Szaporodásunkról állítás és kérdés?
Figyelt kérdés
Biológia órán szaporodás a téma... Tanárnő azt mondta, hogy a HIV vírusos édesanya magzata is HIV vírussal meglesz fertőzve már ott. Én pedig felszólaltam, hogy szernem azt a gyereket elkell vetetni. Erre a tanár azt mondta: Hát nem tudom... ezt mindenkinek magának kell eldönteni, az osztál javarésze pedig azt hogy ez nem katolikus. Akkor mégis az katolikus ha egy HIV vírusos nő nem védekezik és gyermeke lesz, és pláne tudja hogy a gyermeke világrajöttével szenvedések sora következik. Vélemény?2010. márc. 8. 14:15
21/21 anonim válasza:
Egyértelműen nem kell elvetetni. A gyermek a szülőcsatornán történő átbújása közben fellépő( mind az anyán, mind a gyermeken) fellépő vérzések miatt fertőződik meg, a terhesség alatt a méhlepény megvédi a HIVtől. Azaz a gyermek császármetszéssel a világra hozható fertőzés nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!