Miért nem vesznek ki ebből a mineknevezzemből, ha akaratom ellenére kerültem bele?
Születésem után szinte azonnal megkereszteltek római katolikusnak, mikor még azt se tudtam, hol vagyok, senki meg se kérdezte, akarom-e én ezt. Nem vallásosak a szüleim se, sőt, apám ugyanúgy rühelli a létező összes népbutítást, mint én, anyám meg csak szimplán nem foglalkozik az egésszel. Ezt a keresztelést is a nagyszülők miatt tették meg, mert ők odavannak érte. Én viszont nem akarom, hogy bármilyen szekta adatbázisában szerepeljek, mikor ha tehetném, eltörölném még magát a vallás szót is az egész világról, hogy az emberek a természettudományban keressenek választ mindenre, ne néhány hibbant-dilis meséjében.
Szóval benne vagyok egy dilis csürhe jegyzékében, amiben nagyon nem akarok és soha nem is akartam. Nem értem, minek jó ez, miért nem lehet megvárni, hogy az ember felnőjön és eldöntse önmaga, kell-e ez neki vagy sem. És iszonyúan zavar, hogy a templom nyilvántart mint a jézuska hívőjét. Hogy lehetne kitöröltetni az adataimat onnan? Nekem az nem elég, hogy nem foglalkozom a vallással és akkor nem vagyok tagja, a nevem attól még ott lesz náluk.
Az erősen túlzás, a vallási utálaton kívül mindenben szinte az ellenkezőket gondolom, mint ők. De amúgy igen, apám szokott a vallásról ilyesmiket mondani, hasonló kifejezéseket használni.
Csak 21 éve, mikor ez történt, még ő se volt annyira ellenkező vele, mint manapság, azért ment bele, ma már semmi pénzért nem engedné a keresztséget. Ha nem lennék a tagja, és most, 21 évesen akarnék belépni bármelyik szektába, 25/8 győzködne róla, hogy felejtsem el, mert ez akkora őrültség, hogy nem igaz.
De miért kell az egyháznak annyira bent tartani mindenkit, akit még akkor kereszteltek meg, mikor azt se tudta, hogy már a földön van? Rengeteg ilyen van, aki ugyanígy nem kér ebből. Miért jó az egyháznak, hogy egy rakás olyat tart nyilván keresztényként, aki köszöni, de magasról tesz az egészre és imádat helyett csak szapulja ezt a hatalmas szent akármit? Nem lenne nekik is jobb, ha ezeket kérésre törölné, és csak a tiszta hívők maradnának?
Azért is gyűlölöm ennyire, mert mindenki azzal jön, hogy a keresztséggel jézus meg isten (szigorúan kisbetűvel) gyermeke lettem, ami nagy ajándék és becsülnöm kéne, mi több, hálát adnom érte. Én viszont nem vagyok semmi sci-fi hős gyermeke.
Múltkor is mentem haza és éppen mise kezdetekor haladtam el egy templom mellett, a pap meg még kint állt és szólt, hogy jöjjek én is imádkozni meg etc. Akkor szépen elmondtam neki az egészről a véleményem, de csak hajtogatta, hogy jöjjek be és mise után teljesen másképp fogok gondolkodni. Nem sok tartott vissza tőle, hogy elküldjem a fenébe.
nos, azon kevés miatt, ami visszatartott, azon kevés miatt tekint rád Jézus szeretettel.
Írásban kérheted, hogy töröljenek az adatbázisukból.
Ha valakinek ez kicsit trágár, elnézést, de a vallásról nem tudok normálisan beszélni, semmit nem utálok jobban, mint ezen szekták (erre jobb szó nincs) létezését.
A világot megváltani sajnos nem tudom, pedig egy teljes vallás nélküli világ sokkal békésebb lenne, szerintem. Régen a keresztények háborúztak a hittérítés szándékával, aztán a zsidókat ölték meg pusztán a hitük miatt, most meg az iszlámok dúlják fel az egész Közel-Keletet... Komolyan, mire jó ez? Ha nem találták volna ki ezt a vallás históriát, ezek se történtek volna és történnének meg. Nem értem.
Én csak annyit szeretnék, hogy valaki segítsen benne, hogyan tudom magam kitöröltetni mind a keresztény egyházból, mind krisztus egyházából és ezzel meg nem történté tenni a keresztelést, amit én nem kértem és ha jól tudom, a Biblia is azt írja, hogy a kereszténységet azok vehetik fel, akik ezt saját akaratukból akarják. Én 3 hetesen ezt saját akaratomból hogy akarhattam volna? Ha csak saját akaratból lehetek ennek a tagja, a szinte még alig élő csecsemőket miért veszik be ebbe?
Kihez, hova forduljak? Azt se tudom, hogy apám vagy anyám születési helyén kereszteltek-e meg, vagy esetleg egy harmadik helyen. Valami papír biztos van róla, de hogy hol és kinél...
Kérdező, csillapodj. Számtalan más nyilvántartásban szerepelsz, amit szintén nem akarhatsz, sőt egy csomó olyanban is, amiről nem is tudsz. Továbbá elborzadnál, ha felsorolnék néhány adatot, amiket rólad gyűjtenek folyamatosan, és még csak nem is tudsz róla. Ez a technikai haladás velejárója, néha egyenesen hasznos.
De miért háborogsz? Kényszerít ez téged bármire, amit nem akarsz? Akkor tégy ellene (és akkor se háborogj), ha olyasmire kényszerít, amit nem akarsz.
De felhívom a figyelmed, nagyon kevés olyan nyilvántartás akad, ami egy okos és tudatos embert bármire is kényszeríthet, mert tudja, miképpen védje ki. A hatalom kényszeríthet, akár adat nélkül, de ezek legtöbbje is védhető.
A nyavalygás viszont semmit sem old meg.
Szüleid-nagyszüleid beleegyezésével írtak be egy nagy könyvbe. Gondolom az oltásokat is beadták neked beleegyezésed nélkül, s erről is készült írás.
Viszont teljességgel érthetetlen, hogy miért zavar ez téged iszonyúan, valószínűleg hibbantabb vagy átlagnál. Normális emberek nem gyűlölködnek ilyen mértékben. Jó kommunista lehetett volna belőled, aki tűzzel vassal írtja a hívőket.
Egy anyakönyvből nem tudod kitöröltetni magadat, nem fogják a kedvedért újraírni az egészet, legfeljebb kihúzzák nevedet vagy írnak egy bejegyzést, hogy távozott.
El kell menned a keresztelő templom plébániájára, majd püspöki irattárba, hogy sehol, de sehol ne legyen a becses neved, mint szektatag nyilvántartva.
De hülye vagy az biztos.
Mint már valaki irta is: ki tudod iratni magad.
Ballagj el oda, ahol megkereszteltek, és irasd ki magad.
Megpróbálnak majd meggyőzni ott, hogy ne - lehetőleg legyél udvarias velük.
Talán azért mert még nem kérted az illetékeseket, hogy töröljék az adataidat. Mint ahogy itt már írta valaki, megteheted levélben.
A gyűlölet a vallások iránt ami kérdésedből és kommentjeidből árulkodik, helytelen tanításokra alapozott elképzelésedből származik. Sajnos igaz az hogy a vallások rengeteg gyűlölködés, viszálykodás és szenvedés okozói, de ez csak az emberek butaságának tulajdonítható.
A vallások feladata az emberek tudatának bővítése, javítása felemelése, amennyiben ennek a feladatnak nem tesznek eleget, nincs létjogosultságuk. Csakhogy még nem jutottunk el odáig, hogy ezt a vallásos előjárók is beláthassák.
Jézus, nagyjaink legnagyobbja az emberek, az emberiség (ön-)tudatának javítását, felemelését látta feladatának. Hajlandó volt e nemes cél érdekében a lehető legnagyobb áldozatot hozni. Kérdésedből és kommentjeidből arra következtetésre jutottam, hogy te nem foglalkoztál elég komolyan az ő tanításával, hanem legfeljebb csak felületesen azzal, amit a vallásos előjárók híveiknek tálalnak. A vallásos előjárók tanítása nem feltétlen azonos Jézus tanításával. Hogy csak egy példát mondjak: Jézus nem a bűneink bocsánatáért vállalta a halált, hanem azért, mert az volt az egyetlen lehetőség, hogy tanítását kellőképpen alátámassza, hogy tanítványainak szavahihető legyen. Nagyon kificamodott magyarázat az amit a vallásos előjárok tanítanak, hogy az Atya küldte őt, hogy magára vállalja az emberek bűneit és keresthalálával Istent kiengesztelje.
Ennek, és ehhez hasonló magyarázatoknak tulajdonítható, hogy a keresztények egy személyi kultuszt alkottak körülötte, hogy a keresztények bálványimádók lettek. Ugyanis mi más lenne mint bálványimádás, imádni azok személyiségét akik a legszentebb eszményeinket hozzák kifejezésre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!