Jehova Tanui miért mondják, hogy a többi vallás hamis csak az övék igaz? És az új világ forditásukban miért használnak a "kegyelem"szó helyett"szerető kedvesség"-et? A kereszt, helyett meg miért van oszlop?
Nem igaz, amit mondanak.
"Hamis" csakis az a vallás lehet, amit mások megtévesztésére találtak ki.
Ilyen pedig nincsen... ill. egyről hallottam, ahol a hívő feladata eltitkolni mások elől a saját vallását: na, ez esetleg lehet hamis. De még itt is inkább a hívő hamis és nem a hite.
kedves kérdező. maga a biblia beszél arról, Jézus mondta, hogy halála után elnyomó farkasok jönnek, és kiforgatják az írásokat. véleményem szerint ez jól érzékelhető napjainkban, de már valóban az első századtól le lehet vezetni Jézus tanításainak, és a bibliának a kiforgatását, ami a középkorban csúcsosodott ki, és ma is ezen a szinten van. a biblia leírja, hogy egy ideig el lesz nyomva az igazság, biztos tudod, az inkvizíció idején bűn volt, ha volt bibliád, a bibliával együtt égették el máglyán a katolikusok azokat, akik keresték Istent, és olvasták a szavát. de ezt ígérte Jézus: Amikor megérkezik a segítő, melyet elküldök majd nektek az Atyától, az igazság szelleme, amely az Atyától jön, az tanúskodni fog rólam; és nektek is tanúskodnotok kell, mert kezdettől fogva velem voltatok. Jehova tanúi szerint a földön MINDÍG VOLT OLYAN EMBER, AKIT JEHOVA FELHASZNÁLT AZ AKARATÁNAK CSELEKVÉSÉRE. ilyennek tartják a nagy vallási reformátorokat, akik habár nem ismerték még teljesen a biblia igazságát (mint ahogy Jehova tanúi sem ismerik a teljes igazságot) mégis felháborodtak és lépéseket tettek a biblia irányadó mértékeinek védelmében. a biblia sehol nem írja, hogy csak tanúk menekülnek meg, ezért a tnúk sem mondanak ilyet. de Radnóti szerint, és a BIBLIA SZERINT IS VAN OLYAN, AMIKOR AZ ISTENI TŰZ ÉGETI AZ EMBER SZÁJÁT, ÉS BESZÉLNIE KELL AZ IGAZSÁGRÓL, ÉS ARRÓL MILYEN BŰNÖKET KÖVETNEK EL AZ EGYHÁZAK JÉZUS NEVÉBEN. többek között jó példa erre a malakiás könyvének egyik gondolata:A fiú tiszteli atyját, a szolga is az ő nagy urát. Ha tehát én atya vagyok, hol a nekem járó tisztelet? Ha nagy Úr vagyok, hol a nekem járó félelem?« — ezt mondja a seregek Jehovája nektek, ti papok, akik megvetitek nevemet. és „Most pedig nektek szól ez a parancsolat, ti papok. 2 Ha nem hallgattok rá, és meg nem szívlelitek, hogy dicsőséget adjatok az én nevemnek — mondja a seregek Jehovája —, akkor rátok küldöm az átkot, és megátkozom áldásaitokat. Már meg is átkoztam, mivel nem szívlelitek meg.
béke :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!