...

Miért nem vesznek ki ebből a mineknevezzemből, ha akaratom ellenére kerültem bele?

Figyelt kérdés

Születésem után szinte azonnal megkereszteltek római katolikusnak, mikor még azt se tudtam, hol vagyok, senki meg se kérdezte, akarom-e én ezt. Nem vallásosak a szüleim se, sőt, apám ugyanúgy rühelli a létező összes népbutítást, mint én, anyám meg csak szimplán nem foglalkozik az egésszel. Ezt a keresztelést is a nagyszülők miatt tették meg, mert ők odavannak érte. Én viszont nem akarom, hogy bármilyen szekta adatbázisában szerepeljek, mikor ha tehetném, eltörölném még magát a vallás szót is az egész világról, hogy az emberek a természettudományban keressenek választ mindenre, ne néhány hibbant-dilis meséjében.

Szóval benne vagyok egy dilis csürhe jegyzékében, amiben nagyon nem akarok és soha nem is akartam. Nem értem, minek jó ez, miért nem lehet megvárni, hogy az ember felnőjön és eldöntse önmaga, kell-e ez neki vagy sem. És iszonyúan zavar, hogy a templom nyilvántart mint a jézuska hívőjét. Hogy lehetne kitöröltetni az adataimat onnan? Nekem az nem elég, hogy nem foglalkozom a vallással és akkor nem vagyok tagja, a nevem attól még ott lesz náluk.

2015. okt. 10. 05:24
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
22%

Én is így vagyok, mint te.

Az én megoldásom az, hogy megvárom, míg nagyanyám meghal, aztán kilépek belőle.

Nem akarom ilyesmivel összetörni a szívét, mert nagyon fontos neki, ezért döntöttem így.

2015. okt. 10. 14:33
 12/25 anonim ***** válasza:
77%

# 3

# 9

# 10

Az egyház nem vezet "tagnyilvántartást", ezért töröltetni sem tudod magad belőle.

Az egyházi anyakönyv az teljesen más, az konkrét ESEMÉNYEKET dokumentál. Ha volt keresztelő, akkor beírják, hogy volt keresztelő, de ezt utólag már törölni nem lehet. Egyházi anyakönyvből csak az lehet törölni, ha valami véletlenül kétszer lett bejegyezve.

Ezt írja elő az "Egységes katolikus anyakönyvezési szabályzat".

2015. okt. 10. 15:19
 13/25 A kérdező kommentje:

Nos, a keresztvíz azért zavar, mert ez a vallásosak számára azt jelenti, hogy így már közéjük tartozom. Pedig nem. Meg mert úgy kaptam, hogy én nem kértem. Az oltás teljesen más, arra szükség van, de a vallásra nincs. Mert oltás nélkül elkaphatok betegségeket, amibe akár pár hónaposan bele is halhatok, de attól, hogy megtartanak pogánynak, még nem lesz problémám. De egy vallásos embernek ezt hiába mondom, nem fogja megérteni, csak az, hogy ugyanígy van vele. Ha nekem egyszer lesz gyerekem, soha senki kedvéért nem fogom ilyenbe belevinni, ráhagyom, hogy felnőttként döntsön róla.

Tudom, mi az a szekta, de a vallás számomra ugyanaz, semmivel sem jobb. És Jézust nem tartom semminek, csupán egy ember volt (már ha tényleg élt), ugyanolyan, mint én vagy te, nem különbözött semmiben. Az is hidegen hagy, hogy mit mond egy pap és mit írt a nagy könyv, egy vicc az egész. Még hogy isten fia... Már hogy lenne valaki terhes attól az Isten nevezetű valamitől, amiről még a hívők is azt állítják, hogy nem látható, nem érezhető, mert ő nem valós emberi lény?

2015. okt. 10. 19:21
 14/25 anonim ***** válasza:
28%
Hihetetlenül ostoba vagy.
2015. okt. 11. 05:10
 15/25 anonim ***** válasza:
74%

"Hihetetlenül ostoba vagy."

Jóságos és megértő keresztyén testvérünk véleményét olvastuk.

2015. okt. 11. 12:41
 16/25 A kérdező kommentje:

"De hülye vagy az biztos."

"Hihetetlenül ostoba vagy."

Mert nem értek egyet az egyházzal és eleve annak létezésével, és inkább a természettudományban hiszek, mint abban, hogy van egy nagy valami, ami uralkodik minden és mindenki felett és minden azért történik, mert ő úgy akarja? Egyébként is, a ti Jézusotok mikor hülyézett meg ostobázott le valakit, amiért nem hitt benne és nem érdekelte a tanítása?

10-es! Én a tudásom nem a vallási maszlagok olvasgatásával akarom bővíteni, az csak butít.

2015. okt. 11. 15:16
 17/25 anonim ***** válasza:
20%
Nem azért vagy ostoba, mert nem vagy vallásos, hanem azért, mert minden egyes mondatodról árulkodik, hogy nem rendelkezel semmiféle háttérinformációval, és hogy egy szalmabábot utálsz, nem a "keresztény egyházat" (ami egyébként nem létezik, történelem, hetedik osztály anyaga). Tájékozódj, és ne apád gyűlöletbeszédére alapozd az életedet.
2015. okt. 11. 15:18
 18/25 pelgrim ***** válasza:
0%

16

Nem a tudásról, hanem a tudatról volt szó.

2015. okt. 11. 19:57
 19/25 anonim ***** válasza:
0%

tényleg árasztod a sötétséget...

ha nem akarsz katolikus lenni, egyszerűen nem jársz templomba nem hiszel benne és így tovább, ha még ez sem elég megkeresed a papját vagy gondnokát a gyülekezetnek ahol kereszteltek, talán ott azonnal talán még egyszer visza kel majd menned, de törölnek a nyilvántartásból ha ennyire ragaszkodsz hozzá, és égbekiálltó problémád meg is van oldva, kereshetsz új dolgot amit imádhatsz utálni

2015. okt. 12. 16:53
 20/25 anonim ***** válasza:
és mielőtt megkérded igen volt már erre példa [link]
2015. okt. 12. 16:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!