Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Egy keresztény ember hogyan...

Egy keresztény ember hogyan értelmezné az alábbi sorokat?

Figyelt kérdés

"A gyilkos hajnalban ébredt. Felhúzta a csizmáját, aztán belépett a régi

kelléktárba és felvett egy régi maszkot. Aztán lement a hallba és belépett

a szobába, ahol a nővére lakott. Majd meglátogatta a bátyját. Aztán

végig ment a hallon, egy ajtóhoz ért és benézett: Apám! Tessék fiam?

Meg akarlak ölni… Anyám..."

2015. júl. 12. 00:48
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Egész egyszerűen nem értem ezt a kérdést. Visszaolvastam a kommentjeidet, és ugyan megmagyaráztad nekünk, hogy pszichológiai szempontból hogyan lehet (többek között) értelmezni ezt a szöveget. De hogy jön ez a kereszténységhez? Számomra csak az jön le, hogy próbálsz partnert találni ahhoz, hogy kirobbanthass egy vitát, és még csak nem is jó eszközökkel. Gyere az atomfizikával, csillagászattal, mittudomén. De a pszichológiával? Egy keresztény ember miért ne nézhetne pszichologikus szemmel bizonyos dolgokat? Ez csak egy balul elsült provokáló kérdés. Mellesleg, attól, hogy valaki hívő, még lehet művelt, és hallott már Freudról és az ödipusz- vagy az elektra komplexusról. Ezeket mellesleg ostobaságnak tartom (bár őszintén szólva most így nem tudom, hogy az elektra komplexus is Freud találmánya-e), annak ellenére, hogy Freud több okfejtését logikusnak, és igaznak találom.

Kezdek elkalandozni...:D Ne próbálj provokálni másokat, mert felesleges. Az energiáidat fordítsd inkább valami másra.

2015. júl. 17. 18:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!