Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Sok templomon van kereszt! A...

Sok templomon van kereszt! A Királyság termekre meg kikerült a JW. ORG logo! A kereszt az bálvány imádás! Akkor az a logo az nem az?

Figyelt kérdés
2015. aug. 8. 21:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

és te láttál már velekit, aki a nyakában lévő kereszt

előtt térdel, és ahhoz imádkozik?

nem? mégis elítéled...

akkor ez most KETTŐS MÉRCE!!!

2015. aug. 9. 21:03
 12/20 anonim ***** válasza:

Láttam-e nyakában lévő kereszt előtt térdelni valakit? Még soha, én sem lennék rá képes.

Hogy elítélem-e?

Nem, nem ítélem el.

Ez a kettős mérce (vagyis: KETTŐS MÉRCE) valami divat, hogy ennyiszer kell mondani?

2015. aug. 9. 21:15
 13/20 anonim ***** válasza:

nem. ez egy figyelmeztetés azoknak, akik ugyanazért elítélnek másokat, amiért saját magukat nem.

pl jw.org logvs nyakban függő kereszt, ami, ha neked nem is, a szervezetednek már kimeríti a bálványimádás fogalmát...

de, akinek nem inge, ne vegye magára, tesó.

2015. aug. 10. 08:55
 14/20 ceri ***** válasza:

Jt egy nevetséges primitív banda. Nem is értem ezt a támadást velük szemben -bár a fentiekkel teljesen egyet értek. Csak azt nem értem, hogy miért kell ennyi kérdést feltenni nekik és velük kapcsolatban?

Szerintem ők olyan szintet képviselnek, amivel kár foglalkozni. Tömegükben is jelentéktelenek. Hát istenem! barmok mindig is voltak. Ez a túlzott érdeklődés csak dacot vált ki belőlük. Na meg talán azt is gondolhatják magukról, hogy ők valamilyen szempontból is fontosak.

Pedig egy nagy nullák morálteológiai szempontból is, meg amúgy is.

Természetesen tudják ők is, hogy a keresztények nem a keresztet imádják, csak hát hazugok és rágalmazók is az említettek mellett. Mivel érdemben nem tudnak sok mindent hozzátenni a kereszténységhez, ezért valamivel meg kell magyarázni a létjogosultságukat. Ennek egyik eszköze a többi keresztény felekezet hiteltelenítése ezzel a "bálványozással".

2015. aug. 11. 16:58
 15/20 Zenon ***** válasza:

A kereszt az önfeláldozás, a szeretet szimbóluma.

Nem bálvány. Credo in unum Deo!

2015. aug. 16. 20:48
 16/20 A kérdező kommentje:

"A kereszt az önfeláldozás, a szeretet szimbóluma."

De Isten nem egy keresztet áldozott fel és nem is abban mutatta meg a szeretetét!

János 3:16 Mert úgy szerette Isten a világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

Róma 5:8 Isten pedig a hozzánk való szeretetét abban mutatta meg, hogy Krisztus meghalt értünk, amikor még bűnösök voltunk.

1Korintus 11:25 Hasonlóképpen a poharat is vette, miután vacsorált, és ezt mondta: E pohár az új szövetség az én vérem által, ezt cselekedjétek, valamennyiszer isszátok az én emlékezetemre.

Az Úr vacsorán sem egy keresztet veszel magadhoz. Hanem kenyeret és bort ami a testet és a vért jelképezi/szimbolizálja!

"Nem bálvány. Credo in unum Deo!"

Hát persze! Róma 10:13

2015. aug. 17. 10:25
 17/20 anonim ***** válasza:
már akinek hagyják. pl a tanúk nem vehetik magukhoz, és az ima is tíltva van nekik ezalatt.
2015. aug. 17. 12:23
 18/20 anonim ***** válasza:

"A kereszt az önfeláldozás, a szeretet szimbóluma."

Így van.

"De Isten nem egy keresztet áldozott fel és nem is abban mutatta meg a szeretetét! "

Ez is igaz, de ennek ellenére a kereszt nem bálvány, ne legyél már ennyire földhözragadt. A kereszt egy szimbólum - amit Zénon írt az is, tovább a dualitás feloldása is, tovább a tér -idő feloldása is. Mert ahogy a költő mondja, Simone Weilt idézve :

Latrokként tér és idő keresztjére

vagyunk mi verve, emberek.

2015. aug. 17. 14:10
 19/20 A kérdező kommentje:

"Ez is igaz, de ennek ellenére a kereszt nem bálvány, ne legyél már ennyire földhözragadt."

Én vagyok földhöz ragadt. Oké legyen úgy! Mert azt mondom továbbra is hogy az. Az egy tárgy amit van hogy csókolgatnak meg ereklyének tartanak meg a nyakukban hordják és miegymás. De minek. Szimbólumként?

Jézus elmondta hogy mit kell cselekedni az ő emlékezetére. Nincs szükség szimbólumra én ezt vallom. Még akkor is ha ilyen földhöz ragadtnak tartanak miatta.

Pedig szerintem épp az a földhöz ragadt aki a nyakában hordja. De ez az én véleményem!

2015. aug. 17. 14:40
 20/20 anonim ***** válasza:

"Nincs szükség szimbólumra én ezt vallom"

Nem ettől függ, hogy szimbólumok vannak-e és van-e szerepük.

Egy nem könnyű tanulmány, de érdemes, sok minden megért belőle az ember, ha végigküzdi magát rajta:

R Guenon A kereszt szimbolikája

[link]

Mindenesetre Krisztus tanított még néhány dolgot,

például, hogy szeressük - még az ellenségeinket is. Tehát nem kell ezen rugózni, hord-e keresztet és az bálvány-e- vagy megértette-e a szimbolikát?

Mindegy.

Szeretni egymást- a másik embert - amint van.

2015. aug. 17. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!