Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szaporodásunkról állítás és...

Szaporodásunkról állítás és kérdés?

Figyelt kérdés
Biológia órán szaporodás a téma... Tanárnő azt mondta, hogy a HIV vírusos édesanya magzata is HIV vírussal meglesz fertőzve már ott. Én pedig felszólaltam, hogy szernem azt a gyereket elkell vetetni. Erre a tanár azt mondta: Hát nem tudom... ezt mindenkinek magának kell eldönteni, az osztál javarésze pedig azt hogy ez nem katolikus. Akkor mégis az katolikus ha egy HIV vírusos nő nem védekezik és gyermeke lesz, és pláne tudja hogy a gyermeke világrajöttével szenvedések sora következik. Vélemény?
2010. márc. 8. 14:15
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
22%
a biblia szerint az élet a fogantatás pillanatában kezdődik, azaz egy magzat vagy zigóta elpusztítása is emberölés, amitől tartózkodni kell. mondhatnám, hogy egy keresztény asszony nem lehet hív fertőzött, mert csak a férjével fekszik le, és vérátömlesztést sem fogad el, de tényleg elképzelhető, hogy elkaphatja máshogy is a mai világban. te melyiket választanád: nem élsz egy napot sem, vagy élsz 15-25 évet?
2010. márc. 8. 14:27
 2/21 A kérdező kommentje:
Nem tudom őszintén... Ha fertőzött lennék, szörnyű lenne! Lehet az a legrosszabb ha világra hoznának hisz akkor az anya is szenved, látja a gyerekééét!
2010. márc. 8. 14:40
 3/21 anonim ***** válasza:
56%

Igen az elsőnek annyiban igaza lehet, hogy egy keresztény nő nem lesz HIV fertőzött, legalábbis szexuális úton nem. Hacsak a férje nem volt már eleve az, mondjuk a rossz múltja miatt (megtérés előtti élet) és mondjuk nem tudott róla. És az is lehet, hogy egy HIV fertőzött asszony tér meg. Szóval ebben a helyzetben már mégis nehéz a kérdés.

De nem csak a HIV-ről van szó. Mondhatunk bármi mást.. Pl.: egy kövér nőnek és egy kövér férfinak valószínűleg kövérségre hajlamos gyereke lesz, amiből adódik majd egy csomó kellemetlensége, pl hogy nem lesz önbizalma, kínlódik majd a fogyókúrával, gátolja majd a kiteljesedésben. Na meg a betegségek: cukorbetegség, szívbetegségek.. stb.

Na most akkor két kövér ember ne vállaljon gyereket?!

A tanárnődnek viszont abban igaza volt, hogy ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. És mindenkinek vannak támpontjai ami alapján dönt. Aki keresztény, az a Bibliára alapozza majd a döntését. És valószínűleg nem öli majd meg a magzatot. Annál is inkább, mert Isten képes a csodákra és tesz is csodákat... akár meg is gyógyulhatnak. Vagy ki tudja, lehet hamarosan feltalálják a gyógymódot.

De ha mégsem, akkor is életet adott valakinek, aki az örökkévalóságig élhet... nem csak pár évet itt a Földön.

Hisz itt a Földön midannyian csak keveset valunk, ami igazán lényeges, az az ami azután jön.

De tegyük fel egészséges gyermeknek ad valaki életet... de azt elviszi egy gyermekbetegség, egy előre nem látható baj. Vagy születése után 2 évvel derül ki a fogyatékossága... vagy 10 évesen elüti egy autó. Annyi baj történhet... de az életre mindenkinek joga van!

2010. márc. 8. 14:47
 4/21 anonim ***** válasza:
a feleségem anyukájának pl azt mondták, hogy ne szülje meg a gyermekét, mert ő is, és a baba is belehalhat. nem igy lett. a hiv egyébként sem azonos az aids-el. a hiv szintentartható. kérdezd meg anyukádat, lehet, nállatok is volt valami hasonló kétely, csak nem beszélt róla. pedig biztosan hálás lennél érte, ha kiderülne, hogy ő kockáztatott. érted. ne feledd, aki meghal, azt is újra láthatjuk, mert lesz feltámadás mind az igazságosaknak, mint az igazságtalanoknak.
2010. márc. 8. 14:52
 5/21 anonim ***** válasza:

Szerintem azért nem kell elvetetnie, mert nem törvényszerű, hogy a gyerek is automatikusan HIV fertőzött lesz.

Olvasgass csak utána. Nem véletlen, hogy HIV fertőzött anyuka nem szoptathatja a saját gyerekét.

2010. márc. 8. 14:57
 6/21 anonim ***** válasza:

Nagyon jó a kérdésed!

És tényleg nehéz...nem is tudom...Isten mindenható, mi nem, de szabad akaratunk van, hogy vállalja-e az anya az nagyon sok mindentő függ...de miért is gondoljuk azt ha elvetetnénk az a gondolat nem e Isten által sugallt....nem lehet mindenre ráhúzni, hogy gyilkosság...Szerintem nem ilyen egyszerű ez. A lélek tanulni jön... lehet csak az anyaméhben kell 2 hónapot kell megtapasztalnia, de Isten az anya fejlődése érdekében nem maga szólítja magához a lelket (természetes vetélés) hanem az anyának kell ezt az örjítő felelőséggel teli döntést meghoznia, mert így fog lelke fejlődni...

Én nem vagyok vallásos, de tudom, hogy van Istenem, de szerintem sokkal több színt ismer mint mi és nem szélsőséges. Ahány élet annyi megoldás...

2010. márc. 8. 15:01
 7/21 anonim ***** válasza:
0%
bizony, nem haltok meg! hazudta sátán évának. biztony, hogy meghaltak. a biblia szerint az embernek NINCS olyan része, amelyik túlélné a test halálát. az embernek nincs halhatatlan lelke. csak szeretné.
2010. márc. 8. 15:04
 8/21 anonim ***** válasza:

És még ha fertőzött is lesz a kicsi, ha úgy kell leélnie is az életét, honnét lehet előre tudni, hogy mit alkot a világnak? Lehet, hogy éppen emiatt kutató lesz és esetleg megtalálja a betegségének az ellenszerét, amivel segíthet a többi emberen is.

Persze, az is lehet, hogy megkeseredik, bűnöző lesz és lemészárol sok embert.

Mi nem tudunk dönteni/nem dönthetünk.

(amúgy a szabad akarat híve vagyok, nem kötődök sehová)

2010. márc. 8. 15:18
 9/21 anonim ***** válasza:
Én indokolt esetben állok az abortusz mellé. Ez az. Ha a gyerek fertőző beteg, vagy fogyatékos... stb lesz, szerintem érdemes elvetetni. Jobb lesz a gyereknek, mert nem kell végigszenvednie életét. A szülőnek, mert nem megy rá az élete, egy magatehetetlen ember ápolására. HIV esetén, pedig már a véletlen fertőzés veszélye sem áll fenn.
2010. márc. 8. 15:29
 10/21 anonim ***** válasza:

Elsőnek válaszolva:

Ha megfertőződnék, vagy lerokkannék, valószínűleg öngyilkos lennék. Ha magatehetetlen lennék, remélem a hozzátartozóimnak lesz bátorsága megszabadítani a szenvedéseimtől.

2010. márc. 8. 15:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!