Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Egy keresztény ember hogyan...

Egy keresztény ember hogyan értelmezné az alábbi sorokat?

Figyelt kérdés

"A gyilkos hajnalban ébredt. Felhúzta a csizmáját, aztán belépett a régi

kelléktárba és felvett egy régi maszkot. Aztán lement a hallba és belépett

a szobába, ahol a nővére lakott. Majd meglátogatta a bátyját. Aztán

végig ment a hallon, egy ajtóhoz ért és benézett: Apám! Tessék fiam?

Meg akarlak ölni… Anyám..."

2015. júl. 12. 00:48
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Ezt nem okoskodásnak szántam, csupán egy vélemény a sok közül.
2015. júl. 12. 11:00
 12/21 anonim ***** válasza:
0%

"Szerintem egy keresztény is szenvedhet elmezavarban, -betegségben."

Ha már egyszer keresztény, akkor persze, hogy abban szenved.

2015. júl. 12. 12:48
 13/21 anonim ***** válasza:

"Tiszteletben tartom mások hitnézetét, mégis nekem úgy tűnik, hogy vannak dolgok, amiket túlságosan egyoldalúan közelítenek meg."

-->Csak tudd, hogy nem minden önmagát kereszténynek nevező ember egyforma. A fundamentalisták pl kifejzetten veszélyesek, viszont akik pl a bibliatudományt művelik, azok sokkal racionálisabbak. Éppen ezrt a fundik még őket is támadják, mert mernek gondolkodni xD.

2015. júl. 12. 17:55
 14/21 János114 ***** válasza:

Ha valamit tudni akarsz kerdezz nyiltan

Azok akiket a pszihologia ugy felmagasztal mind lelki beteg emberek voltak es mint olyan teves alapokrol inditottak kovetkezteteseiket.

Kerdezd meg nyiltan ami erdekel , ha igy allsz hozza csak veszekedest szitasz

2015. júl. 12. 21:09
 15/21 anonim ***** válasza:

gratulálok kiírtál egy kérdést tisztán kötekedési célból, én tanultam pszichológiát, mégsem gondolom ,hogy az kellett volna legyen a válasz, hogy "na igen, ez egy jó példája az oidipus konplexusnak"

megjegyzen mégcsak nem is az...

ilyen alapon írj ki egy matematikai definíciót, hogy arról mi a vélemény, és ha nem az a válasz hogy pl "igen ez a pontos definíció" vagy ilyesmi, hanem mondjuk az, hogy "miféle véleménnyel kéne lenem a dologról?" akkor kiálltsd ki ,hogy "mind hülyék vagytok még a matekhoz sem értetek!"

esetleg ugyan ezt a föld geoid alakjáról és így továb

2015. júl. 12. 21:25
 16/21 A kérdező kommentje:
Egy szóval nem írtam, hogy csak erről szól. Több megközelítés lehetséges.
2015. júl. 12. 21:34
 17/21 anonim ***** válasza:
Ez a Hobo Blues Band: A vég című dalának szövegéből van. Úgy gondolom, hogy ennek az együttesnek sok, igen elgondolkodtató dalszövege van, ami az emberi lélek mélységét tárja fel.
2015. júl. 13. 21:11
 18/21 A kérdező kommentje:
Szerintem is erről van szó. Most Hobo saját dalokra gondolsz vagy a Doors együttesére?
2015. júl. 13. 23:03
 19/21 anonim ***** válasza:
Doors, valamint a magyar Subscribe együttes is feldolgozta.:) Azért, mert hívő vagyok, miért értelmezném máshogy, mint más?
2015. júl. 17. 17:05
 20/21 A kérdező kommentje:
Azt nem tudom, de annyi biztos, hogy egy Jehova Tanúja, Adventista, Hit Gyülekezetes, Baptista, Szombatista, Pünkösdista, Szcientológus ezért már levenné a fejedet. Sőt még egy erős katolikus hitű is, mivel explicit értelmezi a sorokat.
2015. júl. 17. 18:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!