Ti hogy látjátok, mennyire elterjedt ma Magyarországon az evolúciótagadás?
Szerintem nem olyan vészes Magyarországon a helyzet, mint az USA-ban, mert az országunkban ha a vallások arányát nézzük, sok katolikus van. Mint pedig tudjuk, a Katolikus Egyháznak nincs problémája az olyan tudományos tényekkel, mint a Nagy Bumm modell vagy az evolúció, így a hívek is többsége is nyilvánvalóan elfogadja.
Arról nem is beszélve, hogy Magyarországon sok ateista is van, akik szintén erősítik azoknak a táborát, akik elfogadják az evolúciót.
Az amerikaiak nyilvánvalóan azért utasítják el, mert ott elég sok a neoprotestáns, akik köztudott, hogy fiatal-föld kreacionisták és tagadják az evolúciót.
Túl kevés, mert ez azt jelenti, hogy a kétharmad nem tud gondolkodni.
A trollokról meg annyit, hogy ide értelmes kreacionisták írnak érvekkel és bizonyítékokkal, van lehetőség visszaolvasni ezekben a kérdésekben, de aki nem tudja ezeket értelmezni, az azonnal trollnak hívja őket, meg bunkón személyeskedik.
Amennyire én tudom, hogy az evolúció kutatása még mindig tart és még most sem tudunk róla mindent, hanem tudományos elméletek vannak. Az emberek nagy többségének nincsen a megfelelő rálátása erre, mivel nem ez a szakmája, ezért csak kis részekből tud ítélni.
De ugyanez van más tudományos témáknál is: aki elolvas egy történelemmel foglalkozó, akár ponyva stílusú könyvet, azt hiszi, hogy ő már nagyon penge történelemből. Pedig más, aki tudományos szinten foglalkozik vele.
"ide értelmes kreacionisták írnak érvekkel és bizonyítékokkal"
Mutatnál ezekből hármat? Mármint érvet és bizonyítékot.
Segítek: olyan nem lehet, hogy "nem tudom", "nem hiszem", "szerintem nem lehetséges".
Ne tagadást mondj, hanem érvet.
És ne szerepeljen benne az evolúció, mert most nem az érdekel.
#15: nyugalom. Ha nem írnak három érvet, akkor jön az anyázás?:)Bőven vannak kreacionista oldalak, ott lehet találni nem csak három érvet, de ott nem lehet vitatkozni, személyeskedni. Nekem az nem válasz a konkrét genetikai, geológiai, fizikai kérdéseimhez, hogy "te hülye vagy, nem értesz az evolúcióhoz". Aki igazán ért az evolúcióhoz az látja be, hogy lehetetlen az evolúció.
Lehet anyázni:), üdv mindenkinek, dicsőség Jézusnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!