Ha netán kitörne a 3. világháború, lehet hogy a keresztény-iszlám valláskülönbségek miatt fog?
Jogos és szerintem a mostani helyzet mögött is erről van szó,csak kár,hogy a legtöbb ember csak azt veszi figyelembe amit a média mond.A háttérben a pénzemberek irányítanak ebben az esetben is.Nekem van erről egy elképzelésem,de nem írom ki,mert egyből nekem támadnának sokan.
ahogy a Biblia mondja:minden rossznak gyökere a pénz szeretete!Erről van szó.. :(
nem, az iszlám-minden más konfliktus miatt, a szabados a kőkonzervatív kultúrák különbsége miatt... vagy tök más okokból pk kína és az usa gazdasági érdekei, stb
ha nem lenne a világon egy keresztény sem, ugyan ilyen bajok lennének az iszlámmal
ha semmiféle vallás nem lenne akkor csak politikai, etnikai, kultúrális különbségek miatt lenne háború, ahogy az ilyenek gyakran történnek is, sőt a materializmust kierőszakolni igyekvő rendszerek sokkal brutálisabbak
már a 19. században lejárt lemezt raktad fel újra, ami a 20. században is leforgott párszor pár helyen
nem véletlen, hogy manapság a politikusok sem mondanak soha olyat pozitív értelemben ,hogy "ateizmus/ateista/materialista" mert ezekhez 100-150 év alatt több vér tapadt mint bármelyik valláshoz (igen ez számszerűen bizonyítható, egyszerű matematikai tény) ezért inkáb kicsit hibásan a "szekuláris" kifejezést használják
nem véletlen, hogy manapság a politikusok sem mondanak soha olyat pozitív értelemben ,hogy "ateizmus/ateista/materialista" mert ezekhez 100-150 év alatt több vér tapadt mint bármelyik valláshoz
Aranyos kis ferdítés :) Azt ugye tudod, hogy az általad impliciten hivatkozott rendszerekben nem az ateizmusért folyt a vér? Ha összeszámoljuk, hogy hány embert öltek meg, konkrétan azért, mert más volt a vallása, mint a gyilkosaiknak, és összeszámoljuk azt, hogy hány embert öltek meg azért, mert nem volt ateista, akkor aligha ez fog kijönni. Ez nem egy egyszerű matematikai tény, amit előadtál, hanem ez egy egyszerű uszító jellegű, gusztustalan csúsztatás. Szégyen...
"ebben a mocskos világban hogy létezhetnek még vallások egyáltalán?"
Ha nem lennének vallások ezerszer mocsoksabb lenne.
Mojjo javaslom költözz ki Észak-Korába és nézd meg milyen jo egy atista országban élni. Biztosan tetszeni fog. A Szovjetunióban is milyen jó volt élni, azok a régi ateista szépidők :)
én úgy gondoltam ,hogy bárki aki az adott paradigmarendszertől eltér
tehát pl a spanyol inkvizíció elhurcolta a protestánsokat, a nácik és a szovjetek elhurcoltak mindenkit aki nem vagy nem elég hangosan tapsolt nekik, vagy bármiben nem értett egyet, bármilyen alapon dekadensnek nyilvánították és még sorolhatnám
és sok esetben még elméleti szinten is felmondták a kereszténység gondolatvilágát, mussolíni még szociként pl megjegyezte, hogy ha meg akarunk szabadulni a vallás árnyékától akkor nem hihetünk egy "isten nélküli kereszténységben" ezért végleg el kell vetni a szükségtlen humanitárius és szolidáris gondolkodást
(félreértés ne essék, itt példát hoztam, nem a szociáldemokrata beállítottságú embereket akarom ezzel bántani, ha nagyon kötelező besorolni magam én is szoc-demnek mondanám magamat)
Azért a vallás és a többi koncepció között jelentős eltérések vannak. Mégpedig az,hogy a vallásosak eleve egy racionálisan bizonyíthatatlan dolog miatt cselekednek úgy,ahogy. Mivel ilyen formán mindent egy felsőbb rend akaratának gondolják, a felelősségtől teljesen mentesek tudnak lenni.
A többi ideológia alapja földi eredetű,ezért könnyen megbuktatható a bizonyíték hiányában..
Világháború a kereszténység és az iszlám között?
Noooormális?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!