Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Egy keresztény ember hogyan...

Egy keresztény ember hogyan értelmezné az alábbi sorokat?

Figyelt kérdés

"A gyilkos hajnalban ébredt. Felhúzta a csizmáját, aztán belépett a régi

kelléktárba és felvett egy régi maszkot. Aztán lement a hallba és belépett

a szobába, ahol a nővére lakott. Majd meglátogatta a bátyját. Aztán

végig ment a hallon, egy ajtóhoz ért és benézett: Apám! Tessék fiam?

Meg akarlak ölni… Anyám..."

2015. júl. 12. 00:48
1 2 3
 1/21 szp72 ***** válasza:
100%
Hogy tök részeg lehettél, mert értelmetlenségeket írsz és kérdezel.
2015. júl. 12. 00:57
 2/21 A kérdező kommentje:
Kezdjük ott, hogy soha életemben nem ittam egy korty alkoholt sem és ezeket a sorokat nem én írtam. Ebből látszik, hogy nem ismeritek a pszichológiát.
2015. júl. 12. 01:08
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

"Mondd, mi lesz? Mi jöhet?

Ha majd mindent lehet.

Zokogsz majd, és nyúlsz egy kéz után.

Ez egy pokoli táj.(tánc)"

Egyébként fáradt vagyok értelmezni. Elsőre egy elmebeteg gyilkos ugrott be, aki kivégzi a családját.

De biztos több jelentése is van.

2015. júl. 12. 01:24
 4/21 anonim ***** válasza:

Nekem valamiért ez jutott eszembe, de nem tudom miért pont ez:

https://www.youtube.com/watch?v=0OarsX2IRnE

2015. júl. 12. 01:43
 5/21 A kérdező kommentje:
Akkor én hozzátennék valamit. Öidipusz komplexus, amit csak az ismer, aki valaha tanult pszichológiát. Bár a keresztény emberek ezt nem érthetik.
2015. júl. 12. 02:44
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha a keresztények nem érthetik, akkor miért hozzájuk intézed a kérdésedet? Úgy is tudod, hogy hallott ügy, süket fül, értetlen gyerek, ragozhatjuk. Nem ismerlek, így nem is akarlak teljes egészedben megítélni! Csak a szituációt, és a szituációban élő énedet.

Nekem totálisan úgy tűnik, hogy a kereszténység ellen vagy; és az is eléggé szembetűnő az utolsó felmordulásodból, hogy okosabbnak akarsz tűnnik, egyfajta feltűnési.

Ad2: Egy keresztény embert nem érdekelheti a pszichológia? A pszichológiának több ága van. Ha egy ember a gyakorlott kereszténysége mellett önkéntesen felveszi, még nem biztos, hogy a kettő kiüti egymást.

2015. júl. 12. 03:24
 7/21 anonim ***** válasza:
Aztán hadd ne felejtsem ki, hogy amit a kérdés világos szövegdobozában olvashatunk, inkább hasonlít egy rosszul megírt, gépelési, és formázási hibákkal megírt könyvrészletre.
2015. júl. 12. 03:25
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Keresztényként azt gondolom, hogy ennek így nem sok értelme van, az Ödipusz komplexus ismeretéhez pedig nem kell pszichológiát tanulni (bár azt miért is ne tanulhatna egy keresztény?), elég,ha valaki a középiskola 9. osztályában odafigyelt, mert ez akkor tananyag.

Úgyhogy sajnos semmivel sem vagy műveltebb, mint egy akármilyen vallású 15 éves, bocs.

2015. júl. 12. 07:10
 9/21 ceri ***** válasza:
100%

Szerintem egy keresztény is szenvedhet elmezavarban, -betegségben. Ez nem a materialisták kiváltsága. Szerintem Freud sem volt mentálisan egészséges, és a saját tüneteit vetítette ki, és általánosított.

Szerintem a legtöbb fiú gyereknek eszébe sem jut, hogy így rendezze le a dolgokat. Én például nem is emlékszem, hogy féltékeny lettem volna apámra. Ha az lettem volna, akkor emlékeznék.

Ennek a részletnek meg még rengetegféle folytatása lehetne. Szerintem nézd el a hozzászólóknak, hogy nem elmebetegek -hanem veled ellentétben egészségesek mentálisan- és nem ez a freudi köcsögség jut eszükbe az apjukkal kapcsolatban.

2015. júl. 12. 08:36
 10/21 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszolók!

Csak részigazságokat írtok. Nem támadom a kereszténységet. Tiszteletben tartom mások hitnézetét, mégis nekem úgy tűnik, hogy vannak dolgok, amiket túlságosan egyoldalúan közelítenek meg.

Egyáltalán nem szeretnék okosabbnak, többnek, különbnek látszani másnál. Nem is vagyok. Az viszont tény, hogy szeretnék más szinteken mozogni, mint a tömeg, mivel nem tudok velük azonosulni.

A pár soros idézet egy kivett részlet Jim Morrison- The Doors The End dalából, ami nem csak és kizárólag az ödipális komplexusra világít rá, hiszen valóban nem mindenki élhette át vagy tapasztalhatta. Sigmund Freud felállított egy ideológiát, amiben lehetnek igazságok is és dolgok, amelyeket soha nem élünk át.

A fentebb kiposztolt sorok nem egyértelműen az ödipális konfliktusról szólnak. A pszichológia szemüvegén keresztül az énünk részekre darabolásáról is szól, ahogy a belső lelki világunkban megnyílnak az ajtók.

A szülővel történő szexuális interakció a vérfertőzésre utal, a gyilkosság pedig az agresszió-frusztráció hipotézis alapján a bennünk le nem vezetett indulatok által generálódott. Ha nincsenek bennünk fékek, akkor az agresszor tényezőket nem tudjuk lefékezni, ami ilyen indulatok formájában csapódhat ki. Az egész a pszichoanalízishez hasonló.

2015. júl. 12. 10:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!