Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Végig olvastam néhány szópárba...

Végig olvastam néhány szópárbajt itt a gyakorin és gondoltam, hogy felteszem a kérdést. Mi a különbség a "KEGYELEM és a KI NEM ÉRDEMELT KEDVESSÉG" között?

Figyelt kérdés

2014. ápr. 9. 13:11
 1/8 anonim ***** válasza:
A kegyelem a bosszú elvetése, a ki nem érdemelt kedvesség pedig azt jelenti, hogy valakivel kedvesek vagyunk függetlenül attól, hogy kiérdemelte vagy sem. (bár szerintem ők a nemet hangsúlyozzák).
2014. ápr. 9. 13:15
 2/8 A kérdező kommentje:
"A nemet hangsúlyozák" ne haragudj ezt,hogy kell érteni?
2014. ápr. 9. 13:42
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

"nemet hangs." - értelme: kihangsúlyozzák, hogy NEM érdemli a kedvességet.

A ki nem érdemelt részére kedvesnek lenni (nem hangsúlyozva, hogy ezt ő nem érdemli) az evangéliumi szeretet. Ezt kérte a názáreti. És ezt teszik olyan nehezen meg az emberek. Ez tehát a feltétlen szeretetből indul és egy akarati elemet tartalmaz: akarom, hogy neki jó legyen, nem nézek érdemére, semmire, csak akarom, hogy jó legyen.

A 'kegyelem' viszont tartalmaz egy embertől nem függő elemet- a kegyelem árad, közvetítik, de ajándékként száll alá a világosság Atyjától (l. Jak.1,17) Aki nem tudja fogadni- annak "kegy"-etlen az élete.

2014. ápr. 9. 14:16
 4/8 megfelelő ***** válasza:
Gondolom, akinek magyar az anyanyelve, meg tudja különböztetni. Egy ki nem érdemelt kedvesség nem egyenlő a kegyelemmel, amiben részesül egy bűnös.
2014. ápr. 9. 14:56
 5/8 Szeressük egymást ***** válasza:
40%

A pokolban mire vágynál?

Egy kis ki nem érdemelt kedvességre, vagy kegyelemre?

Kegyelemre van szükségünk. Felmentő ítéletre elsősorban, és nem simogatásokra. A szekta ontja a butuskaságokat.

2014. ápr. 9. 15:00
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm most már értem :)
2014. ápr. 9. 15:14
 7/8 szabózoli ***** válasza:

Ki nem érdemelt kedvességböl kaptunk KEGYELMET T.kérdező. :)

Látod a különbséget a szavak között?

Sajnos a tisztelt Tanúk nem ismernek kegyelmet még a saját családjukkal szemben sem néha. Tehát a kettő nem összetévesztendő.

Legyen szép napotok!

2014. ápr. 10. 06:28
 8/8 anonim ***** válasza:

,,Sajnos a tisztelt Tanúk nem ismernek kegyelmet még a saját családjukkal szemben sem néha,,

Hát kedves válaszoló, nem akartam erre írni semmit, de egyszerűen nem tudtam megállni. Honnan tudod te hogy Én mennyire mutatok mások iránt kegyelmet, vagy más Tanú. Belénk látsz? Azt csak Isten tud. És milyen jó is ez, teljesen megnyugtat. Én nem ismerlek, ezért nem mondok rád semmit, de ilyen mondatokkal hidd el nem érsz célt. Minden jót.

2014. ápr. 11. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!